Воблерінг


Як не погодитись з тими думками, що японський дорогий воблер ловить завжди і краще ніж дешевий не японський. Мабуть, тільки перевіривши  цю закономірність на  практиці.

 Я не досвідчений спінінгіст, але, як кажуть, -  учусь. За зимову перерву був удостоєний двох цінних подарунків : Jackall Tiny Magallon, та  Zip Baits Khamsin. Для мене це не дешеві штучки.Випала нагода вибратись на щуку і заодно влаштувати тест драйв новим воблеркам у порівнні із старими.

У водоймі, де планувалась рибалка, щука точно є, оскільки вона там була два роки назад, а від того часу, бюрократія взяла своє і там заборонено ловити -  "ОРЕНДА", хоча це річка Тетерів, 5 чи 6 км від витоку. Ну то таке... 

Короче в арсеналі окрім двох зазначених воблерів, були старий добрий Yo Zuri L minnow F198 та дві копії його страшенького брата -  Strike Pro Mustang minnow.

Глибина 1-1,5 м, дно вкрите -водослями, які своїм ростом десь до кінця місяця закриють майже все плесо. 

Почав ловити десь в другій годині дня. Перший в бій Strike Prо. Чому він? Бо вже перевірений і знаю що ловить. Проводка нешвидка,рівномірна. Десь з 10 разу - щупачок майже під берегом взяв

Далі перейшов до експериментів. Оскільки подібних воблерів я не мав, то про практику проводки звичайно читав  в інеті. Почав з Джакала. Я вичитав, що цей воб по пасивній щуці , що вимагає повільного твічу і довгих пауз, на яких сама ймовірна атака щуки. Не приніс він мені результату в той день . Хоча гра мені його сподобалась, і він дійсно для неглибоких місць і летить не погано. З великими надіями поклав його в коробку.

Khamsin явно важче, що сказалось на політних властивостях, однак мінус був той, що він збирав всю "кропивку" з дна. Однак на нього активно відзивався хижак:

Причому і цьогорічки і доволі часто:

Наступного ранку з 5 години вже на воді. Почав з Джакала і ноль. Перейшов на Strike Pro взяв дві щучки на на Юзурика - окунця. Буденні справи заставили о 8 зібратись додоми.

Важко вивести мораль цієї басні, але напрошується висновок, що кожен воблер по-своєму добрий, просто для кожного є своє місце, пора, і риба.

Комментировать
И Тини Магалон и Хамсин очень уловистые воблера, вы правы для каждого свое время и место. Для Тиника это как раз те места которые вы описываете, делайте не сильные рывочки, буквально заставляя его танцевать на месте, что бы он не скакал в воде по 30-40 см, ну и паузы само собой. Хамсин требует более энергичной работы, сдвоеные резкие рывки с паузами, но ему нужно хотя бы 1,2 метра чистой воды. Они оба себя еще проявят!! НХНЧ!!! 5+++
Серджик ! Ну ВЫ даете !Такие нюансы !Я удивляюсь
эх, хорошие рыбалки! а тут так поливает, что с асфальта сойти страшно....
Японцы не так просты, как кажется. Если бы они на 1000% косили всё живое в радиусе 10 м от места проводки - рыбы в реках уже не было бы. У меня вчера ранним утром, на днепровской протоке, в самых характерных щучьих местах (затишки у струи, коряги, кусты над водой, бровка прибрежного свала, кромки рдеста, тростники и заливчик с камышом - всё по фен-шую прямо!) дружно промолчала вся коробка. Проводки - от энергичного джеркинга до вялого эсто-о-онского тви-и-ичинга. Даже новая проводка Орбита с покачиваниями боками - мать его, почему-то верится, что будет супер у укрытий - не помогла.
Правда, судак на джиг тоже молчал.
Може, давление? Хотя не верю я уже третий год в "давление", "фазы луны", "смену зубов" и прочую хрень.

Так вот, главное достоинство японцев - не тотальное сокращение рыбьего поголовья, а высокое качество, повторяемость (от высокого качества) и многовариативность проводок. При правильном подборе воблера и проводки к ситуации они творят чудеса. Вот в это верю. Так что всё ещё впереди у Ваших пасочек. Главное, бороться и искать, найти и перепрятать)))

P.S. Да, кстати: наличие в коробке японского воблера очень греет рыбацкое эго. Проверено на себе!)))))
Комментировать
Надоела реклама?
Поддержите DIRTY — активируйте Ваш золотой аккаунт!