Страницы: 1
р. Чорногузка
 
Маленька  але  дуже  мальовнича  річечка  Чорногузка,  права  притока  Стиря. Впадає  в  Стир  неподалік  Луцька. Довжиною  всього  53 км.
Про  риболовлю  на  Чорногузці  розповідаємо  в  цій  темі.
 
Чорногузка, річка мого дитинства, юності, та і зараз можу пройтися по її берегам, сподіваючись на удачу. Правда зараз, вона уже не та, що була за мого дитинства, де  я вперше у своєму житті спіймав рибинку. З того дня мабудь, (минуло не мало- не багато, років 50), я почав рибалити. Спочатку ліщинові вудки, потім бамбук. А далі нові технології, телескопічні вудочки і спінінг з скловолокон. Зрештою скловолокно замінив телескопічний спінінг з безінерційною котушкою типу Окума, до більш сучасних снастей.
 
Цитата
зараз, вона уже не та, що була за мого дитинства,
Ага,  колись  кажуть  млин,  який  стояв  на  Чорногузці  зупинився  через те,  що  в  його  колесі  застряв  двохметровий  сом. :fish:
Але  й  зараз  ще  є  риба  в  цій  річці. Мені  і  щучки  непогані  попадались,  і  голавлика  ловив. А  наш  спільний  знайомий з  КІПа  на  хруща  в  минулому  році  зловив  голавля  більше  2кг  вагою - трофей  не  лише  для  такої  невеликої  річечки  як  Чорногузка. :bf:  Так  що  ще  порибачимо.
 
Так Сергуня, я це чув від батька, вони тоді ще жили на Полонці, недалеко від млина, це було після війни. Сом попав під колесо і зупинив млин. А я пам"ятаю дві великі заводі, після мостів, тоді іще дерев"яних (зараз їх уже немає), що спінінгом не перекинути. Свою першу щуку я спіймав на живця у тій заводі. Про спінінг, бодай навідь бамбуковий, я тоді міг лише мріяти. Давно то було...Зараз, у популяції риби в Чорногузці, допомагають браки. Запливе карасик з верхів"я, відразу-ж як павутиною окутають річку сітками, і палками гонять його бідолагу в сіті. Бідні, не мають що їсти. Але ця проблема не тільки на Чорногузці...Не цінуємо ми природу. Хочемо брати від неї якнайбільше, а що віддаєм їй натомість? Тому вважаю твій задум про Хрінники, хорошою справою. Опиши його у тій темі сам, іддея твоя. Я говорив з В.В.В. федерали підтримають.                                                                                       з повагою-Vikmen/
 
Цитата
Маленька але дуже мальовнича річечка Чорногузка, права притока Стиря.
Ліва притока Стиру. Ліва Сергій, по течії Горногузка знаходиться зліва від річки Стир.
Страницы: 1

Надоела реклама?
Поддержите DIRTY — активируйте Ваш золотой аккаунт!