Чернігівським рибоохоронним патрулем за тиждень зафіксовано 23 порушення Правил рибальства зі збитками понад 12 тис.грн


За тиждень з 13 по 20 серпня 2020 року Чернігівським рибоохоронним патрулем зафіксовано 23 порушення Правил рибальства. Так, складено 20 протоколів за ч. 4 ст. 85 КУпАП (рибальство із застосуванням заборонених знарядь лову) та два протоколи - за ч. 3 ст. 85 КУпАП (порушення Правил рибальства).

Крім цього, складено один акт виявлення безхазяйного майна, згідно якого з водойми вилучено 5 кг риби та 8 од. сіток.

«Всього у порушників вилучено 27 кг незаконно добутих водних біоресурсів та 27 од. заборонених знарядь лову. Нараховано штрафів на загальну суму 230 грн. Збитки, завдані рибному господарству України, склали 12 537 грн», - зазначив начальник Чернігівського рибоохоронного патруля Микола Каленюк.

Для прикладу, 14 серпня на р. Десна, біля с. Дегтярівка Новгород – Сіверського району Чернігівським рибоохоронним патрулем викрито місцевого жителя, який за допомогою сітки зяберної (одностінної) виловив 3 кг риби: плоскирка – 12 екз., по 2 екз. ляща і плітки та по 1 екз. синця і в’язя. Збитки, завдані рибному господарству України, склали 1 139 грн.

Того саме дня на р. Снов, біля с. Сновянка Чернігівського району місцевий житель за допомогою сітки зяберної (одностінної) виловив 35 екз. плітки, загальною вагою 2 кг. Правопорушник завдав збитків у розмірі 2 975 грн.

На порушників складено адміністративні протоколи за ч. 4 ст. 85 КУпАП. Матеріали справ направлено до районних судів області для винесення рішення про притягнення винних осіб до відповідальності. Рибу і заборонені знаряддя лову вилучено.

Чернігівський рибоохоронний патруль нагадує, що з 1 серпня діє заборона на вилов раків, що триватиме до 10 вересня (включно).

За порушення заборони браконьєрам загрожує адміністративна відповідальність у вигляді штрафу до 680 гривень. Крім того, за кожного виловленого рака доведеться заплатити по 25,50 грн компенсації.

Якщо ви стали свідком порушення Правил рибальства чи збуту водних біоресурсів прохання оперативно повідомляти на «гарячу лінію» рибоохоронного патруля Чернігівщини (099) 112-13-44 та (0462) 93-75-57 (цілодобово).


Джерело: сайт Чернігівського рибоохоронного патруля

Комментировать
Комментировать
Надоела реклама?
Поддержите DIRTY — активируйте Ваш золотой аккаунт!