Чернігівським рибоохоронним патрулем протягом травня зафіксовано 207 порушень Правил рибальства, вилучено майже 300 кг незаконно добутих водних біоресурсів та понад 4 км сіток


Протягом травня 2021 року державними інспекторами Чернігівського рибоохоронного патруля зафіксовано 207 порушень Правил рибальства. Зокрема, викрито 51 грубе порушення за ч. 4 ст. 85 КУпАП (рибальство із застосуванням заборонених знарядь лову), з них два з ознаками кримінальних правопорушень. Також складено 129 протоколів за ч. 3 ст. 85 КУпАП (порушення правил рибальства) та один - за ст. 88 - 1 КУпАП (порушення порядку придбання, збуту водних біоресурсів).

Крім цього, складено 26 актів виявлення безхазяйного майна, згідно яких з водойм вилучено 158 кг риби та 176 од. сіток, загальною довжиною 3 591 метр.

«Всього у порушників у травні вилучено 285 кг незаконно добутих водних біоресурсів та 244 од. заборонених знарядь лову, в тому числі 243 од. сіток, загальною довжиною 4 859 метрів. Накладено штрафів на суму 22 840 грн. Загальна сума збитків, завданих рибному господарству України, склала 52 893 грн», - зазначив начальник Управління Держрибагентства у Чернігівській області Микола Каленюк.

Нагадаємо найрезонансніші правопорушення, що були викриті Чернігівським рибоохоронним патрулем у ході спільних рибоохоронних рейдів разом з представниками Національної поліції області протягом травня поточного року, під час нерестової заборони на вилов водних біоресурсів.

Так, 15 травня на озері поблизу с. Холми Холминської громади Корюківського району двоє місцевих жителів виловлювали рибу за допомогою 8 од. сіток зяберних (одностінних) та поріжних. В протизаконний спосіб порушники добули 9 кг риби: плітка – 58 екз., краснопірка – 10 екз., лин – 3 екз., окунь – 2 екз. та карась сріблястий – 1 екз. Завдано збитків рибному господарству України у розмірі 6 018 грн.

17 травня на р. Борзенка, поблизу м. Борзна Борзнянської громади Ніжинського району місцевий житель за допомогою 8 од. сіток поріжних виловив 21 кг риби: карась золотий (червонокнижний) – 64 екз., карась сріблястий – 28 екз. та лин – 3 екз. Збитки, завдані рибному господарству України, склали 21 953 грн.

На місце вчинення правопорушень викликались слідчо - оперативні групи районних відділів поліції ГУНП в Чернігівській області. На правопорушників складені протоколи за ч. 4 ст. 85 КУпАП, які направлені до районних судів області для винесення рішення про притягнення винних осіб до відповідальності. Незаконно добуті водні біоресурси та заборонені знаряддя лову вилучено.

Нацполіцією відомості про кримінальні правопорушення внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань.

Довідкова інформація:

21 травня 2021 року закінчилась нерестова заборона на вилов риби на р. Десна та у всіх річках у кореневих водах Чернігівщини, першого червня - на р. Дніпро та р. Сож в межах зони контролю патруля області. Натомість до 9 червня (включно) триває нерестова заборона у всіх водосховищах, до 29 червня (включно) - у придатковій системі водойм (озера, протоки, гирла та ін.). Раків ловити заборонено до 29 червня (включно).


Джерело: сайт Чернігівського рибоохоронного патруля

Комментировать
Комментировать
Надоела реклама?
Поддержите DIRTY — активируйте Ваш золотой аккаунт!