Рибний патруль – поліцейський порядок на українських водоймах?


Я вже писав у попередньому блозі про новацію, яку планують реалізувати в Державному агентстві рибного господарства України – «Рибний патруль».

У нову структуру, на зміну корумпованій рибінспекції, запрошують високо мотивованих чоловіків і жінок з вищою освітою та задовільним рівнем фізичної підготовки. Вже подано понад 1600 заявок всього на 63 місця (це для пілотного проекту в Київській області) – але чи всі вони відповідають необхідним критеріям?

Крім того, у мене виникло чимало запитань до ініціаторів цієї реформи. Як і ким буде здійснено відбір і чому не долучили до складу конкурсної комісії представників ГО?

Яким чином буде здійснено люстрацію бувших рибінспекторів?

У чому полягатиме «висока мотивація» рибного патруля – у зарплаті 6 тис. гривень чи є якісь інші чинники?

Кому буде підпорядковуватись патруль та як він буде взаємодіяти з поліцією та екологічною інспекцією?

І саме головне питання – наскільки ефективно буде охороняти водні біоресурси «Рибний патруль» всередині відомства, яке одночасно регулює і вилов риби, і її переробку, і продаж, і відтворення, та ще й маючи «свою науку», яка все це «обґрунтовує»?

Адже доведеться в першу чергу наступати на горло власним інтересам – комерційним і промисловим, якщо дотримуватись закону. Або ж постійно порушувати закон на догоду системним корупціонерам рибного господарства – і тоді який сенс взагалі у створенні такої поліційної структури?

Усі ці питання я адресував Павлу Гвозденку, першому заступнику Голови Держрибагентства України. І записав все на відео.

Не мені судити наскільки чесними були відповіді – час розставить все по поличкам. Однак, ми однозначно долучимось до роботи конкурсної комісії та будемо здійснювати народний контроль за процесом відбору у «Рибний патруль».

Іншого варіанту, як перекрити шлях браконьєрам до контролю над водоймами, ми не бачимо. А словам чиновників – давно не віримо!

Комментировать
Державна струкура (Держрибагенство), немаючи ні ставків ні виробничих потужностей аквакультури, щоб не відставати від "передовиків" (УМВС)- сворює новітню державну структуру. Від створення собі подібних структур, рибопродукції в державі не збільшиться. А якщо вже і створюєте то рибний патруль повинен нести не лише "каральні" функції охорони але й відтворювальні. А так на часі, у них готова відповідь:відцепіться від нас, ми проводимо реформу! Головне що все це за рахунок коштів платників податків, тобто наших.
не зовсім так. вони не мають парва створювати нові держструктури - це буде як підрозділ уже існуючої. на заміну рибінспекції.
а от які у неї будуть функції. як це все буде прописано- питання інше. і це треба контролювати.
про аквакультуру в інтервю є - вони це розділяють. принаймні на папері..
Ігоре,скажи мені:ти спілкуєшся з цими людьми наживо-чи є в тебе віра в них???
Бо мені,наприклад,якось тяжко судити ,знаходячись на відстані...
Друже, як журналіст - я мушу відкинути все своє суб'єктивне відношення до них, до чиновників. І розмовляти мовою фактів. І факти (поки-що) - не на їх користь промовляють. Задумане ними ніби й правильно, але як реалізують? і я не вірю що ця нова структура всередині старої - може бути ефективною..
Подивимось.
Весна покаже,хто де...
це точно! але до роботи в комісії мушу долучитись - хочу сам скласти враження, як це відбувається. і за можливості- допомогти хоча б консультацією
Шо сказати-наснаги тобі,ДРУЖЕ!
На жаль,нічим поки,допомогти не зможу.
А в тебе-вірю!
Дружині-привіт!
З наступаючими!
дякую! тримайся! матимеш можливість - побалакаємо, номер не змінився? КС? якщо ще не обрізали патріоти кабелів )))
Нічого з цього роя не вийде.Старих начальників залишають,а риба,як кажуть, гниє з голови.Як вирішувались "питання" так вирішуватимуться,а любителів і спортсменів загонять в 500 метровку жаб ловити.
якщо залишиться старе начальство на посадах керівників обл-управлінь - нічого не вийде. але ж це все дуже швидко ми дізнаємось
Почему не выйдет?Все у них выйдет.И по большому счету,а кто им помешает?В Днепропетровске уже лодки и моторы закупили,уверен,за остальным дело не станет.Готовят специально обученную и натасканную пресс-бригаду, по расчистке акватории для промысловиков от рыболовов-любителей,и сгону их в любительские зоны(резервации).
наскільки мені відомо - по київській області це пілотний проект, тому не зрозуміло що там відбувається у вас в Дніпропетровську.
Комментировать
Надоела реклама?
Поддержите DIRTY — активируйте Ваш золотой аккаунт!