Чернігівський рибоохоронний патруль долучився до екологічного флешмобу «World Cleanup Day»


19 вересня 2020 року Україна взяла участь у всесвітній акції «World Cleanup Day». Чернігівці прибирали Ялівщину, Мар'їн гай, Березовий гай, береги Стрижня та Десни.

Працівники Чернігівського рибоохоронного патруля долучився до великого прибирання приуроченого до Міжнародного дня чистих берегів.

Головною метою цього заходу є привернення уваги громадськості до проблем засмічення водних об'єктів, правильного поводження із відходами, дбайливого ставлення до навколишнього природного середовища, а також підвищення екологічної свідомості громадян.

У толоці задля прибирання від сміття берегів річки Стрижень взяли участь перший заступник Міністра захисту довкілля та природних ресурсів України Богдан Боруховський, заступник голови Чернігівської ОДА Олександр Савченко, співробітники Деснянського БУВР, представники Департаменту екології та природних ресурсів Чернігівської облдержадміністрації, представники Державної екологічної інспекції у Чернігівській області, представники Управління Державного агентства рибного господарства у Чернігівській області та небайдужі чернігівці.

Спільними зусиллями з берегів річки поблизу регіонального ландшафтного парку «Ялівщина» було зібрано більше 6 тисяч літрів сміття: скляні та пластикові пляшки, предмети побуту, різного роду пластикові вироби тощо. Така кількість сміття – ознака безвідповідально ставлення людей до оточуючого середовища. Особливе побажання громадянам: все ж таки прибирати за собою, адже це зробити зовсім не важко. І наступного разу приїхати відпочивати буде приємніше, коли берег гарний і чистий.

А найкраще виховання екосвідомості у дітей – це приклад дорослого. Робімо береги українських річок, озер та морів чистими!

Пам’ятайте, що чисто не там, де прибирають, а там, де не смітять. Зробимо разом ми нашу країну чистішою!


Джерело: сайт Чернігівського рибоохоронного патруля


Комментировать
Комментировать
Надоела реклама?
Поддержите DIRTY — активируйте Ваш золотой аккаунт!