Чернігівським рибоохоронним патрулем за сім днів вилучено 143 кг незаконно добутих водних біоресурсів та 160 од. заборонених знарядь лову


За тиждень з 25 червня по 2 липня 2020 року Чернігівським рибоохоронним патрулем зафіксовано 89 порушень Правил рибальства. Так, складено 35 протоколів за ч. 4 ст. 85 КУпАП (рибальство із застосуванням заборонених знарядь лову), з яких один з ознаками кримінального правопорушення та 40 протоколів - за ч. 3 ст. 85 КУпАП (порушення правил рибальства).

Крім цього, складено 14 актів виявлення безхазяйного майна, згідно яких з водойм вилучено 95 кг риби та 120 од. сіток.

«Всього у порушників вилучено 143 кг незаконно добутих водних біоресурсів та 160 од. заборонених знарядь лову. Нараховано штрафів на загальну суму 3 090 грн. Збитки, завдані рибному господарству України, склали 14 849 грн», - зазначив начальник Управління Держрибагентства у Чернігівській області Микола Каленюк.

Для прикладу, 25 червня на озері поблизу с. Купчичі Сосницького району виявлено жителя смт Сосниця, який за допомогою сітки зяберної (одностінної) виловив 1 екз. товстолоба, загальною вагою 10 кг. Збитки, завдані рибному господарству, склали 255 грн.

26 червня на оз. Вир, біля с. Жилин Млинок Козелецького району викрито місцевого жителя, який за допомогою сітки «ятір» виловив 1 екз щуки. Завдано збитків у розмірі 340 грн.

Того саме дня на р. Десна, поблизу с. Киселівка Чернігівського району місцевий житель за допомогою сітки зяберної (одностінної) виловив 1 кг риби: по 2 екз. клепця і плоскирки та 1 екз. плітки. Збитки склали 323 грн.

На порушників складено адміністративні протоколи за ч. 4 ст. 85 КУпАП. Матеріали справ направлено до районних судів області для винесення рішення про притягнення винних осіб до відповідальності. Рибу і заборонені знаряддя лову вилучено.

Чернігівський рибоохоронний патруль нагадує, якщо ви стали свідком порушення Правил рибальства, незаконного придбання чи збуту водних біоресурсів або зберігання чи реалізації заборонених знарядь лову прохання оперативно повідомляти на «гарячу лінію» патруля (099) 112-13-44 та (0462) 93-75-57 (цілодобово).


Джерело: сайт Чернігівського рибоохоронного патруля

Комментировать
Комментировать
Надоела реклама?
Поддержите DIRTY — активируйте Ваш золотой аккаунт!