Домашній плов - це просто!


Хто не любить їсти це популярне східне блюдо? Та усі люблять :) А от готувати смачний та ароматний плов вміють далеко не всі...

Звісно, краще за все його готувати у казані та на свіжому повітрі, але не завжди є така можливість. Тому, якщо дуже кортить плову, - я відкидаю сумніви/забобони та готую його вдома, на плиті.

Отож, маю кілька своїх секретів, якими охоче поділюсь. Хоча ні, які там секрети. Просто деякі зручності та нюанси, які спрощують і процес приготування, і допомагають отримати саме той смак, який я зазвичай досягаю готуючи на відкритому вогні - у лісі або на річці.

Продукти: овочі, м'ясо та спеції

Основою цього блюда є рис та м'ясо. Рис я завжди беру довгозернистий (не забувайте його добре промити, тоді він ніколи не злипається та в міру розварюється). М'ясо зазвичай беру свинину, непогано йде ошийок (він досить м'який та соковитий, але вибирайте не дуже жирний), чудово взяти корейку. Але не беріть лопатку або окорок, то дуже жорсткий матеріал. Овочі краще брати домашні, свіжі, зараз з цим проблем нема в принципі.

А спеції я купую відразу набором, не заморочуюсь. На ринку друзі-азіати продають вже підготовлені коробочки - з барбарисом, кумином. 

Приготування

М'ясо ріжу на шматочки, обсмажую хвилин 10-15 на великому вогні, на спеціальній антипригарній пательні.

Потім додаю моркву, порізану смужками, цибулю - теж до золотого відтінку доводжу.

 Далі процес приготування ще спрощується: все це діло перекидаю у мультиварку, засипаю зверху спеціями, додаю часник.

Зверху рівним шаром засипаю промитим рисом, доливаю кипяченої води - щоб десь на сантиметр зверху покрило рис.

Мультиварка - дуже зручна штука. Виставив режим тушіння на 30 хвилин - і пішов займатись своїми справами. Потім прийшов, виключив, ще хвилин на десять можна залишити в режимі підтримки температури - плов так би мовити "дійде", настоїться. І все - до столу!

Не буде лишнім келишок перцівки або зубрівки, а ще плов гарно смакує з квашеним помідором або салатом "Пелюстка". Смачного!

p.s.

В принципі можна прямо в мультиварці все обсмажувати, потім додавати рис і воду, там і программа є спеціальна. Але я все ж люблю контролювати процес саме обсмаження м'яса, додавання солі та спецій... Ну - це вже індивідуальне :)

Комментировать
Наче й правда нічого страшного. В усякому разі, можна пробувати. Дякую за детальні інструкції. Виглядає вельми смачно.
пробуйте, справді то не так складно - як здається. але свій оригінальний рецепт "намалюється" у вас ен зразу - а разів 7-8 треба приготувати щоб руку набити - далі будете вдосконалювати.
Зачьот,друже!
Відкритий вогонь,звичайно-весчь,але й тута виглядає досить гідно...
дякую! на смак - повір не гірше! скучив за тобою!!! ех... чортова війна..
Взаємно!
По зустрічі,з тебе-плов.
P.S.Але рулька-за мною...
Хех! Ігоре, правильний рецепт!
В мультиварці ніколи не готував плов. Особисто для мене приготування плову (як і борщу) - цілий ритуал, під час виконання якого я реально релаксую. Тому від казана майже не відходю... А взагалі було б цікаво порівняти плов зварений у мультиварці і в класичному казані. Блог сподобався! 5 зірок!
спробуйте! різниця звісно є, здається що в казані плов ще смачніший!
але на свіжому повітрі навіть яєшня на шкварках здається у сто разів кращою - ніж на кухонній пательні, погодьтесь ))
Комментировать
Надоела реклама?
Поддержите DIRTY — активируйте Ваш золотой аккаунт!