На Чернігівщині браконьєри за допомогою 7 од. сіток незаконно добули 11 кг риби, - Чернігівський рибоохоронний патруль


28 серпня 2021 року Чернігівським рибоохоронним патрулем в ході рибоохоронного рейду на водоймах Чернігівського району викрито два грубих порушення Правил рибальства.

На озері біля с. Вовчок Кіптівської громади двоє жителів с. Чемер ловили рибу забороненими знаряддями лову.

В першому випадку чоловік за допомогою 4 од. сіток зяберних (одностінних) виловив 6 кг риби: плітка - 20 екз., краснопірка – 18 екз., карась сріблястий – 4 екз. та 3 екз. окуня. Завдано збитків рибному господарству України у розмірі 3 043 екз.

Інший порушник за допомогою 3 од. сіток зяберних (одностінних) виловив 5 кг риби: плітка – 21 екз., краснопірка – 10 екз., карась сріблястий – 2 екз. та 1 екз. окуня. Збитки склали 2 516 грн.

В обох випадках на порушників складено адміністративні протоколи за ч. 4 ст. 85 КУпАП. Матеріали справ будуть направлені до Козелецького районного суду для винесення рішення про притягнення винних осіб до відповідальності. Водні біоресурси та заборонені знаряддя лову вилучено.

Чернігівський рибоохоронний патруль нагадує, якщо ви стали свідком порушення Правил рибальства, незаконного придбання чи збуту водних біоресурсів або зберігання чи реалізації заборонених знарядь лову прохання оперативно повідомляти на «гарячу лінію» патруля (099) 112-13-44 та (0462) 93-75-57 (цілодобово).


Джерело: сайт Чернігівського рибоохоронного патруля

Комментировать
Комментировать
Надоела реклама?
Поддержите DIRTY — активируйте Ваш золотой аккаунт!