Вчені з'ясували, що секс спричинив смерть сотні жаб 45 млн років тому


Під час свого недавнього дослідження в Німеччині, вчені перевернули загальноприйняту теорію про те, що сталося з безхвостими в стародавньому болоті Geiseltal Lagerstatte 45 мільйонів років тому.


Прийнята майже 100 років тому теорія полягала в тому, що земноводні померли від голоду або висохли через високий вміст солі у воді. Однак у своєму новому дослідженні група вчених стверджує, що ці земноводні насправді втопилися під час парування.



Щоб дійти цього висновку вченим потрібно було провести ціле палеонтологічне дослідження. Головний автор дослідження Деніел Фальк з Ірландського національного університету в Корку та його команда не знайшли жодних кричущих свідчень, що вказують на шлюбні ритуали, а скоріше використовували метод виключення, щоб викинути інші гіпотези.


Вчені вивчили клімат і температуру болота, а також його розміри та анатомію скам'янілостей. Ключовим відкриттям, яке виключає смерть від висихання, є те, що за життя жаби були здорові, а їхні кістки та тканини значною мірою цілі. Щобільше, ці амфібії були наземними мешканцями і поверталися у воду лише для спарювання.



Крім того, на скам'янілостях не було ознак висихання. І, якби вода була токсичною чи надто солоною, жаби пішли в інше болото. Така інтерпретація даних спростовує давню гіпотезу про те, що вони померли від голоду та висохли.


Дослідження Фалька розширюватимуться залежно від місцевості та видів. Крім дослідження копалин з давніх боліт, він хоче проаналізувати інших тварин, особливо ссавців.


Джерело: Inverse

Комментировать
Комментировать
Надоела реклама?
Поддержите DIRTY — активируйте Ваш золотой аккаунт!