За тиждень виявлено 44 порушення правил рибальства, - Чернігівський рибоохоронний патруль


За тиждень з 15 по 22 квітня 2021 року державними інспекторами Чернігівського рибоохоронного патруля зафіксовано 44 порушення Правил рибальства. Зокрема, викрито шість грубих порушень за ч. 4 ст. 85 КУпАП (рибальство із застосуванням заборонених знарядь лову), в тому числі одне з ознаками кримінального правопорушення. Також складено 28 протоколів за ч. 3 ст. 85 КУпАП (порушення Правил рибальства).

Крім цього, складено 10 актів виявлення безхазяйного майна, згідно яких з водойм вилучено 30 кг риби та 32 од. сіток.

«Всього у порушників за тиждень вилучено 63 кг незаконно добутих водних біоресурсів та 42 од. заборонених знарядь лову. Накладено штрафів (за постановами судів та органів рибоохорони) на суму 2 740 грн. Загальна сума збитків, завданих рибному господарству України, склала 6 239 грн», - зазначив в.о. начальника Управління Держрибагентства у Чернігівській області Ігор Токарський.

Для прикладу, 15 квітня на р. Десна, поблизу с. Салтикова Дівиця Куликівської громади Чернігівського району викрито місцевого жителя, який за допомогою сітки зяберної (одностінної) незаконно виловив 3 кг риби: плоскирка – 4 екз. та лящ – 1 екз. Завдано збитків рибному господарству України у розмірі 306 грн.

16 квітня на озері поблизу с. Смолин Гончарівської громади Чернігівського району виявлено місцевого порушника, який в період нерестової заборони, за допомогою заборонених знарядь лову – 3 од. сіток поріжних добув 19 кг риби: синець – 18 екз., плітка – 10 екз., лящ – 10 екз., карась сріблястий – 6 екз., по 2 екз. білизни і плоскирки та по 1 екз. в’язя і окуня. Збитки склали 4 913 грн.

На місце вчинення правопорушення було викликано слідчо - оперативну групу Чернігівського районного управління поліції.

Нацполіцією відомості про кримінальне правопорушення внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань.

За вказаними фактами браконьєрства на порушників складено адміністративні протоколи за ч. 4 ст. 85 КУпАП. Матеріали справ будуть направлені до районних судів області для винесення рішення про притягнення винних осіб до відповідальності. Водні біоресурси і заборонені знаряддя лову вилучено.

Чернігівський рибоохоронний патруль нагадує, що з 1 квітня 2021 року на території області розпочалась нерестова заборона на вилов водних біоресурсів. Любительське рибальство дозволено лише однією поплавковою або донною вудкою із одним гачком і спінінгом з берега за межами нерестовищ у визначених місцях.

З переліком місць, відкритих для здійснення любительського рибальства під час нересту можна ознайомитись на інтерактивній карті за посиланням.

Якщо ви стали свідком порушення Правил рибальства, незаконного придбання чи збуту водних біоресурсів або зберігання чи реалізації заборонених знарядь лову, прохання оперативно повідомляти на «гарячу лінію» Чернігівського рибоохоронного патруля (099) 112-13-44 та (0462) 93-75-57 (цілодобово).

Комментировать
Комментировать
Надоела реклама?
Поддержите DIRTY — активируйте Ваш золотой аккаунт!