Кросовер Liux Animal: "зелений" електромобіль зі сміття та трави


Утворений у березні минулого року в Іспанії стартап Liux опублікував перші зображення своєї першої моделі - електрокросовера Animal. Компанія позиціонує себе як прихильник «зеленої» мобільності, тому Animal на 90% складатиметься з матеріалів рослинного походження та отриманих у результаті вторинного перероблення. Прийом попередніх замовлень на електромобіль за ціною від 39 тисяч євро вже відкрито.

Liux називає Animal кросовером, але він більше нагадує спортивний хетчбек з невеликим дорожнім просвітом, агресивними бамперами та розвиненим спойлером на кришці багажника. «Родзинкою» конструкції Animal повинні стати двері і відсутні середні стійки кузова.

Деталі кузова та шасі Liux планує виготовляти із біополімеру на основі органічних волокон. Також у виробництві будуть застосовуватися матеріали із пробки та армованого льону. Частину компонентів зроблять за допомогою 3D-друку.

Всередені Animal забезпечили кількома дисплеями та просунутою медіасистемою з операційною системою на базі Android. Елементи штучного інтелекту дозволять завжди підтримувати актуальність програмного забезпечення.

Бортова зарядна архітектура - 800-вольтова, тобто він може підтримувати заряджання потужністю до 350 кВт.


Топова модифікація Liux Animal отримає один 237-сильний двигун на задній осі, з яким зможе набирати 100 км/год за 5 секунд при максимальній швидкості 200 км/год і проїжджати без підзаряджання до 600 кілометрів. Також кросовер забезпечать знімним акумулятором. Стартують продажі з більш доступної версії Habitat Edition, яку укомплектують 190-сильним мотором і акумулятором на 300 кілометрів. Максимальна швидкість такого Animal становитиме 180 км/год.


Джерело: Tesla Club Ukraine

Комментировать
Комментировать
Надоела реклама?
Поддержите DIRTY — активируйте Ваш золотой аккаунт!