За тиждень Чернігівським рибоохоронним патрулем викрито 32 порушення Правил рибальства


З 15 по 22 липня 2021 року державними інспекторами Чернігівського рибоохоронного патруля зафіксовано 32 порушення Правил рибальства. Так, складено 11 протоколів за ч. 4 ст. 85 КУпАП (рибальство із застосуванням заборонених знарядь лову) та 14 протоколів за ч. 3 ст. 85 КУпАП (порушення Правил рибальства).

Крім цього, складено сім актів виявлення безхазяйного майна, згідно яких з водойм вилучено 21 кг риби та 30 од. сіток.

Всього у порушників вилучено 26 кг незаконно добутих водних біоресурсів та 42 од. заборонених знарядь лову. Накладено штрафів на суму 1 400 грн. Загальна сума збитків, завданих рибному господарству України, склала 2 567 грн.

Для прикладу, 21 липня в ході проведення рибоохоронного рейду на водоймах Остерської громади викрито грубе порушення Правил рибальства. На озері поблизу с. Жилин Млинок місцевий житель в протизаконний спосіб, за допомогою сітки зяберної (одностінної), виловив 1 кг риби: щука – 3 екз., плітка – 2 екз. та 1 екз. окуня. Завдано збитків рибному господарству України у розмірі 1 207 грн.

На порушника Правил рибальства складено протокол про адміністративне правопорушення, який направлений до Козелецького районного суду для винесення рішення про притягнення винної особи до відповідальності. Заборонене знаряддя лову та незаконно добуту рибу вилучено.

Якщо ви стали свідком порушення Правил рибальства, незаконного придбання чи збуту водних біоресурсів або зберігання чи реалізації заборонених знарядь лову, прохання оперативно повідомляти на «гарячу лінію» Чернігівського рибоохоронного патруля (099) 112-13-44 та (0462) 93-75-57 (цілодобово).


Джерело: сайт Чернігівського рибоохоронного патруля

 


Комментировать
Комментировать
Надоела реклама?
Поддержите DIRTY — активируйте Ваш золотой аккаунт!