За тиждень викрито 31 порушення Правил рибальства, - Чернігівський рибоохоронний патруль


З 29 квітня по 6 травня 2021 року державними інспекторами Чернігівського рибоохоронного патруля зафіксовано 31 порушення Правил рибальства. Так, складено п’ять протоколів за ч. 4 ст. 85 КУпАП (рибальство із застосуванням заборонених знарядь лову) та 22 протоколи за ч. 3 ст. 85 КУпАП (порушення Правил рибальства).

Крім цього, складено чотири акти виявлення безхазяйного майна, згідно яких з водойм вилучено 24 кг риби та 31 од. сіток.

«Всього у порушників вилучено 27 кг незаконно добутих водних біоресурсів та 38 од. заборонених знарядь лову. Накладено штрафів на суму 2 340 грн. Загальна сума збитків, завданих рибному господарству України, склала 1 292 грн», - зазначив начальник Управління Держрибагентства у Чернігівській області Микола Каленюк.

Для прикладу, шостого травня в ході проведення рибоохоронного рейду на водоймах Корюківського району державними інспекторами Чернігівського рибоохоронного патруля разом з представниками поліції області виявлено три грубих порушення Правил рибальства.

Двоє місцевих жителів та житель с. Загребелля на р. Десна, поблизу с. Якличі Сосницької громади рибалили за допомогою заборонених знарядь лову – 3 од. сіток поріжних.

В протизаконний спосіб порушники на трьох добули 4 кг риби: 26 екз. плоскирки та 1 екз. окуня. Завдано збитків рибному господарству України у розмірі 901 грн.

На порушників Правил рибальства складено протоколи про адміністративні правопорушення, які будуть направлені до Сосницького районного суду для винесення рішення про притягнення винних осіб до відповідальності. Заборонені знаряддя лову та незаконно добуту рибу вилучено.

Чернігівський рибоохоронний патруль нагадує, що з 1 квітня 2021 року на території області розпочалась нерестова заборона на вилов водних біоресурсів. Любительське рибальство дозволено лише однією поплавковою або донною вудкою із одним гачком і спінінгом з берега за межами нерестовищ у визначених місцях.

З переліком місць, відкритих для здійснення любительського рибальства під час нересту можна ознайомитись на інтерактивній карті за посиланням.

Якщо ви стали свідком порушення Правил рибальства, незаконного придбання чи збуту водних біоресурсів або зберігання чи реалізації заборонених знарядь лову, прохання оперативно повідомляти на «гарячу лінію» Чернігівського рибоохоронного патруля (099) 112-13-44 та (0462) 93-75-57 (цілодобово).


Джерело: сайт Чернігівського рибоохоронного патруля

 

Комментировать
Комментировать
Надоела реклама?
Поддержите DIRTY — активируйте Ваш золотой аккаунт!