Суб'єктивно про: Graphiteleader Tiro Nuovo GONTS-762L


Вступ

Так вже склалося, що з початку мого спінінгового шляху, я завжди любив відносно короткі, басового напрямку спінінги, якими з певним успіхом ловив останні 6 років.

Не скажу що даний типаж спінінгів мені не перестав подобатись, ну захотілося спробувати щось нове. В силу того, що останнім часом мені подобається ловити головня, а джиг все більше укорінюється в мені, я вирішив придбати щось універсальне під ці 2 напрямки.

Після перегляду десятків відео і перечитавши купу форумів я вирішив придбати собі Graphiteleader Tiro Nuovo 15-го року в тесті до 12 г.

 

Тактико-технічні характеристики

Бренд                        Graphiteleader

Серія                        Tiro Nuovo

Вага                         98 г

Довжина                      229 см

Кастинг                      1-12

Кількість секцій               2

Клас                        Light

Стрій                        Fast

 

Дизайн

На рахунок дизайна можна говорити довго. Як на мене дуже гарний жовто-гарячий колір, з яким класичний чорний дуже круто і багато виглядає. Котушкотримач Fuji нової концепції, заднього типу, дуже зручний і якісний. Колечки тієї ж японської фірми KR-концепції зі вставками Torzite, оправа титан. Торзайти, на скільки я знаю, не стоять на 2-ох найбільших колечках що зменшило ціну комплекта. Зауважу що розмір всіх колечок відносно великий, в морозну погоду це беззаперечний плюс. На бланку красується напис Made in Japan. Вцілову зовнішність спінінга дуже достойна.

 

Комплект

Як на мене ідеальним варіантом по котушці, для данного спінінга, буде шимановський 2500, ну або дайвовський 2000-2500. Я особисто використовую Shimano Sustain 2500. Плетений шнур найкраще підійде в діаметрах 0.4-0.6 по Японії. Вага котушки, я думаю, повинна бути в межах 190-220, ну це дуже суб’єктивно.

 

Стрій

В специфікаї спінінг позиціонує себе як джиг, ул-універсал і з цим можна повністю погодитись. Виробник зазначив стрій даного спінінга як Fast, з цим також сперечатись не буду. Ну в той же час сам бланк доволі живий, не жорсткий, я б сказав ідеальний універсальний спінінг під всі приманки.

 

Робота

Джиг

Як і старіша Тіро, нова в першу чергу джигова палка. Джигова в класичному розумінні цього стилю ловлі, для викорчовування судака з-під коряги може не накраще підійде, ну для ловлі щуки і окуня класичними джиговими приманками дуже підходящий інструмент. Реальний тест дуже наближений до того що написаний на бланку, я 2-ма грамами на 0.4 шнуру ловив із всим задоволенням, хоча і з відносно ближньої дистанції (до 10-15 м). Верхній кордон по комфортності я б зазначив в 10 г плюс приманка 3-4 дюйми. Окунь літнього розміру спінінг не зливає, в той часі щуку на 2 кг абсолютно комфортно «в’яже».

Коливалки/кренки

Поки не практикував ловлю данним спінінгом на коливалки і кренки, ну можу сказати з впевненістю що він підійде дуже добре. Типаж спінінга аж кричить спробувати його при ловлі головня на мікроколивалки від 2 г і на відповідні воблери. Довжина в 229 см особливо не дозволить ловити в густих чагарниках, ну на відносно чистих місцях Тіро буде одним з найкращих варіантів для ловлі головня і не великого жереха з язем.

Воблери

Так вже вийшло, що я найбільше люблю ловити воблерами методом твічинг. Останні років 5 упирався в цю ловлю, ну от настав час якщо не змінити приорітети, то просто спробувати себе в чомусь іншому. Враховуючи ріст і стрій спінінга вважати його твічинговим язик не повернеться. Комфортно ловити можна Ріджом 70, Реаліс Мінноу 80, Орбіт 65, більші воблера спінінг вже буде занадто повільно зривати з статичного положення, при твічингу.

 

Висновок

Данний спінінг найкраще підійде на роль класичного універсала з наголосом до джигу і ловлі на коливалки/кренки. Також дуже підкупляє робота по низах при ловлі на джиг, такий собі лайт з функцією ультралайту. Зовнішній вигляд у данного спінінга на найвищому рівні що обов’язково сподобається спінінговим естетам. Мені Тіро Нуово дуже сподобався, думаю найближчим часом він мені ще більше припаде до душі.

Всім добра, миру і НХНЛ.

 

Комментировать
Классный обзор.Но...,либо я пропустил,цена?
Да,и приглашай на рыбалку в этом году))) .на р.ирпень ))
Ціна в районі 300 зелених.
По головню можна разом спробувати в квітні;)
ок)) давай на буг махнем)
О, даааа. На Буг би я з великим задоволенням поїхав.
Комментировать
Надоела реклама?
Поддержите DIRTY — активируйте Ваш золотой аккаунт!