Біля багаття


А чи знаєте Ви:

- що риба наших широт, є холоднокровною твариною, її температура тіла залежить від температури води в якій вона мешкає. При захворюванні температура риби на 2-3 градуса вища від температури водного середовища.

 

- що слизовий покрив риби має антисептичні можливості, захищає рибу від грибків і бактерій, а також змащує поверхню тіла і сприяє більш швидкому руху при плаванні.

 

- що риби плавають з досить великою швидкістю, так судак розвиває її до 25, а короп до 12 км/годину.

 

- що короп та карась мають добре розвинуте шкіряне дихання, об’єм цього дихання досягає 18-32% до загального засвоєння розчиненого у воді кисню.

 

- що розміри головного мозку у хижаків досить малі і складають 1/700 у минька  1/1300 у щуки від маси їх тіла.

 

- що риби розпізнають майже всі кольори що і людина, а також бачать більш тонкі відтінки блакитного, синього і фіолетового кольорів. Вони бачать ультрафіолетові промені які нам не доступні. Менше риби помічають зеленкуваті, чорні та коричневі відтінки.

 

- що хижакам наших річок і озер для того щоб отримати приріст ваги в1 кг потрібно зловити і з’їсти 5-7 кг риб інших видів або гідробіонтів.

 

- що риба під назвою лин, отримав свою назву від слова «линяти», так як виловлена особина на повітрі змінює свій колір.

 

- що у молодому віці лящ, синець, білоглазка і плоскирка досить схожі. Щоб їх відрізнити треба знати що у синця і білоглазки більше променів у анальному плавці 34-44 на відміну від ляща, а у плоскирки двохрядні глоткові зуби, великі розміри луски і 15-22 променів. У ляща кількість променів у анальному плавці становить 24-29 штук.

 

- що ікра у чехоні пелагічна, в річках вона розвивається на течії майже все так як і в білого амура та в товстолобиків на далекому Сході! Тому питання чому останні не розмножуються в річках наших широт?

 

- що перші транс генні продукти людина споживала ще 50 років тому, використовуючи в їжі гібрида білого і строкатого товстолобиків і споживає їх по сьогоднішній день!

 

- що в наших річках хижаки сом і судак виконують функції  зразкових батьків. Після відкладання та запліднення ікри, самці ретельно охороняють кладку гнізда і малечу яка через деякий час з’явиться на світ.

 

- що миньок єдиний представник родини тріскових що мешкає в прісній воді наших річок. Нереститься даний вид риб в період з грудня по лютий. Інкубаційний період минька триває  майже 2,5 місяці.

Комментировать
Познавательно!
Интересно но половину знаю ))
Познавательная инфо о различении цветов и оттенков
Комментировать
Надоела реклама?
Поддержите DIRTY — активируйте Ваш золотой аккаунт!