Грузовка


СОЛО  ДЛЯ  ГРУЗОВКИ.

 

     Цьогорічного спекотного жаркого літа мені випало побувати на двох ділянках Десни: Салтикова Дівиця і Кладьківка. Це дві гарячі точки відпочивальників, а тому окрім розташованих баз відпочинку «Берізка» та «Металіст» по лазурним берегам річки розташовані цілі наметові містечка.

     В таких випадках коли плеси та миси зайняті гомінкими компаніями, для рибалок залишаються лише безлюдні тихі деснянські кручі.

     Обміліла цього річ красуня. Якщо в минулі роки перепливти її намагалися лише окремі відчайдухи, прийнявши декілька сотень градусів, то зараз форсування річки було наглядним, при чому половина деснянського потоку долалася вбрід.

      Приїхавши на Десну, першим що я почув: «риба - зовсім не ловиться!!!» Про це гомоніли в автобусі, в потязі, на базах відпочинку і навіть від рибалки який щоденно сидів човном на кладьківській ямі. Але після недільної риболовлі мені сталими близькими слова, кіношного генерала: «рыба есть, ловить надо уметь!».

     І воно звісно так. На кручі хороші місця, де вичищене годівницями та гачками дно, відсутні цепи: дерева і коріння - захопити не можливо. Вони навіть не гласно передаються від рибалки до рибалки. Класичним вудлищем в такому незнайомому місці, при умові наявності відра прикорму,  також розраховувати можна лише на відерце уклеї та плоскирки на долоню. Ось і передумова: місце заняте, води мало, обірвані годівниці та повідки, проводка не долучається – в результаті в садку нуль.

     В такому випадку на допомогу мені не одноразово приходила снасть, яку я з далекого дитинства називаю – «грузовка».

      І в ці дні, вона не втратила своєї сили, дала можливість щоденно за п’ять годин активного риболовного часу, отримувати денну норму вилову хорошої білої риби.

Моя грузовка – це вудлище RDX silstar 6м, 5-15г з глухою оснасткою. Волосінь 0,20мм – 6,2кг. Головна деталь грузовки, це відповідно груз. Його описувати не буду а надам два фото: в «зарядженому» і «спрацьованому» стані.

 

    

      Наповнювачем годівниці були варені каші: горох + ячка + флагман шоколад. Наживка – опариш. Сигналізував покльовку бубенчик, або м’який кінчик вудлища.

     Постійна підкормка, маленькими порціями, на великій течії, серед маси цепів - затопленого дерева, давала можливість тримати рибу в одному місці і отримувати трофей на протязі 10-15 хвилин. 

 

     Втілюйте  в практику і завжди лишайтеся з хорошим уловом!

Комментировать
Вот красава!!!! Молодец, не зря деды научили!!! Всем говорю, бросайте эти буржуйские снасти, вспоминайте дедовские методы лова. 5+++++++
Хороший результат! Мы тоже ловили на такую снасть, крутили круглогубцами с упругой проволоки коромысла, на одном конце два поводка с крючками, как у Вас, на другом не кормак, а отлитое при помощи ложки из свинца грузило, за блог 5+
Во класс!!! *ушел в магазин за булавками...
с отличным отдыхом и хорошим уловом!!!
афигет донный самоподсекатель )) первый раз такой вижу
Гарний улов та гарна снасть!
Колись були задумки спробувати, але практично закинув ловлю на вудку і не реалізував тему.
Як показує практика, даремно)
Ніколи не пізно починати, успіхів!
Комментировать
Надоела реклама?
Поддержите DIRTY — активируйте Ваш золотой аккаунт!