Екоінспекція, гудбай...


Минулого року друзі вмовили мене піти попрацювати на державу. Революція Гідності хоч і не закінчилась (я так вважаю й досі), але зміни почались - і почала оновлюватись Державна екологічна інспекція. Там була вільна вакансія прес-секретаря, прийшов новий керівник, який заприсягнув боротись з корупцією та вигнати усі несвідомі елементи, які при янику без хабаря навіть мову не починали...

І, чесно кажучи, не можу й досі дорікнути Михайлу Казимиру, адже обіцянку свою він дотримав. Виганяв корупціонерів аж гай шумів, хоча впирались як могли - ховались по лікарняним, відупусткам... За себе теж спокійний, ні разу не написав брехню і не приховував проблеми.  За 8-9 місяців багато не встигнеш, крім того самі знаєте що твориться в країні... Бюджет нам урізали вдвічі, заборонили проводити перевірки, а потім і зарплати (2-3 тисячі гривень) - теж врізали майже до нуля. За листопад 2014 року я отримав аж 750 гривень здається...

Та історія не про те. Що змогли зробили. І могли би зробити більше. Якби перед новим 2015 роком після виборів не оновився кабмін. Прийшов новий міністр, юрист за фахом і політик за бажанням - Шевченко Ігор, і почав по своєму мести своєю мітлою... Відразу зауважу, що мій керівник - Михайло Казимир, голова Державної екологічної інспекції України, чи не єдиний за часів незалежності керівник цієї структури, який мав за плечима 17 років роботи у сфері екології та відповідну профільну екологічну освіту.

Як то кажуть - знайшла коса камінь... Міністр почав вимагати від голови ДЕІ написати заяву за власним бажанням, бо мовляв він його "не бачить у своїй команді". Той звісно відмовився - з якого дива звільнятись, якщо причина м'яко кажучи дивна. По роботі претензій не було, до професійних якостей - теж не придерешся. Але міністр вчинив по своєму: з його опдачі Кабмін 23 січня Михайла таки звільнив з займаноїї посади. Грубо, через коліно, з порушеннями. Він зараз намагається через суд відновитись на посаді. І я вважаю, що так воно й буде. Бо хоч ти і міністр, але закон має бути для усіх один!

Ну а далі почались дива і в мене. У мене забрали доступ до сайту прямо у день звільнення голови, практично обмежили і не давали працювати взагалі, спочатку натяками - а потім відкритим текстом заявили - звільняйся, шукай іншу роботу. Це почав робити перший заступник Казимира, такий собі Синьогуб Василь Миколайович, який став винонувати обов'язки голови.

Як згодом з'ясувалось це все було зроблено з однією метою - щоб не дати переобрати новий склад Громадської ради при Держекоінспекції України, процес оновлення якої розпочався за керівництва Казимира.


Усі анонси та документи, які я розміщував на офіційному сайті вони стерли, розмістили натомість інші,  - від старої громадської ради, яка вирішила сама себе перевибрати :) Ось так банально рейдернули держслужбовці громадські організації. Більш детально про це все я розповів Громадському телебаченню.

Звісно я зрозумів, що мене підставляють і все це незаконно. Тому й написав заяву в Генпрокуратуру та копію на депутата Антона Геращенка відправив. Зараз триває розслідування, тому я окремо блог присвячу цій темі.

А продовжуючи розповідь про той бардак, який почав творитись в Мінприроди та в Держекоінспекції з приходом нової НОВОЇ влади - розкажу ось що. В житті часто буває, що бумеранги негарних справ до їх творців повертаються дуже швидко. Ось наприклад взяти Держекоінспекцію у Сумській області, представники різних рівнів якої їздили, як на роботу, в центральний апарат у Києв. Спочатку вони скаржилась Казимиру, потім - на Казимира, який ніби то корупцію розвів... Врешті навіть дійшли до міністра, про що свідчить це фото, обнімались з ним, потім облизали пана Шевченка зо всіх боків (читаємо коментарі)....

А через кілька тижнів самі погоріли на хабарі! Дивимось фото. Чудово?

Причому у схемі були задіяні всі ланки - від рядового інспектора до голови територіального підрозділу, який теж за інформацією від надійних джерел збирав гроші для керівництва у Києві.  Але секундочку! Казимир на той момент вже був звільнений. То для кого збирали дань? Прізвищ не так багато, незабаром дізнаємось подробиці, адже слідчі копають глибоко і щиро...

А тепер повернемось до рейдера громадських рад. Пан Синьогуб, почавши виконувати обов'язки голови Державної екологічної інспекції України, вочевидь втратив зв'язок з реальністю. Розпочав з Громадської ради, зірвавши процес її оновлення, а тепер, як зясували журналісти, і машину любить паркувати на газоні.

Ось так головний еколог країни ставить своє трилітрове Паджеро на травичку, яку мав би охороняти, напроти офісу Центрального апарату Держекоінспекції України... Ну шкода трави, але то таке, дрібниця. Та за кого нас усіх він має, це ж плювок в обличчя усім нам...

Що далі? Пора негайно зупинити правопорушника, поки не зайшов надто далеко... Тому я подав запит на публічну інформацію в Мінприроди та звернення до міністра Шевченка з вимогою провести службове розслідування стосовно кричущого факту - паркування на газоні головного еколога країни. Чи він думав, що це йому зійде з рук? Він просто не знав з ким сварку затіяв... Я не прощаю такого.

Ось такі новини, друзі. Здається ця боротьба ніколи не закінчиться... Одна справа боротись з браконьєрами, інша - ще й чиновників зажерливих лупити одночасно.

Але ми переможемо, на усіх фронтах. Слава Україні!


Комментировать
Вот то о чем я и писал в предыдущем блоге. Стрелять их всех с.ук надо. Надо добиться того, что-бы шли к власти и знали... Пообещал-делай. Не делаешь-к стенке без разговоров. Только тогда будет порядок
так, уникнення відповідальності, систематичне і для всіх, - породжує цей бєспрєдел...
Блядь они ж сами доводят людей , а потом когда начнем отстреливать будут говорить что мы на руку кремля играем. Суки.
Ну так вы писали что лучше умереть за страну. Как вы думаете за таких стоит умирать?
К сожалению страна это они. И наконец то на них Путлер влиять не может. А вот Гейропа поддерживает.
Мы же делаем святое дело. Самоликвидируемся!
Сашок, а как тебе с такими сепарскими настроениями живется при хунте? не хочешь здрыснуть в ДНР? или в матушку Росиию? а, ты так ты просто троль - ни фото, ни блогов, ни запсией, ничего.... бродишь и срешь в комментариях. а копеечка капает?... вряд ли густо - с 2010 года написал аж 16(!) комментариев
вот все такие страшные прям ужас.. наченм отстреливать... ты Mexin сможешь убить человека? оружие держал в руках? ничего личного, но такие комментарии удивляют.
Підтримую,Ігоре!Так ім,падлам при власті,інакше-ніззя!
Слава Украіні!
Героям Слава!
Судя по всему у вас с самообладание проблема. Когда человек не может сдерживать свою злость она "затьмарює розум".
А писать мне не было когда потому что я работал. А не разводил демагогию.
Скажу ТЕБЕ по секрету. Я всей душой за УКРАИНУ.
Я хочу вам сказать что понятие "демократия" вроде за это стояли некоторые на майдане означает свободу мысли. А у вас выходи как "коммунизм".
То есть ТС за Россию значит он муд... А мы за Европу значит мы правильные.
Так никогда не будет порядку в этой стране.
ПОРЯДОК это когда все уважают друг друга и с уважением относятся к точке зрение другого.
Ведь правду можно узнать всегда выслушав две стороны.
огромный прям секрет открыл... а я не по секрету люблю Украину, мне скрывать нечего, на майдане отстоял свое пополной.. а вообще у меня работа такая - журналист я. потому и пишу. и пишу по сути, а вот демагогию разводят такие как ты..
http://ord-ua.com/2015/03/20/novyij-nachalnik-ekoinspektsii-sinegub-po-gazonam-k-torzhestvu-ekologii/?lpage=1
шила в мешке не утаить...
И если бы я хотел куда то уехать. Я бы уже уехал.
ну так вперед. едьте. в Украине нужны те, кто делами доказывает свой патриотизм, а не "диванной" философией
Комментировать
Надоела реклама?
Поддержите DIRTY — активируйте Ваш золотой аккаунт!