За тиждень Чернігівським рибоохоронним патрулем викрито 53 порушення Правил рибальства


З 13 по 20 травня 2021 року державними інспекторами Чернігівського рибоохоронного патруля зафіксовано 53 порушення Правил рибальства. Так, складено 15 протоколів за ч. 4 ст. 85 КУпАП (рибальство із застосуванням заборонених знарядь лову) та 32 протоколи за ч. 3 ст. 85 КУпАП (порушення Правил рибальства).

Крім цього, складено шість актів виявлення безхазяйного майна, згідно яких з водойм вилучено 27 кг риби та 37 од. сіток.

«Всього у порушників вилучено 84 кг незаконно добутих водних біоресурсів та 67 од. заборонених знарядь лову. Накладено штрафів на суму 3 270 грн. Загальна сума збитків, завданих рибному господарству України, склала 31 932 грн», - зазначив начальник Управління Держрибагентства у Чернігівській області Микола Каленюк.

Для прикладу, 15 травня на р. Десна, поблизу с. Євминка Остерської громади було виявлено 5 од. сіток загальною довжиною 250 метрів, до яких потрапило 6 кг риби. Власників заборонених знарядь лову встановити не вдалося. За результатами складено акти вилучення безгосподарського майна. Сітки та рибу передано на склад Управління для подальшої утилізації.

16 травня в ході проведення рибоохоронного рейду на водоймах Чернігівського району виявлене грубе порушення Правил рибальства. На озері поблизу с. Вознесенське Киселівської громади житель с. Березанка, за допомогою сітки поріжної виловив 6 кг риби: плоскирка – 5 екз., по 2 екз. судака і карася сріблястого та по 1 екз. синця і білизни. Збитки, завдані рибному господарству України, склали 1 562 грн.

18 травня на р. Десна, поблизу с. Максаки Менської громади Корюківського району викрито двох місцевих мешканців, які за допомого двох сіток поріжних виловили 4 кг риби: плоскирка – 22 екз. та синець – 3 екз. Завдано збитків у розмірі 1 003 грн.

На порушників Правил рибальства складено протоколи про адміністративні правопорушення, які будуть направлені до районних судів області для винесення рішення про притягнення винних осіб до відповідальності. Заборонені знаряддя лову та незаконно добуту рибу вилучено.

Якщо ви стали свідком порушення Правил рибальства, незаконного придбання чи збуту водних біоресурсів або зберігання чи реалізації заборонених знарядь лову, прохання оперативно повідомляти на «гарячу лінію» Чернігівського рибоохоронного патруля (099) 112-13-44 та (0462) 93-75-57 (цілодобово).

Довідкова інформація:

21 травня 2021 року закінчилась нерестова заборона на вилов риби на р.Десна та у всіх річках у кореневих водах Чернігівщини. Триває нерестова заборона до 31 травня (включно) на р. Дніпро та р. Сож в межах зони контролю патруля області, до 9 червня (включно) - у всіх водосховищах, до 29 червня (включно) - у придатковій системі водойм (озера, протоки, гирла та ін.). Раків ловити заборонено до 29 червня (включно).


Джерело: сайт Чернігівського рибоохоронного патруля

 


Комментировать
Комментировать
Надоела реклама?
Поддержите DIRTY — активируйте Ваш золотой аккаунт!