Ловля бичка.


В цьому блозі хочу описати, що являє собою той сервіс, який пропонується в сезон відпочивальникам на морському узбережжі в районі Затоки Білгород-Дністровського району Одеської області. Інформація, озвучена в телефонній розмові з номеру набраного зі стовпа, або від розповсюджувачів - досить інтригуюча - можна зловити катрана. Значить домовлено, місце завтрашньої зустрічі назначено. Вранці хвилина в хвилину забрали мене і відвезли до "місця старту".

Таких як я -  ще пятнадцятеро.  Всі погрузились на борт, перекличка розрахунок і в путь. Всі без снастей, так як по прибуттю до місця рибалки всім буде видано "орудія". Ранок, який почався невеличким короткочасним дощиком, вималовував морський пейзаж неописуємою красою.

Місце лова, так звана "банка", розміщене за 17-20 км від берега і являє собою камянисте підвищення морського дна. Глибина 8 -10 метрів. Наш баркасик долав цю відстань десь більше години півтори часу. Так, на рибалку в море ми не плавали, а як належить називати, ходили.Коли зник берег з горизонту і хвилі почали підмочувати ноги, відчувався неслабий екстрим, перший раз все-таки. Потім появились точки - це рибацькі баркаси. От вони вже на місці. Ще 10-15 хвилин - і ми там. Так виглядає процес лову зблизька:

Ці рибаки, швидше за все, місцеві. Їхню шлюбку качало так, що мені звалалось, що їх якщо не накриє, то вони звідти повилітають. Однак, це все перше враження. Нарешті прибули, дизельок заглушили, помічник капітана кидає якор і ми чекаємо доки заякоримося. Інший - готовить наживку - яловичине мясо:

Далі роздача "орудій" лова, наживки і в бой. Так виглядає казьонна снасть:

Оснастка з наживкою мясо і сало)):

Всі нарікання наших рибаків на китайпром орудій лова, як виявилось пізніше, були зайвими, оскільки  капітан, коли всі ловили тільки і займався тим, що комусь поводок привязати, комусь розігнутий гачок загнути, комусь катушку заклинило і так  далі. Так він дав зрозуміти чому в руках на Daiwa, траплялось, з його слів таке, що інколи при закиданні закидалось  у воду все, навіть сам спіннінг. 

Тепер про обєкт лову. Всі хотіли спіймати обіцяного картана, але йшов бичок, причому доволі немалих розмірів, і всім це приносило масу задоволення:

Ловля не вимагає ніяких навиків. За борт направив снінінг, відкрив скобу катушки, змоталось метрів 8 до дна, -  все тримаєш в натязі - коли починає цим спінігом, кидати в різні сторони - все тягни! Кльов триває хвилин 15-20, потім заводиться баркасик , і ми перепливаєм десь на 100-200 метрів. І так 4,5 години самого лову. Прикольно це виглядає зі сторони, тільки заякорились, одразу 15 спінінгів ( 60 гачків) у воду, кілька хвилин всі махають, тихо так, йде кльов, потім через хвилин 20 -30 починаються приколи, все треба перепливати.

Так кожен набомбив по 3-5 десятків  бичка, а катрана так і не було... В 12 годин на базу. На пекучому сонці вже відчувалась втома, але всі були задоволеними, почались душевні розмови, дискусії. А капітану доводилось в той день робити ще одну  ходку таким рибакам , відпочинок на березі йому 30 хвилин. Нелегкий цей хліб... Велика йому подяка і повага за все....

Комментировать
Замечательная рыбалка и отличный блог, 5+++++
замечптельнО
Хороший отдых, хорошие бычки!
Отлоичный вариант когда на море нет желания на пляже валяться!!!
Гарний блог, я 2 роки назад також був там на рибалці бичок клює як з кулемета
Комментировать
Надоела реклама?
Поддержите DIRTY — активируйте Ваш золотой аккаунт!