На Талалаївщині зафіксовано загибель риби, - Чернігівський рибоохоронний патруль


Сьомого вересня 2020 року до Управління Держрибагенства у Чернігівській області надійшла інформація про загибель риби на ставку поблизу с. Корінецьке Талалаївського району. Для перевірки факту та відповідного реагування на місце події прибув державний інспектор Чернігівського рибоохоронного патруля.

Під час обстеження ділянки водойми виявлено снулу рибу: окунь – 1 508 екз., краснопірка – 303 екз., щука – 5 екз., загальною вагою майже 100 кг. 

Загиблу рибу вилучено з водойми та утилізовано.

З метою встановлення причин виникнення даного явища було повідомлено Державну екологічну інспекцію у Чернігівській області, яка має акредитовану лабораторію та відповідних спеціалістів для проведення гідрохімічного аналізу.

Чернігівський рибоохоронний патруль закликає громадян повідомляти про всі виявлені факти загибелі водних біоресурсів на «гарячу лінію» патруля (099) 112-13-44 та (0462) 93-75-57 (цілодобово).

Довідкова інформація:

Відповідно до ч. 2 ст. 242 Кримінального кодексу України (порушення правил охорони вод (водних об'єктів), якщо вони спричинили загибель або захворювання людей, масову загибель об'єктів тваринного і рослинного світу або інші тяжкі наслідки) передбачено обмеження волі на строк до п'яти років або позбавлення волі на той самий строк.


Джерело сайт Чернігівського рибоохоронного патруля

 

Комментировать
Комментировать
Надоела реклама?
Поддержите DIRTY — активируйте Ваш золотой аккаунт!