Чернігівським рибоохоронним патрулем протягом липня зафіксовано 125 порушень Правил рибальства, вилучено 188 кг незаконно добутих водних біоресурсів та понад 3 км сіток


Протягом липня 2021 року державними інспекторами Чернігівського рибоохоронного патруля зафіксовано 125 порушень Правил рибальства. Зокрема, викрито 37 грубих порушень за ч. 4 ст. 85 КУпАП (рибальство із застосуванням заборонених знарядь лову), з них три з ознаками кримінальних правопорушень. Також складено 64 протоколи за ч. 3 ст. 85 КУпАП (порушення правил рибальства).

Крім цього, складено 24 акти виявлення безхазяйного майна, згідно яких з водойм вилучено 104 кг риби та 127 од. сіток, загальною довжиною 2 654 метри.

«Всього у порушників у липні вилучено 188 кг незаконно добутих водних біоресурсів та 190 од. заборонених знарядь лову, в тому числі 184 од. сіток, загальною довжиною 3 625 метрів. Накладено штрафів на суму 18 100 грн. Загальна сума збитків, завданих рибному господарству України, склала 32 513 грн», - зазначив начальник Управління Держрибагентства у Чернігівській області Микола Каленюк.

Нагадаємо найрезонансніші правопорушення, що були викриті Чернігівським рибоохоронним патрулем у ході проведення рибоохоронних рейдів протягом липня поточного року.

Так, 21 липня на р. Десна, поблизу с. Максаки Менської громади Корюківського району викрито мешканця с. Покровське, який за допомогою сітки зяберної (одностінної) виловив 7 кг риби: плітка – 16 екз., лин – 6 екз., по 4 екз. синця та окуня, по 3 екз. плоскирки і ляща, по 2 екз. в’язя і щуки та 1 екз. білизни. Завдано збитків рибному господарству України у розмірі 4 301 грн.

24 липня на р. Десна, поблизу с. Мамекине Новгород – Сіверської громади викрито мешканця с. Леньків, який виловлював рибу за допомогою дерев’яного човна та заборонених знарядь лову – 5 од. сіток зяберних (одностінних). В протизаконний спосіб порушник добув 19 кг риби: судак – 8 екз., щука – 4 екз., по 3 екз. сазана, плітки, плоскирки, окуня і синця та по 2 екз. сома, карася сріблястого, ляща і лина. Збитки склали 8 483 грн.

27 липня на р. Дніпро, поблизу с. Загатка Михайло - Коцюбинської громади викрито двох жителів селища Куликівка, які за допомогою човна та 5 од. сіток виловили 32 кг риби: плоскирка – 37 екз., синець – 18 екз., по 16 екз. карася сріблястого та краснопірки, лящ – 11 екз., окунь – 6 екз., по 3 екз. судака і сома та по 1  екз. щуки, в’язя і чехоні. Збитки, завдані рибному господарству України, склали 9 537 грн.

На правопорушників складені протоколи за ч. 4 ст. 85 КУпАП, які направлені до районних судів області для винесення рішення про притягнення винних осіб до відповідальності. Незаконно добуті водні біоресурси та заборонені знаряддя лову вилучено. Враховуючи розмір нанесених збитків, ці порушення носять ознаки кримінальних.

Якщо ви стали свідком порушення Правил рибальства, незаконного придбання чи збуту водних біоресурсів або зберігання чи реалізації заборонених знарядь лову, прохання оперативно повідомляти на «гарячу лінію» Чернігівського рибоохоронного патруля (099) 112-13-44 та (0462) 93-75-57 (цілодобово).


Джерело: сайт Чернігівського рибоохоронного патруля

Комментировать
Комментировать
Надоела реклама?
Поддержите DIRTY — активируйте Ваш золотой аккаунт!