Про врегулювання конфліктних питань з Держрибагентством


До уваги всіх небайдужих рибалок!

ВГО «Громада Рибалок України» виступила категорично проти порушення конституційних прав громадян і такої непослідовної політики профільного органу державної влади. Після наших протестів та перемовин з керівництвом Держрибагентства відносно неприпустимості подібного підходу до вирішення конфлікту інтересів промислу та любительського рибальства і взагалі по врегулюванню правовідносин всіх зацікавлених сторін у рибній галузі, сьогодні досягнуто 3 важливих рішення:


1) При ДАРГ створюється дієва Експертна рада з питань реформування рибної галузі, у склад якої увійдуть компетентні представники користувачів, виробників, підприємців рекреаційної сфери, рибалок-любителів та спортсменів і відповідних наукових установ;

2) Питання розмежування любительського та промислового рибальства, обмеження та/або заборони промислу на деяких водоймах (їх ділянках) буде роздивлятися після широкого громадського обговорення та отримання зауважень і пропозицій від громадян, письмово або по електронній пошті - збір відгуків подовжено до середини жовтня 2015 року (буде окреме повідомлення на сайті ДАРГ);

3) В суботу 04 жовтня 2015 року о 12:00 на виставці «ActivExpo Fest» відбудеться зустріч відвідувачів заходу з головою Держрибагентства Яремою Ковалівим - він особисто повідомить риболовній спільноті про ті перетворення, які відбуваються зараз у рибному господарстві, плани та новації з реформування галузі, в т.ч. й органів рибоохорони, позицію Держрибагентства щодо вирішення конфліктних питань, співпраці з громадськістю тощо. Плануйте будь-ласка, готуйте запитання, не пропустіть таку можливість.

http://www.ribaki.org.ua/forum/blog.php?b=382

Комментировать
Во-первых,спасибо за проделанную работу.Во-вторых,большая просьба дублировать свои сообщения на русском или лучше вообще на русском,потому что когда дело касается министерских документов на украинском языке, даже юристы ноги ломают).В-третьих,лично мне не понятно, что вообще обсуждать?У нас в стране нет закона разрешающего промысловое рыболовство во внутренних водах(если подобие такого имеется,то он абсолютно незаконен).Какие тогда вообще могут быть зоны?А вот обсуждение реформирования отрасли,это другое дело.Всем заинтересованным лицам:рыболовам-любителям,спортсменам,а самое главное рыболовному бизнесу, надо подготовить проект закона о развитии рыболовного туризма и спорта,создании рыболовных и спортивных обществ,национальных парков с зонами для любительского и спортивного рыболовства,туризма различного направления,а также создания баз отдыха,кемпингов,рыболовно-охотничьих баз и ПЕРЕДАЧИ ИМ В ПОЛЬЗОВАНИЕ ВСЕГО ВОДНОГО ФОНДА,кроме ставков и прудов искусственного происхождения.И последнее-какие вообще могут быть обсуждения с чиновниками?Чиновник-это наемный работник служащий для исполнения законов государства,соответственно МЫ законы инициируем,Верховный Совет их утверждает,чиновники их выполняют.Что с ними обсуждать?
Шановний колего, давайте зберігати мовну толерантність. Вона нам тепер вельми потрібна. Я, наприклад, ніколи не говорю російською. Але нічого, з задоволенням читаю тут блоги і форум, усе розумію. Докладіть трошки зусиль, і будете розуміти українську. Міністерські документи мають писати державною мовою, за Конституцією. Хоч, на жаль, поки не завжди пишуть грамотно, це правда. А юристів, які не здатні вивчити мову, шкода. Вони профнепридатні.
Полностью с Вами согласен,соблюдайте пожалуйста толерантность и не упрекайте оппонентов,ведь толерантность-это терпимость и уважение к чужому образу мыслей,языку,национальности.А по поводу технического украинского языка,если-бы Вы были специалистом например в машиностроении,то читко знали-бы, что все технические термины и понятия на украинском языке теряют свой смысл,как и в других сферах,например в медицине и т.д.Вот наши чиновники и пользуются этим, искусственно придумывая понятия которые в зависимости от обстоятельств можно трактовать по разному.Украинский язык я люблю и отлично понимаю.
Есть официальный язык и язык общения. Официальный отличается черезвычайно, я это по английскому знаю. А що робити коли україньська мова не рiдна?
Так когда же все-таки встреча????? В субботу 03 10.2015 года, в 12-00 или в воскресенье 04.10.2015 года?????????
1)По п.2: какая площадка определена для обговорення? Если можно, ссылку.
2)По п.1: как общественной организации (Полтавский рыболовный клуб) зарегистрировать свое участие в Експертний ради?
Друзі, поки наш законопроект №2454-а щодо мораторію та обмежень на промислове рибальство рухається у ВРУ, обговорення з владою питань впорядкування промислу та наведення порядку на водоймах триває. Перша зустріч рибалок з керівництвом Держрибагентства завдяки нашим зусиллям (дякую за добрі слова в нашу адресу) відбулася в суботу - ось тут є відео події http://rm.rybalka.com/blog/view/13349/
Наступна зустріч запланована на 17 жовтня 2015 року о 12:00 в рамках виставки «Мисливство та рибальство» в тому ж місці, у МВЦ на Броварському пр-ті 15, павільон №1 http://ucciexpo.com.ua/. Є прохання краще підготуватися до розмови та забезпечити гідну явку любителів риболовлі - питання дуже важливі для нас всіх і чиновники мають почути позицію більшості. Це стосується і любителів і спортсменів і підводних мисливців, всіх чиї права та інтереси ігнорувалися довгий час. Використайте таку можливість!
Комментировать
Надоела реклама?
Поддержите DIRTY — активируйте Ваш золотой аккаунт!