"Схов": харків'яни розробили проєкт підземних бункерів з домашньою атмосферою

 Фото №1
 Фото №2
 Фото №3
 Фото №4
 Фото №5
 Фото №6

Харків’яни запустили проєкт з побудови автономних підземних бомбосховищ "Схов". 


Основна ідея "Схову" - безпечний простір, де є всі атрибути звичного комфортного життя, що поєднаний з високим рівнем захисту і автономності, кажуть у команді.


Об’єкт має два виходи і є повністю автономним, аби тривалий час не залежати від зовнішнього світу і не виходити на поверхню. 


Базова комплектація бункеру включає ванну кімнату, кухню та спальню для трьох осіб. Бункери підключають до домашньої мережі водопостачання, каналізації, енергомережі та оснащують системою вентиляції. Металоконструкція має міцне антикоррозійне покриття, утеплене мінеральною ватою.


"З приводу кожної системи та конструкції були залучені фахові спеціалісти. Загалом процес розробки та проєктування тривав сім місяців. “Схов” витримує пряме влучення артилерійського снаряду 152 мм. В якості опції пропонується більше заглиблення бункеру та товща захисна плита, що витримує пряме влучання балістичної ракети", - розповів БЖ співзасновник "Схову" Олександр Чирва. 


До "Схову" Олександр займався виготовленням мангалів у Харкові, де підприємець залишався увесь час після вторгнення. Бізнес почав відновлюватись у квітні-травні, а у липні разом із співзасновниками проєкту Олексієм Сусліним та Тимуром Фейзулаєвим Олександр почав розробляти "Схов". Це сталось після “прильоту” ракети по трамвайному депо поряд із виробництвом. 


Вартість бункеру стартує від 2 450 000 гривень. Серед замовників команда схову бачить перш за все приватні домогосподарства.


Джерело: БЖ

Комментировать
Комментировать
Надоела реклама?
Поддержите DIRTY — активируйте Ваш золотой аккаунт!