Литва продовжує підтримувати Україну у сфері захисту довкілля: національні парки отримали чергову партію автівок


Сьогодні на Львівщині Міністр захисту довкілля та природних ресурсів України Руслан Стрілець вручив представникам українських природозахисних установ ключі від 9 автівок, переданих Міністерством навколишнього середовища Литви для українських захисників довкілля.

Ці автомобілі попрямують у 9 установ - заповідники та природні парки Єланецький Степ Заповідник, Черемський природний заповідник, Мезинський національний природний парк, НПП «Бузький Гард», Національний природний парк "Хотинський" , НПП «Кармелюкове Поділля», Ічнянський національний природний парк, Національний природний парк "Пуща Радзівіла" та Національний природний парк "Пирятинський"



Сьогодні на Львівщині мав нагоду вручити ключі від 9 автівок, переданих Міністерством навколишнього середовища Литви для українських захисників довкілля.

Ці автомобілі попрямують у 9 установ - заповідники та природні парки «Єланецький Степ», «Черемський», «Мезинський», «Бузький Гард», «Хотинський», «Кармелюкове Поділля», «Ічнянський», «Пуща Радзівіла» та «Пирятинський».

Радий, що у цей нелегкий час Україна має друзів. Друзів не лише на папері чи на словах. Друзів, які допомагають українцям залишатися незламними та продовжувати боротьбу проти варварської російської агресії.

За останні декілька місяців тільки від Литовської Республіки довкіллєві установи отримали 24 автомобілі, обладнання для відеонагляду, комп'ютери та іншу техніку. Очікується ще 9 авто, 2 човни та 300 комплектів протипожежного спецодягу. Усе це обладнання стане потужною підтримкою для українських установ ПЗФ. 

Величезна подяка моєму колезі, Міністру навколишнього середовища Литви Simonas Gentvilas та усім міжнародним партнерам за таку колосальну підтримку. 

За ці понад 9 місяців війни організації Міндовкілля отримали величезну допомогу від наших сусідів та добрих друзів. Це не лише Литва, а й Польща, Чехія, Естонія, Норвегія, Німеччина, Словаччина, Японія, Сполучені Штати Америки, Європейська Комісія, МАГАТЕ й низка міжнародних проєктів у сфері захисту довкілля. Хтось допомагає обладнанням, хтось технікою, а хтось досвідом.



Україна високо цінує таку практичну підтримку. Разом до Перемоги!


Руслан Стрілець

Міністр захисту довкілля та природних ресурсів України


Комментировать
Комментировать
Надоела реклама?
Поддержите DIRTY — активируйте Ваш золотой аккаунт!