Чернігівський рибоохоронний патруль провів онлайн-нараду з суб’єктами аквакультури


16 вересня 2020 року спеціалісти Управління Державного агентства рибного господарства у Чернігівській області провели онлайн-нараду з орендарями водних об’єктів-суб’єктам аквакультури щодо щорічного звітування за формою № 1А-риба (річна) та дотримання норм чинного законодавства у сфері аквакультури.

Головним галузевим законом, що регулює сферу аквакультури в Україні є Закон України «Про аквакультуру». Відповідно до цього Закону суб’єкти аквакультури зобов’язані:

- вести первинну документацію затверджену наказом Мінагрополітики від 19.06.2012 № 362;

- дотримуватись норм зон аквакультури (рибництва) та зональної рибопродуктивності по регіонах України, що встановлені наказом Мінагрополітики України від 30.01.2013 № 45.

Головний спеціаліст відділу іхтіології та регулювання рибальства Валентина Бойправ наголосила, що сама форма звіту має бути заповнена відповідно до затвердженої наказом Міністерства аграрної політики та продовольства України від 21.03.2012 № 141 Інструкції щодо заповнення форми звітності № 1А-риба «Виробництво продукції аквакультури за 20__р." (річна)». Адже часто суб’єкти господарювання, які займаються аквакультурою, припускаються помилок під час заповнення відповідної форми. Користувачі не зазначають код ЄДРПОУ для юридичних осіб або реєстраційний номер облікової картки платника податків для фізичних осіб - підприємців. Як свідчить досвід, найчастіше помиляються і в одиницях виміру, в яких потрібно заповнювати форму.

Так, площа водних об’єктів має зазначатись у гектарах, квадратних метрах та кубічних метрах. Кількість рибопосадкового матеріалу, ремонтно-маточного поголів’я - у тисячах штук. Вага рибопосадкового матеріалу, ремонтно-маточного поголів’я, товарної риби (у тому числі, декоративних (акваріумних) риб), обсяги витрат кормів та внесення добрив - у кілограмах. Вартість продукції аквакультури - у тисячах гривень. У рядках звіту, де показники відсутні, необхідно ставити прочерк.

Нагадуємо, що усі суб’єкти аквакультури Чернігівської області зобов’язані до 10 січня 2021 року подати до Управління звітність за формою № 1 А-риба (річна).

Чернігівський рибоохоронний патруль закликає суб’єктів господарювання дотримуватись норм законодавства. У разі виникнення будь - яких питань щодо подання звіту № 1 А-риба (річна) ви можете звернутися до спеціалістів Управління Держрибагентства у Чернігівській області за адресою: м. Чернігів, вул. Пятницька, 69, або за номером телефону(0462) 676 - 038.

 

Джерело: сайт Чернігівського рибоохоронного патруля.

 

Комментировать
Комментировать
Надоела реклама?
Поддержите DIRTY — активируйте Ваш золотой аккаунт!