Чернігівським рибоохоронним патрулем за тиждень зафіксовано 12 порушень Правил рибальства


За тиждень з 1 по 8 липня 2020 року Чернігівським рибоохоронним патрулем зафіксовано 12 порушень Правил рибальства. Так, складено шість протоколів за ч. 4 ст. 85 КУпАП (рибальство із застосуванням заборонених знарядь лову), з яких один з ознаками кримінального правопорушення та шість протоколів - за ч. 3 ст. 85 КУпАП (порушення правил рибальства).

Всього у порушників вилучено 8 кг незаконно добутих водних біоресурсів та 11 од. заборонених знарядь лову. Нараховано штрафів на загальну суму 400 грн. Збитки, завдані рибному господарству України, склали 8 687 грн.

Для прикладу, другого липня на озері біля с. Хибалівка Куликівського району Чернігівським рибоохоронним патрулем викрито жителя с. Вересоч, який за допомогою 2 од. сіток зяберних (одностінних) встиг виловити 2 екз. карасів сріблястих. Завдано збитків рибному господарству у розмірі 34 грн.

Четвертого липня на р. Десна, біля с. Ладинка Чернігівського району виявлено мешканця смт Олишівка. Правопорушник виловлював рибу за допомогою 3 од. сіток. До тенет браконьєра потрапило 0,5 кг риби: 2 екз. плоскирки та 1 екз. плітки. Збитки склали 153 грн.

На порушників складено адміністративні протоколи за ч. 4 ст. 85 КУпАП. Матеріали справ направлено до районних судів області для винесення рішення про притягнення винних осіб до відповідальності. Рибу і заборонені знаряддя лову вилучено.

Чернігівський рибоохоронний патруль нагадує, якщо ви стали свідком порушення Правил рибальства, незаконного придбання чи збуту водних біоресурсів або зберігання чи реалізації заборонених знарядь лову прохання оперативно повідомляти на «гарячу лінію» патруля (099) 112-13-44 та (0462) 93-75-57 (цілодобово).


Джерело: сайт Чернігівського рибоохоронного патруля


Комментировать
Комментировать
Надоела реклама?
Поддержите DIRTY — активируйте Ваш золотой аккаунт!