Рибпатрулем Чернігівщини за тиждень викрито 26 порушень Правил рибальства


З 5 по 12 серпня 2021 року державними інспекторами Чернігівського рибоохоронного патруля зафіксовано 26 порушень Правил рибальства. Так, складено 14 протоколів за ч. 4 ст. 85 КУпАП (рибальство із застосуванням заборонених знарядь лову), два - за ст. 90 КУпАП (вилов риби занесеної до Червоної книги України) та сім - за ч. 3 ст. 85 КУпАП (порушення Правил рибальства).

Крім цього, складено три акти виявлення безхазяйного майна, згідно яких з водойм вилучено 22 кг риби та 14 од. сіток.

«Всього у порушників вилучено 98 кг незаконно добутих водних біоресурсів та 23 од. заборонених знарядь лову, в тому числі електровудку в комплекті. Накладено штрафів на суму 820 грн. Загальна сума збитків, завданих рибному господарству України, склала 69 570 грн», - зазначив начальник Чернігівського рибоохоронного патруля Микола Каленюк.

Для прикладу, 5 серпня на р. Дніпро, поблизу с. Новосілки Ріпкинської громади виявлено місцевого рибалку, який перевищив дозволену добову норму вилову риби у 4 рази. Громадянин порушив вимоги Правил любительського і спортивного рибальства, виловивши 13 кг риби: плітка – 82 екз., плоскирка – 20 екз., окунь – 9 екз. та лящ - 6 екз. Збитки, завдані рибному господарству України, склали 8 823 грн.

На порушника Правил рибальства складено протокол про адміністративне правопорушення за ч. 4 ст. 85 КУпАП. Матеріали справи направлені до Ріпкинського районного суду для винесення рішення про притягнення винної особи до відповідальності.

Якщо ви стали свідком порушення Правил рибальства, незаконного придбання чи збуту водних біоресурсів або зберігання чи реалізації заборонених знарядь лову, прохання оперативно повідомляти на «гарячу лінію» Чернігівського рибоохоронного патруля (099) 112-13-44 та (0462) 93-75-57 (цілодобово).

Довідкова інформація:

Одній особі за одну добу перебування на водоймі загального значення дозволяється виловити з водойми таких видів водних біоресурсів у таких кількостях: риби – 3 кг, раків – 30 екз. та мотиля – 100 грамів. Вивезення з водойми риби та безхребетних, як у свіжому, так і в обробленому вигляді, незалежно від терміну перебування на водоймі дозволяється в розмірі не більше за добову норму, за винятком випадків, коли вага однієї рибини перевищує встановлену норму вилову.

Забороняється лов водних біоресурсів менших за такі розміри: сом – від 70 см, судак – від 42 см, білий амур, товстолоб – від 40 см, сазан, щука – від 35 см, лящ – від 32 см, білизна – від 30 см, короп – від 25 см, головень, чехоня –  від 24 см, синець – від 22 см, лин – від 20 см, плітка – від 18 см та рак - від 10 см.

 

Джерело: сайт Чернігівського рибоохоронного патруля

Комментировать
Комментировать
Надоела реклама?
Поддержите DIRTY — активируйте Ваш золотой аккаунт!