Чернігівським рибоохоронним патрулем протягом тижня виявлено 80 порушень Правил рибальства


За тиждень з 22 по 29 жовтня 2020 року Чернігівським рибоохоронним патрулем зафіксовано 80 порушень Правил рибальства.

Так, складено 21 протокол за ч. 4 ст. 85 КУпАП (рибальство із застосуванням заборонених знарядь лову), в тому числі один з ознаками кримінального правопорушення, 36 протоколів - за ч. 3 ст. 85 КУпАП (порушення Правил рибальства) та один - за ст. 88 - 1 КУпАП (порушення порядку придбання, збуту водних біоресурсів).

Крім цього, складено 22 акти виявлення безхазяйного майна, згідно яких з водойм вилучено 46 кг риби та 77 од. сіток.

«Всього у порушників вилучено 74 кг незаконно добутих водних біоресурсів та 115 од. заборонених знарядь лову. Нараховано штрафів на загальну суму 3 400 грн. Збитки, завдані рибному господарству, склали 18 342 грн», - зазначив начальник Управління Держрибагентства у Чернігівській області Микола Каленюк.

Для прикладу, 22 жовтня в ході проведення спільного рибоохоронного рейду з ГО «Рибалки Городнянщини» на водоймах Городнянського району Чернігівським рибоохоронним патрулем викрито грубе порушення правил рибальства. Двоє громадян виловлювали рибу за допомогою 6 од. сіток зяберних (одностінних). В протизаконний спосіб браконьєри встигли виловити 3 кг риби: плітка – 11 екз., карась сріблястий – 5 екз. та по 1 екз. щуки та окуня. Збитки, завдані рибному господарству України, склали 1 377 грн. Інцидент стався на озері поблизу с. Політрудня. Правопорушниками виявились жителі с. Пекурівка та м. Городня.

Того саме дня на р. Десна, поблизу с. Соколівка Козелецького району виявлено два грубих порушення правил рибальства. Двоє місцевих жителів «рибалили» за допомогою остей. На двох правопорушники добули 2 кг риби: 8 екз. щуки та 2 екз. плітки. Завдано збитків у розмірі 2 890 грн.

На порушників складено адміністративні протоколи за ч. 4 ст. 85 КУпАП. Матеріали справ направлено до районних судів області для винесення рішення про притягнення винних осіб до відповідальності. Рибу та заборонені знаряддя лову вилучено.

Чернігівський рибоохоронний патруль нагадує, що з 1 листопада 2020 року вступає в силу заборона на вилов водних біоресурсів на зимувальних ямах. З розташуванням зимувальних ям у водоймах на території Чернігівської області можна ознайомитися на інтерактивній карті за посиланням.

Якщо ви стали свідком порушення Правил рибальства, незаконного придбання чи збуту водних біоресурсів або зберігання чи реалізації заборонених знарядь лову прохання оперативно повідомляти на «гарячу лінію» патруля (099) 112-13-44 та (0462) 93-75-57 (цілодобово).


Джерело: сайт Чернігівського рибоохоронного патруля


Комментировать
Комментировать
Надоела реклама?
Поддержите DIRTY — активируйте Ваш золотой аккаунт!