Чернігівським рибоохоронним патрулем за тиждень викрито 34 порушення Правил рибальства


З 9 по 16 лютого 2022 року державними інспекторами Чернігівського рибоохоронного патруля зафіксовано 34 порушення Правил рибальства. Так, складено 30 протоколів за ч. 3 ст. 85 КУпАП (порушення Правил рибальства) та чотири акти виявлення безхазяйного майна, згідно яких з водойм вилучено 12 кг риби та 12 од. сіток. Накладено штрафів на суму 3 150 грн.

Для прикладу, 9 лютого в урочищі «Річище», біля с. Пустиньки Михайло – Коцюбинської громади Чернігівського району державними інспекторами Чернігівського рибоохоронного патруля виявлено 2 од. сіток поріжних, до яких потрапило по 1 екз. ляща, плітки та плоскирки, загальною вагою 2 кг.

11 лютого на озері поблизу с. Киселівка Киселівськоої громади Чернігівського району виявлено 3 од. сіток зяберних (одностінних) з 3 кг риби: 10 екз. плітки і 7 екз. плоскирки.

В обох випадках власників заборонених знарядь лову встановити не вдалося. За результатами складено акт вилучення безгосподарського майна. Сітки та снулу рибу передано на склад Управління для подальшої утилізації.

Якщо ви стали свідком порушення Правил рибальства, незаконного придбання чи збуту водних біоресурсів або зберігання чи реалізації заборонених знарядь лову, прохання оперативно повідомляти на «гарячу лінію» Чернігівського рибоохоронного патруля (099) 112-13-44 та (0462) 93-75-57 (цілодобово).

Довідкова інформація:

З 1 листопада 2021 року на території області заборонено ловити рибу на зимувальних ямах. З розташуванням зимувальних ям можна ознайомитися на інтерактивній карті за допомогою будь-якого гаджету за посиланням https://bit.ly/2qmd3Tn.

Також, з 25 листопада діє заборона на будь-який вилов раків у рибогосподарських водних об’єктах Чернігівської області. За кожен незаконно добутий екземпляр рака порушнику доведеться сплатити збитки у розмірі 3 332 грн та штраф – до 680 грн.


Джерело: сайт Чернігівського рибоохоронного патруля

Комментировать
Комментировать
Надоела реклама?
Поддержите DIRTY — активируйте Ваш золотой аккаунт!