Shimano Miravel 2022: нова "народна" котушка из вуглепластику CI4+


Прем'єру своєї нової "народної" спінінгової безінерційної котушки з вуглепластику CI4+ Shimano Inc. приурочила до американської рибальської виставки ICAST, що відбулася 19-22 липня 2022 року в Орландо (США, штат Флорида). Назва у новинки незвичайна: "Miravel" - майже Мірабель, але не зовсім - з погляду маркетингу це, можливо, відповідь на дайвівський "народний зайон", з погляду конструкції - це щось на зразок Nasci з вуглепластиковим корпусом і ротором.



Останнє доповнення до серії спінінгових котушок MagnumLite від Shimano, Miravel - це легка, але потужна котушка, що володіє неймовірною універсальністю для рибалки, яка займається різними видами риб. Створений із використанням легендарного вуглецевого корпусу Shimano CI4+, який забезпечує легку платформу та підвищену чутливість, Miravel також оснащений ротором Shimano MagnumLite, який забезпечує легкий запуск і швидке підключення крюків. Завдяки трійці технологій першокласних котушок Shimano - холодної ковки HAGANE Gear, SilentDrive та X-Ship - забезпечується міцна передача з більш жорсткими допусками для більш плавного намотування.

Використання вуглепластику CI4+ замість звичайної пластмаси дозволило помітно знизити масу котушок - вони стали набагато легшими, ніж 21 Nasci: якщо Nasci 2500 розміру важить 240 грам, то Miravel того ж розміру - 200 грам (на японському сайті вказано значення 205 грам). Різниця відчутна.

Конструкція корпусу відповідає концепції G-Free Body: задня частина корпусу піднята вгору для наближення її до вудлища (і зменшення витрати матеріалу!), а всі внутрішні механізми котушки розташовані вище за шток; вимикач стопора зворотного ходу відсутня.


Колесо головної передачі виконане з алюмінієвого сплаву методом холодної обробки тиском, має чорне захисне покриття ("чорне колесо"). Шестерня латунна, нарізна. Передача відповідає принципу X-SHIP.


Механізм подачі шпулі - Varispeed II (різновид того, що в просторіччі називається паровозом).

Внутрішні механізми котушки, у тому числі і гальмо в шпулі, захищені ущільнювачами (базова версія - CoreProtect). Ротор легкий, вуглепластиковий, малоінерційний, має підгальмовувач. Дужка лісовкладальника, як і у Nasci FB, проста, і це одна з відмінностей від більш дорогих вуглепластикових серій. Кулькопідшипник у вузлі ролика лісоукладач відсутня; ролик, виконаний із жовтого сплаву і має тверде сріблясте покриття, обертається на втулці.

Шпуля легка, з численними отворами та проточками та з вибіркою зайвого металу під спідницею. Гальмо тонко налаштовується і плавно працює, має диски збільшеного діаметра. Ручка регулювання гальма велика та зручна.

Ручка котушки вкручується у вал колеса головної передачі, гвинт її має дві різьблення різного діаметра, кроку та напрямки, що дозволяє переставляти ручку з одного боку котушки на іншу без заміни гвинта. Вигляд ручки залежить від розміру котушки. Котушки від 1000-го до 2500-го розміру оснащені маленькою прямою рукояткою, починаючи з С3000 - Т-подібної, а С5000 0 круглою "морською" рукояткою.

Принцип Silent Drive передбачає мінімізацію люфтів по всьому шляху від ручки до штока шпулі, а як наслідок - підвищення плавності обертання і зниження шуму. Дійсно, у котушок цього сімейства легкий, м'який, рівний та плавний хід.



Підібрати та придбати риболовні котушки Shimano ви можете відвідав рибацький магазин Rybalka.ua.

Комментировать
Комментировать
Надоела реклама?
Поддержите DIRTY — активируйте Ваш золотой аккаунт!