Відкриття 2018 (Дністровське вдсх)


Цього року, в силу різних причин, моє відкриття по риболовлі виявилося доволі пізнім (26.05.2018 р.). Але чим довше в очікуванні чогось ти знаходишся, тим бажанішим вого стає. Так вийшло і цього разу. Місцем рибалки була вибрана р. Данилівка (неподалік с. Шебутинці Новоушицького р-ну). На даному відрізку річки (від с. Березівка до с. Шебутинці) рибалка дозволена в нерестовий період на одну донну вудку з одним гачком.

Ось нарешті я біля води. Природа зачаровує, ранкова прохолода, спів пташні. Але всплесків риби не чутно...

В якості прикормки використовую варений перемолотий горох з пареною перловкою. Прикормку в точку ловлі доставляю спеціальною прикормочною ракетою (spomb). Дуже ефективна штука. За 10 хвилин підкормлювання, за потреби, можна подати пів відра корму в точку лову.  Ловлю на одну вудку з одним гачком - нічого не порушую.

Заброс за 80 м., виходить майже середина річки, перепад з 8 на 10 м. Наживка хробак. Чекаємо на покльовку, але її все немає. Вирішую змінити хробака на насадку (пуффі) і результат відразу ж - перша рибка 2018 риболовного року на березі (невеличкий підлящик). Фото і в садок. Заброс і знову покльовка - цього разу плотва. Вже веселіше. 

Затишшя... Пора погулятися і зробити кілька фото. Каньйони ж у нашій місцевості гарні. 

Рибка прокльовувала, але дуже в'яло. Ну що ж саме час поснідати, дружина ж старалася, готуючи плов:) 

Десь о 10 годині ранку покльовки майже припинилися. По березі в інших рибаків взагалі ніякого руху не бачив.  Це був той день коли рибка не клює. Але незважаючи на це норму я впіймав. 

Завершуючи свою розповідь не можу зупинитися на одному нюансі. Він є доволі болючим для відвідувачів теми форуму по Дністровському водосховищі. Це рівень води в нерест. А він ось такий 

Торік восени він був вищий, ніж цьогоріч в кінці травня:( 

А це вже результат:( 

Якщо ви думаєте, що це одиничний випадок, то ви помиляєтеся таких "мумій" по березі повно. Якщо рак не встиг за рівнем води, як ви думаєте, що з ікрою? Я за всю рибалку не впіймав ні одного крарася, хоча в даному місці о цій же порі два роки тому я ловив кілограмових карасів. Але про що я кажу, якщо тоді ця заплава була повноводною і в ній було повно водоростей, а цього року вона просто без води.... 

Не хотів про це писати, але все ж... Рибпатруль....  Вибрав я Шебутинці не випадково - дозволена зона. Всі і в інтернеті і в реалі гудуть - патруль, патруль, патруль...  

На березі повно машин, всі ловлять від 5 до 10 патиків, ніхто не ховається, хоч і нерест, а патруль бушує. Питав - ловлять по 4 доби. 

Далі фото 

Така картина була пів дня, далі я пішов з річки, якщо ви думаєте, що вони на веслах - ні, в половини є мотори, які дуже дадеко чути. Нагадую, що зараз навігація заборонена. 

Зранку коли я йшов на річку, було ще темно, бракоші вже дістали сіті з води і нивами їхали наверх, нормальні рибаки не знімаються о 4:00 ранку, саме кльов починається. Бачив як знімали сітки.

Зараз мені напишуть, що я нікуди не подзвонив. Не подзвонив, того що я приїхав відпочити, а не бути за свідка, писати пояснення, а потім мати гарний шанс бути відпи....ним і їхати додому на пробитих колесах. А з однією вудкою з одним гачком я був там сам. І виглядало, це м'яко кажучи доволі дивно.... Мало того, те що я не подзвонив - це не проблема, така ситуація там, як і на річці Ушиця - завжди. Кожний день туди запливай і 5 протоколі буде, кожний день... 

Хоча тих, що ловили на вудки (хоч тих вудок і більше, ніж дозволено) і лодочників я не засуджую, бо ж технічна водойма....  і в нерест можна кидати воду на 2 метра, бо Дністровські плавні, а тут технічка... якось в одну сторону не здається?:( 

Дорога додому з двоякими враженнями 

Комментировать
Патруль це фікція. Як мені розповідав один товариш, під час нерестової заборони , на річку приїжджав патруль і цілий автобус беркутні, і жарив всіх хто порушував правили лову. Мабуть зараз так теж потрібно робити .
Це ще коли рибнадзор був так робили. Зараз так, потрібно робити, але при тому, що роблять з рівнем в води в нерест, то боротьба з лишніми вудками виглядає, ну м'яко кажучи не дуже. А сіточників, то так і треба тільки протокол, і можна щоб і спецпризначинці надавали.
5+++ Молодец, всё правильно описал! И так оно происходит везде. А нам всё время рассказывают сказки, о борьбе с "ветряными мельницами".
Ігор, блог написав супер. З того патруля такий толк як з новоі поліціі. В цьому сезоні жодного разу іх не зустрічав, ні на водосховищі ні на нерестилищі. Тільки того що розмов багато.
Дякую! Плавають вони, і перевіряють, є знайомі, які рибачили не там де треба, то получили протоколи, народ в Новій Ушиці шугається, але ті, що стіками ловили - так і ловлять.
та ні хера вони не шугаються. Заходив в магазин що в центрі за опаришем там було пару чол які якраз змовлялися виходити з сітками. на питання чи дозволено ловити сітками, покинули крамницю
раніше не ховалися, тепер вночі, ховаються
Комментировать
Надоела реклама?
Поддержите DIRTY — активируйте Ваш золотой аккаунт!