Чернігівський рибоохоронний патруль закликає громадян оперативно повідомляти про порушення Правил рибальства


З відкриттям риболовного сезону в соціальних мережах та на «гарячу лінію» патруля почастішали повідомлення громадян про факти браконьєрства на водоймах області.

На жаль, повідомлення надходять із запізненням: «бачили браконьєрів», «стояли сітки» тощо.

З початку 2020 року, з 14 повідомлень про порушення Правил рибальства, що надійшли на «гарячу лінію» Управління, підтвердились лише три. З повідомлень, які надходили на facebook – жодного. Водночас для перевірки відповідних повідомлень відволікалась від запланованого маршруту рейдова група, і були неефективно витрачені значні матеріальні ресурси.

У Чернігівському рибоохоронному патрулі працює лише 14 державних інспекторів, які безпосередньо забезпечують організацію та здійснення державного нагляду (контролю) у галузі охорони, використання та відтворення водних біоресурсів. Площа водних об’єктів підконтрольних Управлінню складає майже 68 тис. га, забезпечити контролем кожен водний об’єкт області фізично неможливо.

Крім того, матеріально-технічне забезпечення інспекторів потребує значного покращення. На даний час для проведення рибоохоронних рейдів використовується шість автомобілів зі строком експлуатації від 10 до 25 років, які потребують постійного ремонту. Те саме стосується і плавзасобів. З восьми наявних одиниць - шість знаходяться в експлуатації майже 40 років.

Тому, Чернігівський рибоохоронний патруль сподівається на плідну і результативну співпрацю із свідомими громадянами, які небайдужі до збереження природних ресурсів нашого краю.

Якщо ви бачите порушення природоохоронного законодавства НЕГАЙНО, по факту повідомляйте на телефони «гарячої лінії» Чернігівського рибоохоронного патруля: (099) 112-13-44 та (0462) 93-75-57, яка працює цілодобово, сім днів на тиждень.

Для того щоб раціонально розподілити людські та матеріальні ресурси черговий обов’язково запитає зворотний номер телефону на який можуть зателефонувати державні інспектори рибоохорони, щоб скоординувати свої дії. Без зворотного зв’язку рибпатрульні не будуть реагувати на повідомлення. Просимо поставитися до цього з розумінням. Адже надходять дзвінки і від самих правопорушників з метою відвернення уваги рибпатрульних від місця реального скоєння правопорушення.

Вчасно повідомивши на «гарячу лінію» про порушення рибоохоронного законодавства, ви допоможете зберегти водні біоресурси та покарати порушників Правил рибальства.

Довідкова інформація:

Реєстрація звернень громадян на «гарячу лінію» має встановлену законодавством процедуру. Зокрема, відповідно до ст. 5 Закону України «Про звернення громадян» у зверненні має бути ОБОВ΄ЯЗКОВО зазначено прізвище, ім’я, по батькові, місце проживання громадянина-заявника, викладено суть порушеного питання, зауваження, пропозиції, заяви чи скарги, прохання тощо. Відповідно, якщо ви не хочете назвати таку інформацію – відомство не має змоги зафіксувати ваше звернення.

Джерело: сайт Чернігівського рибоохоронного патруля

Комментировать
Комментировать
Надоела реклама?
Поддержите DIRTY — активируйте Ваш золотой аккаунт!