Із 1 червня відкривається сезон рибальства на річках Дніпро та Сож


Першого червня 2021 року закінчується нерестова заборона на вилов риби на р. Дніпро та р. Сож.

Чернігівський рибоохоронний патруль нагадує, що громадяни, які займаються любительським та спортивним рибальством, зобов'язані:

- виконувати вимоги Правил любительського та спортивного рибальства:

- підтримувати належний санітарний стан водойм, не залишати на берегах водойм сміття та інші відходи, не допускати засмічення та забруднення водойм іншим чином;

- не допускати пошкодження покажчиків, щитів та інших знаків, встановлених на водоймах та на їх берегах.

Дозволено рибалити на водоймах загального користування - з берега або з човна (до 15 червня включно - без мотора), вудками всіх видів із загальною кількістю гачків не більше п'яти на рибалку та спінінгом.

Підводним полюванням можна займатися за допомогою гарпунної рушниці без застосування аквалангів та інших автономних дихальних приладів при наявності посвідчення підводного мисливця.

Заборонений вилов риби із застосуванням вибухових і отруйних речовин, електроструму, колючих знарядь лову, вогнепальної та пневматичної зброї, промислових та інших знарядь лову, виготовлених із сіткоснастевих чи інших матеріалів усіх видів і найменувань, а також способом багріння, спорудженням гаток, запруд та спусканням води з рибогосподарських водойм.

Якщо спіймалася на гачок риба, яка занесена до Червоної книги (стерлядь прісноводна, мінога українська, ялець звичайний, рибець малий, марена дніпровська, карась золотий, минь річковий, йорж носар, бистрянка російська, підуст звичайний, в’язь звичайний тощо), випустіть її. Адже, відповідно до ст. 90 КУпАП (порушення вимог щодо охорони видів тварин і рослин, занесених до Червоної книги України) передбачений штраф на громадян у розмірі від 340 до 510 грн з конфіскацією незаконно добутого та компенсація за кожен екземпляр незаконно виловленої червонокнижної риби (постанова КМУ від 07.11.2012 № 1030).

Пам’ятайте, що добова норма вилову риби на одну особу становить 3 кг. Рибу можна ловити лише дозволених розмірів: сом – від 70 см, судак – від 42 см, білий амур, товстолоб – від 40 см, сазан, щука – від 35 см, лящ – від 32 см, білизна – від 30 см, короп – від 25 см, головень, чехоня –  від 24 см, синець – від 22 см, лин – від 20 см, плітка – від 18 см.

Більше про відповідальність за порушення правил рибальства можна прочитати за посиланням.

Якщо ви стали свідком порушення рибоохоронного законодавства, придбання чи збуту водних біоресурсів або зберігання чи реалізації заборонених знарядь лову прохання оперативно повідомляти на «гарячу лінію» Чернігівського рибоохоронного патруля (099) 112-13-44 та (0462) 93-75-57 (цілодобово).

Довідкова інформація:

Триває нерестова заборона на вилов водних біоресурсів в районі контролю Чернігівського рибоохоронного патруля до: 9 червня (включно) - у всіх водосховищах, до 29 червня (включно) - у придатковій системі водойм (озера, протоки, гирла та ін.). Раків ловити заборонено до 29 червня (включно).


Джерело: сайт Чернігівського рибоохоронного патруля

Комментировать
Комментировать
Надоела реклама?
Поддержите DIRTY — активируйте Ваш золотой аккаунт!