В усіх областях України створено онлайн карти зимувальних ям з географічними координатами, - Держрибагентство


Рибоохоронними патрулями Держрибагентства в усіх регіонах України створено інтерактивні онлайн карти з переліком зимувальних ям та їх географічними координатами. Крім того, на багатьох картах (в режимі онлайн) також можна ознайомитись із зонами, забороненими для рибальства протягом усього року.

Карти можна переглянути за посиланням.

«Для нас було важливо відобразити інформацію у максимально зручному та зрозумілому форматі для рибалок. Щоб перебуваючи безпосередньо на водоймі, громадянин міг відкрити карту та зрозуміти, в забороненій чи дозволеній зоні для рибальства він знаходиться, де починаються та закінчуються межі заборонених ділянок», – зазначив т.в.о. Голови Держрибагентства Олег Баздуганов.

Інформація, нанесена на карти, регламентується наказами відповідних територіальних управлінь Держрибагентства, Правилами промислового рибальства та Правилами любительського і спортивного рибальства.

Нагадуємо, з першого листопада 2020 року в більшості українських водойм розпочинається осінньо-зимова заборона на вилов водних біоресурсів у зимувальних ямах. У переважній кількості областей вона триватиме до початку нересту 2021 року, в деяких – до кінця зимового періоду. За порушення правил рибальства на зимувальних ямах передбачено покарання від адміністративних штрафів до кримінальної відповідальності.

Держрибагентство закликає громадян бути відповідальними та дотримуватися встановленої заборони на вилов водних біоресурсів у зимувальних ямах. У разі виявлення порушень особи будуть притягнуті до відповідальності згідно з нормами чинного законодавства.

Про всі факти порушень просимо невідкладно повідомляти на всеукраїнську безкоштовну «гарячу лінію» відомства: 0 (800) 50-52-50.

Комментировать
Комментировать
Надоела реклама?
Поддержите DIRTY — активируйте Ваш золотой аккаунт!