На Борзнянщині викрито браконьєра з 21 кг незаконно добутої риби зі збитками у розмірі майже 22 тис .грн, - Чернігівський рибоохоронний патруль


17 травня 2021 року Чернігівським рибоохоронним патрулем в ході проведення рибоохоронного рейду на водоймах Ніжинського району, викрито грубе порушення Правил рибальства.

В період нерестової заборони на р. Борзенка, поблизу м. Борзна Борзнянської громади місцевий житель виловлював рибу за допомогою заборонених знарядь лову – 8 од. сіток поріжних. В протизаконний спосіб порушник добув 21 кг риби: карась золотий (червонокнижний) – 64 екз., карась сріблястий – 28 екз. та лин – 3 екз. Завдано збитків рибному господарству України у розмірі 21 953 грн.

На місце вчинення правопорушення було викликано слідчо - оперативну групу Борзнянського РВП Ніжинського ВП ГУНП в Чернігівській області.

Нацполіцією відомості про кримінальне правопорушення внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань.

На порушника складено адміністративний протокол за ч. 4 ст. 85 КУпАП. Матеріали справи будуть направлені до Борзнянського районного суду для винесення рішення про притягнення винної особи до відповідальності. Водні біоресурси, заборонені знаряддя лову і дерев’яний човен вилучено.

Чернігівський рибоохоронний патруль нагадує, якщо ви стали свідком порушення Правил рибальства, незаконного придбання чи збуту водних біоресурсів або зберігання чи реалізації заборонених знарядь лову прохання оперативно повідомляти на «гарячу лінію» патруля (099) 112-13-44 та (0462) 93-75-57 (цілодобово).

Довідкова інформація:

З 1 квітня 2021 року на території області розпочалась нерестова заборона на вилов водних біоресурсів. Любительське рибальство дозволено лише однією поплавковою або донною вудкою із одним гачком і спінінгом з берега за межами нерестовищ у визначених місцях.

З переліком місць, відкритих для здійснення любительського рибальства під час нересту можна ознайомитись на інтерактивній карті за посиланням.

Джерело: сайт Чернігівського рибоохоронного патруля

Комментировать
Комментировать
Надоела реклама?
Поддержите DIRTY — активируйте Ваш золотой аккаунт!