Чернігівським рибоохоронним патрулем за тиждень зафіксовано 16 порушень Правил рибальства зі збитками понад 15 тис.грн


За тиждень з 6 по 13 серпня 2020 року Чернігівським рибоохоронним патрулем зафіксовано 16 порушень Правил рибальства. Так, складено 15 протоколів за ч. 4 ст. 85 КУпАП (рибальство із застосуванням заборонених знарядь лову), в тому числі два з ознаками кримінальних правопорушень та один протокол - за ч. 3 ст. 85 КУпАП (порушення Правил рибальства).

«Всього у порушників вилучено 25 кг незаконно добутих водних біоресурсів та 23 од. заборонених знарядь лову. Нараховано штрафів на загальну суму 100 грн. Збитки, завдані рибному господарству України, склали 15 130 грн», - зазначив начальник Чернігівського рибоохоронного патруля Микола Каленюк.

Для прикладу, шостого серпня на р. Десна, поблизу с. Жавинка Чернігівського району рибпатрульними викрито двох мешканців с. Вознесенське, які за допомогою сітки поріжної виловили 1 кг риби: плоскирка – 10 екз., лящ – 2 екз. та по 1 екз. судака, плітки і йоржа звичайного. Завдано збитків у розмірі 1 292 грн.

Того саме дня на р. Десна поблизу с. Киселівка Чернігівського району викрито місцевого жителя, який за допомогою сітки зяберної (одностінної) виловив 2 кг риби: плоскирка – 11 екз, плітка – 3 екз. та підуст звичайний – 1 екз. Збитки склали 663 грн.

На порушників складено адміністративні протоколи за ч. 4 ст. 85 КУпАП. Матеріали справ направлено до Чернігівського районного суду для винесення рішення про притягнення винних осіб до відповідальності. Рибу і заборонені знаряддя лову вилучено.

Чернігівський рибоохоронний патруль нагадує, що з 1 серпня розпочалась заборона на вилов раків, що триватиме до 10 вересня (включно).

За порушення заборони браконьєрам загрожує адміністративна відповідальність у вигляді штрафу до 680 гривень. Крім того, за кожного виловленого рака доведеться заплатити по 25,50 грн компенсації.

Якщо ви стали свідком порушення Правил рибальства чи збуту водних біоресурсів прохання оперативно повідомляти на «гарячу лінію» рибоохоронного патруля Чернігівщини (099) 112-13-44 та (0462) 93-75-57 (цілодобово).


Джерело: сайт Чернігівського рибоохоронного патруля

Комментировать
Комментировать
Надоела реклама?
Поддержите DIRTY — активируйте Ваш золотой аккаунт!