Зимівля водних біоресурсів на Чернігівщині проходить в межах норми


З 1 листопада 2020 року почала діяти заборона на вилов водних біоресурсів на зимувальних ямах в межах Чернігівської області. Місця та термін заборони встановлені наказом Управління Держрибагентства у Чернігівській області від 19.10.2020 № 121-од .

Впродовж всього періоду дії заборони фахівцями Чернігівського рибоохоронного патруля проводиться постійний моніторинг та контроль за станом водних біоресурсів, гідрологічним і газовим режимами водойм.

На водоймах за допомогою оксиметра вимірюється вміст кисню, а також відбираються зразки води, які в лабораторних умовах проходять повний хімічний аналіз. З початку грудня у водоймах області показники кисню були достатні для нормальної життєдіяльності водних біоресурсів: 7 – 9 мг/л. Товщина льодового покриву становила 11 – 13 см.

За даними Деснянського басейнового управління водних ресурсів рівні води на великих та середніх річках Чернігівщини поступово підвищуються. Так, станом на 1 грудня на р. Десна в межах м. Чернігів рівень води за місяць піднявся на 27 см і досяг відмітки 129 см над нулем поста.

В цілому, природні чинники, що впливають на хід зимівлі водних біоресурсів є сприятливими.

Проте ситуація потребує постійного контролю для того щоб завчасно запобігти замору риби.

Чернігівський рибоохоронний патруль звертається до всіх рибалок, орендарів водойм, користувачів та небайдужих громадян з проханням постійно спостерігати за станом водойм в області.

Про виявленні випадків зимової задухи риби та фактів браконьєрства просимо звертатись на «гарячу лінію» рибоохоронного патруля за номерами (099) 112-13-44 та (0462) 93-75-57.

Джерело ; сайт Чернігівського рибоохоронного патруля


Комментировать
Комментировать
Надоела реклама?
Поддержите DIRTY — активируйте Ваш золотой аккаунт!