Чернігівським рибоохоронним патрулем протягом тижня виявлено 14 порушень Правил рибальства зі збитками понад 11 тис. грн


За тиждень з 18 по 25 червня 2020 року Чернігівським рибоохоронним патрулем зафіксовано 14 порушень Правил рибальства. Так, складено 10 протоколів за ч. 4 ст. 85 КУпАП (рибальство із застосуванням заборонених знарядь лову), в тому числі два з яких з ознаками кримінального злочину та чотири - за ч. 3 ст. 85 КУпАП (порушення правил рибальства).

«Всього у порушників вилучено 45 кг незаконно добутих водних біоресурсів та 12 од. заборонених знарядь лову. Нараховано штрафів на загальну суму 350 грн. Збитки, завдані рибному господарству, склали 11 424 грн», - зазначив начальник Управління Держрибагентства у Чернігівській області Микола Каленюк.

Для прикладу, 18 червня на озері поблизу с. Хибалівка Куликівського району Чернігівським рибоохоронним патрулем викрито жителя м. Ніжин, який виловлював рибу за допомогою сітки зяберної (одностінної). В протизаконний спосіб порушник виловив по 1 екз. білизни, плітки та лина, загальною вагою до 1 кг. Збитки, завдані рибному господарству України, склали 459 грн.

19 червня на озері біля с. Вовчок Козелецького району, виявлено місцевого жителя, який за допомогою сітки поріжної виловив 2 кг риби: карась сріблястий – 2 екз. та по 1 екз. щуки та ляща. Завдано збитків у розмірі 544 грн.

На порушників складено адміністративні протоколи за ч. 4 ст. 85 КУпАП. Матеріали справ направлено до районних судів області для винесення рішення про притягнення винних осіб до відповідальності. Рибу і заборонені знаряддя лову вилучено.

Чернігівський рибоохоронний патруль нагадує, що нерестова заборона на вилов водних біоресурсів на території області триває до 29 червня (включно) у придатковій системі водойм (озера, протоки, гирла та ін.). Раків ловити заборонено до 30 червня (включно).

Якщо ви стали свідком порушення Правил рибальства, незаконного придбання чи збуту водних біоресурсів або зберігання чи реалізації заборонених знарядь лову прохання оперативно повідомляти на «гарячу лінію» патруля (099) 112-13-44 та (0462) 93-75-57 (цілодобово).

Джерело: сайт Чернігівського рибоохоронного патруля

Комментировать
Комментировать
Надоела реклама?
Поддержите DIRTY — активируйте Ваш золотой аккаунт!