Чернігівським рибоохоронним патрулем на р. Дніпро викрито браконьєрів із 40 кг незаконно добутої риби


19 червня 2020 року Чернігівським рибоохоронним патрулем в ході проведення спільного рибоохоронного рейду разом з представниками Національної поліції області викрито двох правопорушників із забороненими знаряддям лову.

На р. Дніпро, поблизу с. Дніпровське Чернігівського району жителі с. П’ятихатки Дніпропетровської області та с. Старик Чернігівського району ловили рибу за допомогою 4 од. сіток поріжних.

В протизаконний спосіб браконьєри добули 40 кг риби: плоскирка – 40 екз., карась сріблястий – 30 екз., лин – 24 екз., краснопірка – 5 екз., окунь – 3 екз. та 1 екз. синця. Збитки, завдані рибному господарству України, склали 5 202 грн.

На місце вчинення правопорушення було викликано слідчо - оперативну групу Чернігівського ВП ГУНП в Чернігівській області.

На правопорушників складені протоколи за ч. 4 ст. 85 КУпАП, які будуть направлені до Чернігівського районного суду для винесення рішення про притягнення винних осіб до відповідальності.

Незаконно добуту рибу та заборонені знаряддя лову вилучено.

Нацполіцією відомості про кримінальне правопорушення внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань.

Чернігівський рибоохоронний патруль нагадує, що нерестова заборона на вилов водних біоресурсів на території області триває до 29 червня (включно) у придатковій системі водойм (озера, протоки, гирла та ін.). Раків ловити заборонено до 30 червня (включно).

Якщо ви стали свідком порушення Правил рибальства, незаконного придбання чи збуту водних біоресурсів або зберігання чи реалізації заборонених знарядь лову прохання оперативно повідомляти на «гарячу лінію» патруля (099) 112-13-44 та (0462) 93-75-57 (цілодобово).

Джерело: сайт Чернігівського рибоохоронного патруля


Комментировать
Комментировать
Надоела реклама?
Поддержите DIRTY — активируйте Ваш золотой аккаунт!