Чернігівським рибоохоронним патрулем протягом тижня вилучено 46 кг незаконно добутої риби та 32 од. заборонених знарядь лову


За тиждень з 11 по 18 червня 2020 року Чернігівським рибоохоронним патрулем зафіксовано 23 порушення Правил рибальства. Так, складено 11 протоколів за ч. 4 ст. 85 КУпАП (рибальство із застосуванням заборонених знарядь лову), 10 - за ч. 3 ст. 85 КУпАП (порушення правил рибальства).

Крім цього, складено два акти виявлення безхазяйного майна, згідно яких з водойм вилучено 16 кг риби та 18 од. сіток.

«Всього у порушників вилучено 46 кг незаконно добутих водних біоресурсів та 32 од. заборонених знарядь лову. Нараховано штрафів на загальну суму 960 грн. Збитки, завдані рибному господарству, склали 11 160 грн», - зазначив начальник Управління Держрибагентства у Чернігівській області Микола Каленюк.

Для прикладу, 11 червня в ході проведення рибоохоронного рейду на водоймах Корюківського району Чернігівським рибоохоронним патрулем зафіксовано грубе порушення Правил рибальства. На озері поблизу с. Олександрівка житель с. Киселівка Менського району виловлював рибу за допомогою 3 од. сіток зяберних (одностінних). До тенет браконьєра потрапило 3 кг риби: карась сріблястий – 10 екз. та по 2 екз. лина та ротана. Збитки, завдані рибному господарству України, склали 442 грн.

13 червня на р. Десна, поблизу с. Жавинка Чернігівського району викрито місцевого жителя, який за допомогою сітки зяберної (одностінної) виловив 2 кг риби: плітка – 5 екз., плоскирка - 3 екз. та 1 екз. ляща. Збитки склали 697 грн.

14 червня на оз. Солонецьке, біля с. Лутава Козелецького району виявлено жителя с. Залісся Київської області. Порушник за допомогою 1 од. сітки поріжної виловив понад 5 кг риби: лин – 6 екз., карась сріблястий – 3 екз. та лящ – 1 екз. Завдано збитків у розмірі 935 грн.

На порушників складено адміністративні протоколи за ч. 4 ст. 85 КУпАП. Матеріали справ направлено до районних судів області для винесення рішення про притягнення винних осіб до відповідальності. Рибу і заборонені знаряддя лову вилучено.

Чернігівський рибоохоронний патруль нагадує, що нерестова заборона на вилов водних біоресурсів на території області триває до 29 червня (включно) у придатковій системі водойм (озера, протоки, гирла та ін.). Раків ловити заборонено до 30 червня (включно).

Якщо ви стали свідком порушення Правил рибальства, незаконного придбання чи збуту водних біоресурсів або зберігання чи реалізації заборонених знарядь лову прохання оперативно повідомляти на «гарячу лінію» патруля (099) 112-13-44 та (0462) 93-75-57 (цілодобово).

Джерело: сайт Чернігівського рибоохоронного патруля


Комментировать
Комментировать
Надоела реклама?
Поддержите DIRTY — активируйте Ваш золотой аккаунт!