Чернігівським рибоохоронним патрулем протягом грудня зафіксовано 152 порушення Правил рибальства, вилучено понад 2 км сіток та 86 кг незаконно добутих водних біоресурсів


Протягом грудня 2020 року державними інспекторами Чернігівського рибоохоронного патруля зафіксовано 152 порушення Правил рибальства. Зокрема, викрито 14 грубих порушень за ч. 4 ст. 85 КУпАП (рибальство із застосуванням заборонених знарядь лову). Також складено 100 протоколів за ч. 3 ст. 85 КУпАП (порушення правил рибальства); один - за ст. 188 - 5 КУпАП (невиконання приписів ).

Крім цього, складено 37 актів виявлення безхазяйного майна, згідно яких з водойм вилучено 78 кг риби та 108 од. сіток, загальною довжиною 1 720 метра.

«Всього у порушників у грудні вилучено 86 кг незаконно добутих водних біоресурсів та 131 од. заборонених знарядь лову, в тому числі 127 од. сіток, загальною довжиною 2 053 метрів. Накладено штрафів (за постановами судів та органів рибоохорони) на суму 20 455 грн. Загальна сума збитків, завданих рибному господарству України, склала 5 559 грн», - зазначив начальник Управління Держрибагентства у Чернігівській області Микола Каленюк.

Для прикладу, четвертого грудня Чернігівським рибоохоронним патрулем у ході проведення рибоохоронного рейду на р. Десна, поблизу м. Чернігів було виявлено місцевого мешканця, який ловив рибу методом багріння за допомогою забороненого знаряддя лову «драч». У порушника вилучено майже 1 кг риби: плоскирка – 7 екз., лящ – 5 екз. та синець – 1 екз. Збитки, завдані рибному господарству України, склали 1 173 грн.

Восьмого грудня в ході проведення рибоохоронного рейду на водоймах Городнянського району викрито два грубих порушення Правил рибальства. На р. Снов, поблизу с. Великий Дирчин жителі м. Сновськ та с. Займище виловлювали рибу за допомогою сіток зяберних (одностінних). В протизаконний спосіб порушники на двох виловили 2 кг риби: плітка – 18 екз., окунь – 8 екз. та 1 екз плоскирки. Завдано збитків у розмірі 1 700 грн.

На браконьєрів складені протоколи про адміністративні правопорушення, які були направлені до районних судів області для винесення рішення про притягнення винних осіб до відповідальності

Чернігівський рибоохоронний патруль нагадує, що з 1 листопада 2020 року на Чернігівщині діє заборона на вилов водних біоресурсів на зимувальних ямах. З розташуванням зимувальних ям у водоймах на території області можна ознайомитися на інтерактивній карті за посиланням.

З початку дії заборони рибпатрулем складено 113 адміністративних протоколів на порушників Правил рибальства на зимувальних ямах, накладено штрафів на загальну суму 10 580 грн.

Якщо ви стали свідком порушення Правил рибальства, незаконного придбання чи збуту водних біоресурсів або зберігання чи реалізації заборонених знарядь лову, прохання оперативно повідомляти на «гарячу лінію» патруля (099) 112-13-44 та (0462) 93-75-57 (цілодобово).


Джерело: сайт Чернігівського рибоохоронного патруля

Комментировать
Комментировать
Надоела реклама?
Поддержите DIRTY — активируйте Ваш золотой аккаунт!