В Україні з’являться цифрові NFT-марки, перші в історії Укрпошти


10 квітня Верховна Рада прийняла за основу проект №8280 Закону про внесення змін до Закону України "Про поштовий зв'язок" (щодо врегулювання питання випуску цифрової марки)



Проектом визначається новий термін цифрова поштова марка - унікальний (невзаємозамінний) віртуальний актив, який посвідчує майнові права на цифрове зображення поштової марки або похідного твору від зображення поштової марки, як об'єкт цивільних прав, визначений індивідуальними ознаками, та не може бути замінений аналогічним віртуальним активом без зміни його вартості та/або сутності.


Цифрова поштова марка є об'єктом образотворчого мистецтва та не є засобом оплати послуги поштового зв'язку з пересилання письмової кореспонденції, що надається призначеним оператором поштового зв'язку. Порядок використання цифрової поштової марки визначатиме призначений оператор поштового зв'язку.


Першою поштовою маркою у форматі NFT стане найвідоміша марка Укрпошти, випущена в умовах воєнного стану, - "Русскій воєнний корабль, іді н*й". Гроші від продажу NFT-марки в Укрпошті пообіцяли спрямувати на потреби ЗСУ.



Оскільки законодавчо Укрпошта не уповноважена випускати NFT-марки, національний поштовий оператор ще наприкінці літа оголосив про проведення конкурсу на вибір партнера, який організує випуск, розміщення та продаж NFT. На ліцензування прав на випуск NFT-марки представники Укрпошти очікували з 16 серпня 2022 року.

Комментировать
Комментировать
Надоела реклама?
Поддержите DIRTY — активируйте Ваш золотой аккаунт!