Вимоги щодо проведення офіційних спортивних заходів


Серед основних відмінностей нових Правил любительського та спортивного рибальства є те, що в них нині врегульовано спортивне рибальство. Для цього виокремили розділі VI під назвою - вимоги щодо проведення офіційних спортивних заходів.


Офіційні спортивні заходи з видів спорту, в яких відповідно до правил спортивних змагань здійснюється добування (вилов) водних біоресурсів проводяться на рибогосподарських водних об'єктах (їх частинах) у спеціально відведених для цього місцях.


Дозволено проведення спортивних заходів у періоди нерестових заборон з берега за межами нерестовищ та у межах ПЗФ.


Офіційні спортивні заходи із рибальства та/або підводного полювання обов’язково мають бути узгоджені їхніми організаторами з місцевими державними адміністраціями на підставі згоди: органу рибоохорони, в районі діяльності якого проводяться такі заходи, територіального та міжрегіонального територіального органу Державної екологічної інспекції України, державної служби охорони установ ПЗФ в разі проведення заходів у межах територій та об'єктів природно-заповідного фонду. Представники цих органів можуть також і залучатися до проведення цих заходів.


При проведенні офіційних спортивних заходів, за наявності у їх учасників посвідчення встановленого зразка, добова норма улову та мінімальні дозволені для вилову розміри водних біоресурсів не встановлюються, якщо це передбачено правилами спортивних змагань.


Спортсменам - учасникам офіційних спортивних заходів, за наявності у них посвідчення встановленого зразка, дозволяється зберігання, утримання водних біоресурсів у живому та неушкодженому вигляді в улові з метою їх зважування та подальшого повернення в природне середовище існування, за виключенням видів, що занесені до Червоної книги України


Слід знати, що окрім Правил 2022, для того щоб провести підготовку та офіційні спортивні заходи потрібно дотримуватись:


Положення про порядок підготовки спортивних споруд та інших спеціально відведених місць для проведення масових спортивних та культурно-видовищних заходів, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 18.12. 1998 р. № 2025;


Положення про порядок організації і проведення офіційних спортивних змагань і навчально-тренувальних зборів та порядок матеріального забезпечення їх учасників, затвердженим наказом Міністерства молоді та спорту України від 9.02.2018 р. № 617.


В Управлінні функціонує телефонна «гаряча лінія»: (0472)31-02-76, (063)896-65-93, за якою кожен свідомий громадянин може повідомити про виявлене ним порушення правил рибальства чи порядку придбання чи збуту водних біоресурсів. 


В разі виявлення порушень, просимо телефонувати.


Комментировать
Комментировать
Надоела реклама?
Поддержите DIRTY — активируйте Ваш золотой аккаунт!