Страницы: 1
[ Закрыто ] Положення по змаганню на тролінг 1,2,3.10.2010р.
 
"ЗАТВЕРДЖУЮ"
Начальник відділу Білоцерківської міської ради з питань фізичної культури та спорту
______________ Матвієць В.М.
"_____"_____________2010р.
"ЗАТВЕРДЖУЮ"
Директор Білоцерківського міського центру фізичного здоров'я населення "Спорт для всіх"
_______________ Павлюк К.М.
"_____" _______________2010р.
"ЗАТВЕРДЖУЮ"
Голова БМГО "Рибальський клуб Юр'ївська Рось"
_____________ Богданець І.В.
"_____" ____________2010р.



ПОЛОЖЕННЯ (23.09.10p. оновлено)
про проведення рибальського змагання
"Четвертий Відкритий кубок м.Біла Церква з вилову хижої риби спінінгом з човна"
Черкаська область, Черкаський район, с. Сокирне, Кременчуцьке водосховище р.Дніпро - на водних базах відпочинку "Автомобіліст" і "Ковчег"
1, 2, 3 жовтня 2010року.
Девіз змагання - "Спіймав відпусти".

ЗАХОДИ БЕЗПЕКИ НА ВОДІ
1. ЗАХОДИ БЕЗПЕКИ ПРИ КОРИСТУВАННІ ГРОМАДЯНАМИ САМОХІДНИМИ І НЕСАМОХІДНИМИ ПЛАВЗАСОБАМИ ТА ВІТРИЛЬНИКАМИ.
1.1. Самохідні і несамохідні плавзасоби, які належать підприємствам, установам та організаціям, повинні бути приписаними до човнових станцій (баз), пунктів (баз) прокату тощо.
1.2. На кожній човновій станції (базі), пункті (базі) прокату і стоянки суден має бути обладнаний і діяти рятувальний пост з постійним чергуванням осіб, які здійснюють контроль за безпечним користуванням громадянами плавзасобами. Чергові повинні вміти надавати допомогу потерпілим на воді. Експлуатація човнових станцій, пунктів (баз) прокату та стоянки суден без рятувального поста забороняється.
1.3. На човнових станціях, пунктах (базах) прокату і стоянки суден на помітних місцях повинні бути вивішені витяги із цих Правил, правила користування плавзасобами, схема кордонів плавання плавзасобів на конкретних акваторіях чи у конкретному районі, плакати витягів із цих Правил щодо поведінки на воді, перелік телефонних номерів аварійно-рятувальної служби, швидкої допомоги, органів Міністерства внутрішніх справ України.
1.4. Усі самохідні і несамохідні плавзасоби повинні бути зареєстровані встановленим порядком, щороку проходити технічний огляд на предмет придатності їх до експлуатації.

Експлуатація незареєстрованих плавзасобів і тих, що не пройшли технічний огляд, забороняється.
На обох бортах у носовій частині самохідних і несамохідних плавзасобів повинні бути нанесені контрастною фарбою державні номери, а на кормовій частині судна - назва бази відпочинку, човнової станції, бази прокату або стоянки, до якої приписаний плавзасіб.
Самохідні і несамохідні плавзасоби спецслужб (крім державних номерів) повинні мати на бортах відповідні написи і нести прапор (вимпел) служби.
На кожному маломірному плавзасобі на внутрішньому боці бортів і на транцеві дошці ( у кормовій частині) має бути напис про пасажиромісткість плавзасобу.
1.5. Маломірні самохідні і несамохідні плавзасоби та вітрильники під час експлуатації повинні мати на борту комплект весел, кочети, рятувальні, водовідливні та протипожежні засоби у відповідності до норм, зазначених у судових квитках.
1.6. При користуванні громадянами самохідними, несамохідними плавзасобами та вітрильниками забороняється:
- завантажувати плавзасоби понад визначену вантажопідйомність і пасажиромісткість;
- заходити на плавзасобах в акваторії, відведені для купання;
- плавати і підходити до берега в місцях масового відпочинку людей;
- підходити до інших (не малих і не маломірних) плавзасобів, що рухаються, і перетинати їх курс на небезпечній відстані (менше 500 м);
- порушувати правила розходження плавзасобів;
- пірнати із плавзасобів;
- брати на плавзасоби дітей віком до 7 років;
- видавати на прокат плавзасоби і кататись на них дітям до 16 років без супроводу дорослих;
- розпивати спиртні напої і користуватись плавзасобами в стані сп'яніння;
- сидіти на носі, кормі чи бортах човна, звісивши ноги за борт плавзасобу;
- використовувати рятувальні засоби не за призначенням;
- користуватись плавзасобами особам, які не вміють плавати;
- віддалятись від берега на відстань більшу, ніж указано у судовому квитку;
- купатись із борта плавзасобу, переходити під час руху із плавзасобу на плавзасіб, із місця на місце у плавзасобі.
1.7. Громадяни, які користуються плавзасобами, зобов'язані надавати допомогу людям, які потерпають на воді.
1.8. До користування моторними човнами і вітрильниками допускаються особи, які мають відповідні документи на право керування цими плавзасобами.
Забороняється керувати моторними плавзасобами особам, які не мають на це права.
1.9. Під час проведення тренувань, змагань чи інших заходів на воді відповідальність за забезпечення безпеки плавання плавзасобів і безпеку учасників покладається на керівника підприємства, установи чи організації, яка здійснює цей захід.


Положення (23.09.10p. оновлено)

1. Мета та завдання.
1.1. Популяризація в Україні риболовного спорту в осінній сезон з човна на тролінг і спінінгування.
1.2. Підвищення спортивної майстерності, вдосконалення техніки володіння сучасною риболовною оснасткою.
1.3. Визначення переможця, призерів і номінантів змагання та їх нагородження, розіграш призів серед команд спортсменів.
1.4. Оздоровлення усіх учасників заходу факторами оточуючого середовища та виховання навикам екологічної культури.
1.5. Пропаганда здорового способу життя.

2. Місце і час проведення.
2.1. Проведення заходу відбудеться 1,2,3 жовтня 2010 року (п'ятниця, субота, неділя) Черкаська область, Черкаський район, с. Сокирне, Кременчуцьке водосховище р.Дніпро - на водних базах відпочинку "Автомобіліст" і "Ковчег".
П'ятниця - реєстраційний день з 9:00 до 23:00, в цей день проводиться реєстрація спортсменів і дозволяється: підготовка до змагання, огляд акваторії, влаштування на базі відпочинку, тренування, спілкування зі спортсменами, відпочинок та інші питання щодо підготовки до змагання.
Субота - перший день змагання (перший етап) без перерви з 8:00 до 17:30.
Неділя - другий день змагання (другий етап) без перерви з 7:00 до 15:00.

3. Організатори, статус і характер заходу та змагання.
3.1. Підготовку в організації проведення заходу здійснює: БМГО "Рибальський клуб Юр' ївська Рось", відділ Білоцерківської міської ради з питань фізичної культури та спорту, Білоцерківський міський центр фізичного здоров'я населення "Спорт для всіх" при підтримці Черкаської обласної федерації рибальського спорту.
3.2. Змагання є некомерційним заходом.
3.3. Змагання командні. Склад команди - два спортсмени.
3.4. Команди приймають участь у змаганні на власних плавзасобах без обмежень потужності двигуна, класу та довжини човна. До змагання допускаються наступні плавзасоби: гумові, пластикові, металеві та з інших матеріалів.
3.5. Для об`єктивного висвітлення заходу, запрошені представники ЗМІ м.Білої Церкви та Київської області, м.Черкас та Черкаської області.
3.6. Учасники, які відносяться до гурту забезпечення проведення заходу, а саме: члени організаційного комітету, охорона, судді, лікар, фоторепортер, телеоператор, преса, кухарі - забезпечуються харчуванням протягом всього заходу, розміщенням на відпочинок, а також проїздом до місця проведення події та в зворотному напрямку - безкоштовно.
3.7. Човни, які позначені прапорами "Суддя" а також човен який забезпечує пересування ЗМІ по акваторії змагання забезпечуються паливом - безкоштовно .
3.8. Для упорядкування харчування на протязі заходу, введені талони з відповідною атрибутикою та позначками які видаються під час реєстрації.
3.9. Усі учасники які не мають відповідних введених талонів - до харчування не допускаються.
3.10. Оператором Клубу буде вестися відеозйомка заходу, надалі змонтований фільм буде демонструватися на каналах телевізійних спонсорів м.Біла Церква, а також м.Черкас та Черкаської області і всі видатні та цікаві моменти будуть зафіксовані фотографом Клубу.
3.11. У двохтижневий строк після події документальний фільм буде розташований на власному сайті БМГО "Рибальський клуб Юр`ївська Рось" (www.yurivska-ros.com.ua) у розділі "Відеогалерея", а також фото заходу у розділі "Фотогалерея".
3.12. Право на: виготовлення, демонстрацію, продаж документального фільму, фото про проведення цього заходу - належать виключно БМГО "Рибальський клуб Юр`ївська Рось" і Черкаській обласній федерації рибальського спорту.

4. Учасники. Спортсмени.
4.1. Приймати участь у заході мають право - громадяни України, та інших країн незалежно від віку народження при умові виконання даного Положення.
4.2. Бажаючі прийняти участь у заході, своєчасно вносять благодійні внески в м.Біла Церква, а ті хто не є мешканцем м.Біла Церква узгоджують свою участь за телефоном:
050-448-50-15 Ігор (голова Клубу м.Біла Церква).
050-464-50-36 Кирил (заступник голови Федерації м.Черкаси);
Увага! Реєстрація для участі у заході закінчується 26.09.2010р. З 27.09.2010р. - за кожний день спізнення на реєстрацію з команди стягується 50 гривень, як штрафна санкція на непередбачені витрати.
4.3. Для спортсменів і учасників, які не є жителями м.Біла Церква, хто обов'язково узгодив свою участь у цьому заході, благодійні внески дозволяється внести під час реєстрації у п'ятницю 1.10.2010р. і штрафна санкція до них не застосовується.
4.4. До участі у змаганні допускаються особи, віком від 18 років з задовільним станом здоров'я, які внесли благодійний внесок і узгодили свою присутність з головою Клубу м.Біла Церква та отримали виклик - запрошення організаторів, або спортсмени які підпадають під п.4.3.
4.5. Організатори заходу, керівництво міст та областей, спонсори, почесні гості, судді, організаційний комітет, вболівальники - автоматично набувають статусу "Учасник" і знаходячись на території заходу обов'язково виконують умови даного Положення окрім пунктів розділу №8, 9, 10, 11.
4.6. Учасники, які виконали вимоги п.4.3 - автоматично набувають статусу "Спортсмен" і обов'язково виконують умови даного Положення та "Правила змагання".
4.7. Зареєстрованим учасникам та спортсменам видаються: одне положення про змагання на команду чи на учасника, карта акваторії змагання на команду, талони для харчування введеного зразка на кожного спортсмена чи учасника, індивідуальні бейджики встановленого зразка для кожного спортсмена чи учасника - які будуть являтися перепусткою на змагання і харчування та доступ до стоянки плавзасобів чи автозасобів, а також для вільного пересування по орендованим базам і є атрибутами для встановлення особи, а потім розіграшу в кінці заходу призу "Фортуна удачі" для спортсменів.
4.8. Спортсмени і учасники змагання несуть повну матеріальну відповідальність за наслідки, до яких можуть привести порушенні ними на водоймі: "Правила змагання", спортивний режим та норми поведінки в місцях загального призначення.
4.9. Спортсмени та учасники, які внесли благодійні внески, забезпечуються харчуванням на протязі і до закінчення усього заходу - згідно розкладу програми харчування.
4.10. Спортсменам на команду для човна під час змагання видається номерний індивідуальний прапор, який обов'язково потрібно застосувати шляхом закріплення його на їх плавзасіб та індивідуальні номери на спину кожному спортсмену під якими вони будуть зареєстровані.
4.11. В день, вечірній та нічний час стоянка човнів з двигунами, які стаціонарно закріплені на човнах, а також
автозасобів і причепів до човнів охороняється приватною охороною з м.Біла Церква та з м.Черкас. Приватна охорона несе повну матеріальну відповідальність за автозасоби, плавзасоби, причепи до човнів спортсменів (особисте майно спортсменів під охорону не береться) під час відпочинку та проведення змагання.
4.12. Забороняється залишати власні речі, рибальське оснащення, прилади і т.п. в човні та на березі без особистого нагляду. В випадку зникнення чи пошкодження вище перелічених речей - приватна охорона, організатори заходу та керівництво орендованих водних баз - відповідальності за наслідки не несе.
4.13. Для реєстрації спортсмени і учасники повинні пред`явити посвідчення особи - паспорт чи водійські права, а члени БМГО "Рибальський клуб Юр' ївська Рось" і Федерації - посвідчення Клубу чи Федерації.
4.14. Після закінчення змагання, кожна команда спортсменів здає особисто отриману атрибутику Клубу - номерний прапор для човна та індивідуальні номери на спину спортсменів.
4.15. Після закінчення заходу команда обслуговування, яка отримала в користування атрибутику Клубу та майно, повинна отримане здати особисто голові Клубу чи особі, яка здійснювала видачу майна.
4.16. Спортсмени зобов`язані:
- дотримуватися Правила безпеки поведінки на водоймі;
- виконувати Правила змагання, що викладені в даному положенні та морально-етичних норм поведінки в суспільстві;
- бути екіпірованими відповідним чином для участі в змаганні та безпечного пересування на човнах;
- беззаперечно дотримуватись команд і вказівок суддів;
- при погіршенні свого стану здоров`я негайно повідомити головного суддю.
4.17. У випадку пошкодження чи втрати прапора з команди стягуються кошти в сумі вартості прапора -100грн.
4.18. У випадку пошкодження чи втрати особистого номера на спину зі спортсмена стягується - 50грн.
4.19. У випадку пошкодження чи втрати особистого бейджику спортсмена, він автоматично вибуває з розіграшу призу "Фортуна удачі" та інших призів.
4.20. Спортсмен чи учасник заходу, який не має бейджика на лацкані одягу в районі грудей не допускається до: змагання, харчування, стоянки човнів та буде виведений за межи орендованої бази без повернення благодійного реєстраційного внеску.

5. Умови перебування на водних базах відпочинку.
5.1. Водна база відпочинку "Автомобіліст" на час перебування учасників заходу здає літні домівки з такими умовами: кімнати на два, три, чотири, п'ять та шість місць. В кожній домівки є: літня кухня, світло, столи, стільці, ліжко, шафа і видається постільна білизна. Туалет знаходиться на вулиці. Вартість одного місця 35 гривень на добу, також на базі є окреме джерело артезіанської води.
5.2. Водна база відпочинку "Автомобіліст" має на прибережній смузі від м.Черкаси до м.Канів найкращу човнову пристань (у вигляді затоки) і тим самим надає затишок, комфорт та можливість без пошкоджень швартуватися човнам і надійно охороняти їх у вечірній та нічний час, під'їзд до затоки можливий любим видом автотранспорту для спуску чи завантаження плавзасобів.
5.3. У випадку, коли у команди виникла проблема з доставкою власного човна на змагання чи його нема, водна станція "Автомобіліст" може надати у прокат плавзасоби різного класу - Казанка, Казанка5, Казанка6, МКМ, Крим, Прогрес2, Прогрес4, Днепр2, Днепр4, Обь3 та інші. Сума прокату плавзасобу на добу складає - 35 гривень (контактний телефон для зв'язку 067-752-76-97 Володимир). 5.4. Поруч з водною базою відпочинку "Автомобіліст" знаходиться водна база відпочинку "Ковчег", яка має підвищені комфортні умови перебування, а саме: одна кімната на три місця (дозволяється четверте) вартість 200 гривень на добу, одна кімната на чотири місця (дозволяється п'яте) вартість 250 гривень на добу. Усі кімнати опалюються і забезпечені: м`якими меблями, постільною білизною, холодною і гарячою водою, душем та туалетом. На території водної бази "Ковчег" розташований теплий котедж, розрахований на гурт відпочиваючих разом в кількості до 25 чоловік, з усіма підвищеними комфортними умовами, вартість користування на добу - 400 гривень (контактний телефон для зв'язку 067-470-03-87 Олександр Павлович) .
5.5. На водній базі "Ковчег" знаходиться кафе де будуть кухарі Клубу харчувати учасників та спортсменів, приймаючих участь у цьому заході. Також і на цій базі є окреме джерело артезіанської води.
5.6. Водна база відпочинку "Ковчег" здає в користування учасникам та спортсменам - сауну (на дровах), вартість послуги на вісім місць складає 100 гривень за годину. Сауна працює цілодобово без загального обмеження часу.
5.7. Учасникам і спортсменам дозволяється ставити намети та влаштовувати літні кухні на березі р.Дінпро в межах території водних баз відпочинку, розташовувати автотранспорт і причепи біля себе - безкоштовно, з умовою дотримання чистоти і порядку, пожежних та санітарних вимог.
5.8. Учасники та спортсмени якщо не користуються умовами п.5.7. - особисто вирішують питання проживання і виконують домовленості та вимоги з господарями водних баз відпочинку "Автомобіліст" і "Ковчег" чи їх представниками за власні кошти, окрім учасників зазначених в п.3.6.
5.9. Автозасоби та причепи учасників і спортсменів, які отримали домівки та заїхали на територію водних баз відпочинку "Автомобіліст" чи "Ковчег", дозволяється ставити біля свого отриманого житла.

6. Керівництво та суддівство.
6.1. Загальне керівництво проведення змагання здійснює - БМГО "Рибальський клуб Юр'ївська Рось", відділ Білоцерківської міської ради з питань фізичної культури та спорту, Білоцерківський міський центр фізичного здоров'я населення "Спорт для всіх" при підтримці Черкаської обласної федерації рибальського спорту.
6.2. Суддівство здійснюється суддівською бригадою під керівництвом Головного судді, яких погодили та затвердили організатори змагання.
6.3. Для швидкого і якісного суддівства буде залучена сучасна електрона система з базою на березі і чотирма телефонними пристроями в суддівських човнах. Команда спортсменів яка спіймала рибину телефонує по заздалегідь наданим їм мобільним телефонним номерам на базу, а база дає команду відповідному суді того сектору де була впіймана рибина і звідки поступив дзвінок - для фіксації вилову. Для пришвидшення пошуку суддями човна спортсменів, спортсмени називають номер під яким вони зареєстровані і отримали відповідний прапор для човна, свої прізвища і приблизні орієнтири того сектору вилову в якому вони знаходяться.
6.4. Акваторія змагання поділена на три сектори. У кожному секторі присутній один суддівський човен, який здійснює нагляд на закріпленій за ним акваторії та слідкує за порядком і дотриманням виконання Правила змагання. Судді любого сектора при подачі спортсменами сигналу до них - рукою, голосом, звуковим приладом, повинні:
- підпливти до падаючого сигнал екіпажу;
- зафіксувати факт пійманої рибини;
- заміряти її та зважити;
- сфотографувати спійману рибину;
- зателефонувати до бази і надати інформацію про виловлену рибину;
- цю інформацію повинна підтвердити команда спортсменів (капітан);
- потім відпустити цю рибину назад в річку для продовження життя та розмножування;
- надати інформацію ходу змагання та вирішити інші питання якщо вони виникають.
Рибина, яка була сильно пошкоджена спортсменами під час вилову і її життєздатність малоймовірна - на місці події суддівською бригадою приймається остаточне рішення відпустити рибу чи забрати її на кухню.
6.5. Кожна рибина, яка пред`явлена для заліку - буде обов'язково ретельно оглянута зовні, у неї перевірені зябра та її загальний стан. В випадку сумніву її свіжості - рибина на залік не береться і рахується команді в протокол фальсифікація. Для уникнення сумніву в свіжості виловленої рибини та звинувачення у фальсифікації - команди, після вилову рибини повинні негайно зателефонувати на базу і чим швидше пред`явити її суддям, без затримки часу але продовжуючи змагання.
6.6. Човнам спортсменів дозволяється наближатися виключно до суддівських човнів, для вирішення питань які виникли під час змагання, а також в випадку виловленої ними рибини для її заліку.
6.7. Для зв`язку з базою на змаганні, спортсменам на шикуванні перед змаганням називаються номера мобільних телефонів (050, 067).
6.8. У випадку прояву суддею лояльного або навпаки, упередженого ставлення до спортсмена, такий суддя підлягає дискваліфікації та негайній заміні.
6.9. Кількість суддівських човнів - три (по одному на кожний сектор).
6.10. Четвертий човен - призначений для Головного судді змагання та для представників ЗМІ.
6.11. Кожен суддівський човен повинен обов'язково бути забезпечений приладом для заміру і зважування виловленої риби та фотоапаратом, а також засобами рятування на воді (рятувальними жилетами, рятувальними колами, мотузками Олександрова, буями огородження) і під час змагання у разі потреби виконують функцію рятувальників.
6.12. Узгодження і дозвіл на проведення змагання від Державної рибоохорони та водної транспортної міліції м. Черкаси отримують - організатори змагання.
6.13. Склад суддівської колегії: Головний суддя, секретар змагання, судді.
6.14. Документацію по проведенню змагання веде - секретар змагання.
6.15. Суддівським човнам і човну з представниками ЗМІ м.Біла Церква та м.Черкас, дозволяється наближатися до плавзасобів спортсменів без обмежень відстані, для перевірки чи для відеозйомки, але при цьому повинні виконувати Правила безпеки і не перешкоджати командам змагатися.

7. Програма заходу.
7.1. "Четвертий Відкритий кубок м.Біла Церква з вилову хижої риби спінінгом з човна" проходить протягом трьох днів 1, 2, 3жовтня 2010р., 1 жовтня - реєстрація та організаційний день, 2 та 3 жовтня - змагання.
7.2. Перший день заходу 1.10.2010р., п'ятниця.
7.3. Заїзд на бази розташування усіма учасниками заходу, розвертання табору заходу, реєстрація та розміщення спортсменів і учасників, видача рибальської атрибутики, спуск на воду човнів, влаштування автозасобів і причепів на стоянку, знайомство з акваторією змагання, випробування двигунів та налаштування приладів і рибальського обладнання та тренування з 9:00 до 24:00.
7.4. Охорона стоянки човнів з 18:00 вечора 1.10.09р. до 8:00 ранку 2.10.09р.
7.5. Вечеря (борщ, картопля з м'ясом, хліб, салат, чай, кава - без обмежень) з 18:30 до 21:00.
7.6. Показ фільмів про колишні заходи Клубу під час вечері, на широкоформатному екрані з 18:30 до 23:00.
7.7. Відпочинок з 22:00 до 6:00.
7.8. Другий день заходу та перший день змагання (перший етап) 2.10.2010р., субота.
7.9. Підйом, ранковий туалет з 6:00 до 6:30.
7.10. Сніданок (макарони, котлети, бандерики, салат, хліб, масло, чай, кава - без обмежень) та видача сухого пайка під час сніданку по талонам в човни, на кожного спортсмена - ковбаса, сало, яйця, овочі, хліб, пляшка столової води 1л. з 6:30 до 7:30.
7.11. Урочисте відкриття змагання "Четвертий Відкритий кубок м.Біла Церква з вилову хижої риби спінінгом з човна", підняття державного прапора України, інструктаж з техніки безпеки на воді та останні вказівки по вилову риби - відповіді та уточнення на запитання спортсменів з 7:30 до 8:00.
7.12. Старт першого етапу змагання ( постріл Головного судді зі стартового пістолета ) о 8:00.
7.13. Фініш першого етапу змагання ( постріл Головного судді зі стартового пістолета ) о 17:30.
7.14. Підготовка плавзасобів спортсменів до ночовки, надійне швартування човнів для безпеки вночі, особисті речі і рибальські оснастки ховаються у власні машини.
7.15. Підбиття підсумків суддями на березі вилову риби командами спортсменів після першого етапу змагання з 17:30 до 18:00.
7.16. Фуршет (юшка, картопля з м'ясом, котлети, салат, нарізка, хліб, напої, чай і кава до солодкого столу - без обмежень) з 18:00 до 21:00.
7.17. Оголошення на фуршеті результатів вилову риби командами після першого етапу першого дня змагання з 18:05.
7.18. Концертна програма музичного колективу "Білоцерківські Віртуози" м. Біла Церква з 18:05 до 20:00.
7.19. Відпочинок з 21:00 до 6:00.
7.20. Третій день заходу та другий день змагання (другий етап) 3.10.2010р., неділя.
7.21. Підйом, ранковий туалет з 6:00 до 6:15.
7.22. Сніданок (омлет, налисники, салат, хліб, масло, чай, кава - без обмежень) і видача сухого пайка в човни на одного спортсмена - ковбаса, сало, яйця, овочі, хліб, пляшка столової води 1л. з 6:15 до 7:00.
7.23. Вільний старт другого етапу змагання ( постріл Головного судді зі стартового пістолета ) о 7:00.
7.24. Фініш другого етапу змагання ( постріл Головного судді зі стартового пістолета ) о 15:00.
7.25. На березі підсумки суддями вилову риби команд спортсменів після другого етапу і остаточне встановлення переможця і призерів та номінантів за двома етапами змагання з 15:00 до 15:30.
7.26. Урочисте нагородження переможця і призерів та номінантів за підсумками двох етапів змагання з 15:30 до 16:30.
7.27. Розіграш між спортсменами призу "Фортуна удачі" - ехолот фірми "Лоуренс" вартістю 3500грн (на команду) від спеціалізованого рибальського магазину "Світ рибалки" (м.Черкаси) та інших призів з 16:30 до 16:45.
7.28. Урочисте закриття змагання з 16:45 до 17:00.
7.29. Загальне фото, фото з переможцем і призерами та номінантами з 17:00.
7.30. Зібрання особистого майна та майна Клубу, завантаження човнів на причепи, прибирання кожним спортсменом чи учасником сміття та наслідків проведення заходу, відбуття з бази з 17:00 до 19:00.

8. Правила змагання для спортсменів.
8.1. Умова змагання "Спіймав - відпусти".
8.2. "Четвертий Відкритий кубок м.Біла Церква з вилову хижої риби спінінгом з човна" - змагання командне, проводиться в два дні, в два етапи, тривалість першого етапу - 9,5 годин, тривалість другого етапу 8 годин без перерви щодня.
8.3. Місце проведення змагання визначається виключно картою акваторії - яка буде видана організаторами заходу під час реєстрації на водних базах "Автомобіліст" і "Ковчег" разом з іншими документами.
8.4. На акваторії, для орієнтації місць заборони виходу із зони вилову, а саме: затоки, протоки а також початок та кінець зони вилову риби будуть позначенні буями червоного кольору. Увага! Відсутність буїв не дає право порушувати межу, яка чітко визначена у виданій мапі акваторії.
8.5. Кожна з команд отримує реєстраційний номер і відповідний прапор, під яким вона бере участь у змаганні, а також індивідуальний номер на спину кожному спортсмену.
8.6. Кожна команда у визначеній мапою акваторії - вільно та самостійно обирає місце вилову риби і має право змінювати його без обмежно на протязі двох етапів.
8.7. Виданий прапор для човна повинен бути закріплений таким чином, щоб зі сторони було видно номер зареєстрованої команди, а на лацканах курток спортсменів в районі грудей - повинні бути закріплені видані бейджики з П.І.Б. для визначення особи спортсмена, а на спині повинен бути обов'язково закріплений індивідуальний номер спортсмена.
8.8. Кожна команда, бере участь у змаганні на власних плавзасобах, на яких підприємством-виробником передбачена установка двигуна відповідної потужності. Човен повинен бути вантажноміскістю не менше, ніж на дві людини та укомплектований для безпечного ходу.
8.9. Під час проведення змагання дозволяється використовувати в якості способу вилову хижої риби:
- тролінг (під тролінгом мається на увазі спосіб вилову риби на різні штучні приманки при якому човен рухається);
- спінінгування (під спінінгуванням мається на увазі спосіб вилову риби на різні штучні приманки при цьому човен знаходиться на одному місці-стоїть на якорі);
- при тролінгу і спінінгуванню можливо використовувати - жилку, карбонову нитку, стальку для усіх видів різноманітного діаметру.
8.10. Команди повинні бути забезпечені - власним годинником для вірного визначення часу у змаганні. У випадку несвоєчасного прибуття на стоянку плавзасобів (місце старту) без вагомої поважної причини команда знімається зі змагання без обговорення та повернення благодійних внесків.
8.11. До заліку на змаганні приймається спіймана риба розміром згідно "Правилам рибальства України", а саме: щука - 35см, судак - 42см, окунь - любого розміру, жерех - 30см, сом - 70см, клень - 28см, міряється від початку луски за хвостом до кінця голови.
8.12. Кожна команда паралельно обов'язково дублірує свій вилов риби шляхом фіксації результату на власному папері чи в електронному вигляді для запобігання помилок при підсумках результатів.
8.13. Дозволяється використання ехолотів і навігаторів та інших приладів різних моделей.
8.14. Дозволяється використання двох спінінгів на команду, які можуть одночасно знаходитися у воді під час вилову риби. Кількість запасних спінінгів не обмежена, вони повинні бути змотаними знаходячись у човні.
8.15. Усі спортсмени, які присутні на відкритті змагання, отримують команду від Головного судді - "Приготуватися" і тільки після цього вони мають право наближуватися до своїх човнів, відпливати від берега, заводити двигуни, займати перед стартом місце в визначеній акваторії, прогрівати двигуни та готуватися до старту.
8.16. Від команди "Приготуватися" до стартового пострілу - дається десять хвилин для підготовки до загального старту змагання. В випадку, якщо спортсмени затрималися на березі і не вкладаються в наданий час - додається ще п'ять хвилин для остаточного приготування без поспіху, притримуючись безпеки на воді.
8.17. Змагання починається по команді Головного судді - пострілом зі стартового пістолета.
8.18. Змагання закінчується по команді Головного судді - пострілом зі стартового пістолета.
8.19. Допускається під час фінішу команді спортсменів, чи в першому чи в другому етапі, яка на цей момент тримає оснасткою рибу в воді, додати ще десять хвилин для закінчення боротьби з рибиною, але тільки при обов'язковій присутності суддівського човна і під особистим наглядом суддів.
8.20. Спортсмени, які побачили порушення зі сторони інших команд повинні негайно сповістити головного суддю змагання чи інших суддів і назвати: характер порушення, реєстраційний номер човна чи його прикмети, приблизне місце події, а також свій реєстраційний номер човна та прізвище капітана команди.

9. Спортсменам до і під час змагання забороняється:
9.1. Виходити на воду без дозволу головного суді.
9.2. Розпочинати вилов риби до початку змагання.
9.3. Приймати допомогу сторонніх осіб.
9.4. Передавати та приймати виловлену рибу від інших спортсменів чи третіх осіб.
9.5. Використовувати токсичні та отруйні речовини, що можуть привести до загибелі чи відлякування риби.
9.6. Вживати спиртні напої до та під час змагання.
9.7. Купатися в зоні змагання.
9.8. Застосовувати живі приманки, мертву рибу чи ікру.
9.9. Наближатися до інших човнів на воді ближче, ніж за 50м.
9.10. Сходити з човна на берег без дозволу судді (для особистих нужд).
9.11. Порушувати правила судноплавства на визначеній мапою вилову акваторії р.Дніпро.
9.12. Шляхом фальсифікації здобувати рибу, для пред'явлення її до заліку суддям.
9.13. Ловити рибу зі стоячого човна в відвіс любою оснасткою.
9.14. Застосовувати на змаганні заборонені знаряддя вилову риби "Правилами рибальства України".
9.15. Тренування за десять діб до початку змагання від о.Мережик до о.Чайковський р.Дніпро Кременчуцького водосховища та навколо них, спортсменам які планують прийняти участь у цьому заході.
9.16. Чіпляти впійману рибину на кукан до прибуття судейського човна.
9.17. Підіймати шум, кричати, гупати по воді, окрім випадків дозволених п.6.4., п.12.3., п.12.4.

10. Штрафні санкції.
10.1. У випадку порушення п.9.15 команда не реєструється на змагання і благодійні внески не повертаються.
10.2. Команди, які не виконують ретельно "Правила змагання" і мають незначні порушення, а саме: відсутній індивідуальний номер для човна, відсутній індивідуальний номер на спині спортсмена, відсутній бейджик на лацкані одягу, порушення відстані від берега та іншого човна, вилов маломірної риби, вихід на відстань 30м за межі позначеної акваторії змагання - отримують в залік своєї команди додатковий один бал за кожне порушення, яке негайно повинно бути виправлено.
10.3. Команди, які порушують "Правила змагання", можуть бути тимчасово відсторонені суддею від змагання, до прийняття остаточного рішення суддівською колегією.
10.4. Команди, які були тимчасово відстороненні від змагання суддею, за рішенням суддівської колегії можуть бути остаточно зняті зі змагання, при цьому автоматично набувають статусу учасників заходу.
10.5. Порушникам "Правил змагання" цього Положення, що були зняті зі змагання за рішенням суддівської колегії благодійні реєстраційні внески не повертаються.
10.6. До команди яка звинувачується у фальсифікації застосовується штрафна санкція згідно п.10.3.

11. Протести.
11.1. Кожна команда має право подати протест до суддівської колегії з приводу незгоди діями чи підрахунками суддів. Протест подається на березі в письмовій формі протягом однієї години з моменту даного порушення на ім'я Головного судді, який розглядається суддівською колегією до затвердження результатів етапу чи змагання. Рішення щодо протесту приймається відкритим голосуванням членів суддівської колегії - є остаточним і обов'язковим для виконання по суті протесту.

12. Безпека.
12.1. Усі учасники заходу обов'язково виконують Правила безпеки поведінки на воді, незалежно в якому вигляді вони приймають участь.
12.2. Кожна команда самостійно забезпечує безпеку власних спортсменів на змаганні обов'язковою наявністю рятувальних засобів (рятувальні жилети, рятувальне коло, тощо).
12.3. Вихід на воду спортсмена та учасника змагання, дозволяється тільки при наявності особистих рятувальних засобів і власного письмового підпису в відомості інструктажу про ознайомлення з правилами техніки безпеки та поведінці на воді.
12.4. У випадку виникнення особистої небезпеки, викликаної погодними умовами чи іншими факторами навколишнього середовища (течія, хвиля, дощ, туман тощо) негайно наблизитись до берега на безпечну відстань від загального русла, увімкнути світлові прилади, чи подавати звукові сигнали, а в разі потреби - гукати на допомогу, при цьому бути особливо уважними та обережними.
12.5. У випадку виникнення небезпеки для інших спортсменів змагання чи будь кого на воді - припинити змагання, оказати посильну допомогу постраждалим, викликати на допомогу суддів шляхом телефонування на базу чи іншим способом.

13. Фінансування заходу.
13.1. Витрати на прибуття в місце проведення заходу, розміщення та від'їзд після його закінчення, кожний спортсмен чи учасник забезпечує самостійно за власні кошти, окрім учасників зазначених в п.3.5. даного Положення.
13.2. За добровільні внески учасників чи спортсменів закуповуються призи та подарунки і здійснюються витрати щодо організації проведення заходу.
13.3. Сума благодійного внеску спортсмена: члена БМГО "Рибальський клуб Юр'ївська Рось" чи члена Федерації - 500 грн., інших спортсменів - 800 грн.
13.4. Сума благодійного внеску на харчування учасника: члена БМГО "Рибальський клуб Юр'ївська Рось" чи члена Федерації - 100 грн., інших учасників - 200 грн.
13.5. Згідно Закону України "Про соціальне забезпечення населення" реєстрація пільгових категорій громадян, які бажають прийняти участь у змаганні чи у заході, добровільний благодійний внесок проводиться з урахуванням пільг громадян даної категорії.
13.6. Витрати по проведенню заходу несуть: БМГО "Рибальський клуб Юр' ївська Рось", відділ Білоцерківської міської ради з питань фізичної культури та спорту, Білоцерківський міський центр фізичного здоров'я населення "Спорт для всіх", Черкаська обласна федерація рибальського спорту та спонсори.

14. Визначення підсумків. Нагороди.
14.1. Команда переможець змагання за перше місце та призери за друге і третє місця "Четвертий Відкритий кубок м.Біла Церква з вилову хижої риби спінінгом з човна" - нагороджуються кубками, медалями, дипломами та цінними призами.
14.2. Команди переможці у відповідних номінаціях - нагороджуються дипломами та цінними подарунками.
14.3. Спортсмени команд, які не зайняли призових місць та не визначилися у номінаціях - отримують дипломи за участь.
14.4. Спонсори, учасники безпосередньо які забезпечували проведення заходу - нагороджуються відповідними дипломами.

Визначення результату змагання по міжнародній формулі:
1. Бали нараховуються згідно зайнятому місцю в кожному етапі окремо.
2. Переможцем у змаганні стає та команда у якої найменша кількість балів за двома етапами.
3. Місце визначається по більшості набраним очкам.
4. Очки надаються за 1гр (пійманої риби) - 1очко.
5. Команда яка отримала найменше балів займає перше місце і так далі по черзі згідно шкалі виміру.
6. У випадку однакової кількості балів, перемагає команда у якої більша вага вилову риби.
7. У випадку однакової кількості балів та однакової ваги вилову риби, перемагає команда яка впіймала більше риби у другому етапі.

Приклад як вести підрахунки: в першому етапі беруть участь 40 команд і вони змагаються в одній зоні вилову риби, впіймало рибу тільки 30 команд - зрозуміло, що вони займають від першого по тридцяте місце, а місце - це нараховані бали (не виключено, що декілька команд у першому етапі опиняться вдвох на одному місці). Десять команд які нічого не впіймали, одразу претендують на 31 місце, для них формула підрахунку наступна:
40 команд + 31 місце : 2 = 35,5; вони усі отримують по 35,5 балів.

8. Другий етап рахується так само як і перший, потім об'єднуються бали двох етапів та визначається переможець за перше, а також призери за друге та третє та інші місця у змаганні.


Головний спонсор змагання:
спеціалізований рибальський магазин "Глобус"
ПП Лемеш Дмитро Анатолійович (м.Біла Церква).

14.5. Критерії оцінки для визначення переможця та призерів, їх нагороди:
- Перше місце (переможець) - найм
 
--------------------------------------------------------------------------------

Звіт
Про проведення змагання:
"Перший Відкритий спільний кубок м.Біла Церква і Черкаської області з вилову хижої
риби спінінгом з човна"

Девіз змагання - "Спіймав відпусти"


1. Організатори: БМГО "Рибальський клуб Юр' ївська Рось"; відділ Білоцерківської міської ради з питань фізичної культури та спорту; Білоцерківський міський центр фізичного здоров'я населення "Спорт для всіх"; управління у справах сім`ї, молоді та спорту Черкаської обласної державної адміністрації; комунальна установа Черкаської обласної ради, Черкаського обласного центру фізичного здоров'я населення "Спорт для всіх" при підтримці Черкаської обласної федерації рибальського спорту.

Дата і місце проведення: Черкаська область, Черкаський район, с.Сокирне, Кременчуцьке водосховище р.Дніпро - на водних базах відпочинку "Автомобіліст" і "Ковчег" 1, 2, 3 жовтня 2010року.

В командних змаганнях брали участь: 18 команд - 6 з м.Біла Церква (Іва, Пірати, Наутілус, Світанок, Альтаїр, Два Сергія), 4 з м.Черкаси (Шериф, X-FISHER, Черкаси1, Конкуренти), 1 з м.Київа (Ньорт), 2 з м.Дніпропетровська (Рибальське подвір'я, Хадо), 1 з м.Луганськ (Water team), 2 сумісні з м.Одеси і м.Київа (Риба-пила, Кілька), 2 сумісні м.Біла Церква і м.Черкаси (Глобус, BOSCH) - всього 36 спортсменів.
З м.Біла Церква 14 спортсменів - 12 члени БМГО "Рибальський клуб Юр`ївська Рось" а 2 не є членами БМГО, з м.Черкаси 10 спортсменів - 9 члени Черкаської обласної федерації рибальського спорту а 1 не є членом федерації.

Всього командами було виловлено за два етапи (два дні) - 224 хвостів.
Загальна вага виловленої риби - 337,11кг.

На потреби кухні (юшка) було приблизно вилучено у команд 20кг пошкодженої риби, а решта 317,11кг була відпущена у р.Дніпро для життя та розмноження.

Реєстраційний внесок: з членів БМГО та Черкаської федерації - 500грн, не з членів - 800грн.

Керівний склад :

1. Голова клубу БМГО "Рибальський клуб Юр`ївська Рось" - Богданець Ігор Васильович.
2. Заступник голови БМГО "Рибальський клуб Юр`ївська Рось" - Іванов В`ячеслав Володимирович.
3. Заступник начальника управління у справах сім`ї, молоді та спорту Черкаської обласної державної адміністрації - Мельник Володимир Анатолійович.
4. Представник від Черкаської обласної федерації рибальського спорту - Погостинський Кирил Борисович.
5. Почесний гість із Німеччини - Зігфрид Невігер.


Команда обслуговування:

Головний суддя - Гернаденко Броніслав Володимирович.
Суддя - Романцов Олег Миколайович.
Суддя - Харов Олег Іванович.
Суддя - Зубенко Юрій Андрійович.
Суддя - Хижинський Олександр Григорович.
Суддя - Кoстяний Андрій Васильович.
Всього: 6 чоловік (м.Біла Церква)

Організаційний комітет:

1. Палагута Валерій Васильович.
2. Качор Мар'ян Нестерович.
3. Володькин Олександр Вікторович.
4. Сімаков Ігор Владиславович.
5. Діденко Павло Володимирович.

Харчування:

1. Головний кухар - Богданець Лариса Петрівна.
2. Кухар - Скляренко Олена Вікторівна.
3. Кухар - Третьякова Марина Володимирівна.
4. Шандрук Світлана Володимирівна.

Охорона:

1. Черкаська охорона фірма "Титан" - 2чол.

Відеозйомка:

1. Дружков Микола Михайлович (телерепортер).

Головний спонсор змагання:
Спеціалізований рибальський магазин "Глобус"
керівник - Лемеш Дмитро Анатолійович м.Біла Церква (призи, подарунки).

2. Спонсори змагання:

- ТОВ "Валтекс" керівник -Жилко Руслан В`ячеславович м.Біла Церква (майно);
- ТМ "Дригало" керівник - Дригало Людмила Борисівна, Дригало Василь Антонович м.Біла Церква (харчування);
- Газета "Гриф" головний редактор - Рабенок Валерій Борисович м.Біла Церква (інформаційний спонсор);
- Газета "Сім`я" головний редактор - Мартинюк Сергій Іванович м.Біла Церква (інформаційний спонсор);
- Газета "Копейка" головний редактор - Никифоренко Антоніна Яківлевна м.Біла Церква (інформаційний спонсор);
- "Головна газета" директор Шуіжбаєва Ганна Юр`ївна, головний редактор Максименко Ірина Миколаївна м.Біла Церква (інформаційний спонсор);
- Бізнес - журнал "Біла Церква" головний редактор - Биковець Андрій Володимирович м.Біла Церква (інформаційний спонсор);
- Громадська-політична газета Київщини "Юр`ївська Земля" головний редактор -Ткач Антоніна Анастасіївна м.Біла Церква (інформаційний спонсор);
- Щотиждневник "Тема" шеф редактор - Яременко Богдан Вікторович м.Біла Церква (інформаційний спонсор);
- ТРК "Крокус1 " виконавчий директор - Ступак Юрій Іванович м.Біла Церква (інформаційний спонсор);
- ТРК "Бест " керівник Варов Володимир Генадійович м.Біла Церква (інформаційний спонсор);
- Рекламно - інформаційне агентство "INFO" керівник - Ямковий Павло Володимирович м.Біла Церква (послуги реклами);
- ТМ "VADIM" керівник - ПП Лукашенко м.Біла Церква (майно);
- Мисливський магазин "Стрілець" директор - Сільнов Олександр Сергійович м.Біла Церква (приз);
- Фірма "Технотрон-авто" керівник - Гура Володимир Олексійович м.Біла Церква (озвучення заходу);
- Спеціалізований рибальський магазин "Світ Рибалки" керівник - Грушко Валерій Михайлович м.Черкаси (приз "Фортуна удачі");
- Спеціалізований рибальський магазин "Хищник" м.Черкаси (приз);
- Компанія "Water Team" сучасні човни і катера для рибальства, мисливства та відпочинку на воді м.Луганськ (приз).

3. За підсумками змагання місця, прізвища номінантів, такі:

Перше місце - команда "Глобус" (м.Біла Церква, м.Черкаси) - Лемеш Дмитро Анатолійович (капітан) і Грушко Валерій Михайлович, які отримали у підсумку 2 бала, загальний вилов риби за двома етапами - 59,920кг, приз - двигун "SUZUKI" 2,5кс 4т (вартістю 7800грн) від головного спонсора спеціалізованого рибальського магазину "Глобус" (м.Біла Церква).

Друге місце - команда "Наутілус" (м.Біла Церква) - Дригало Василь Антонович (капітан) і Римарчук Валерій Купріянович, які отримали у підсумку 6 балів, загальний вилов риби за двома етапами - 42,760кг, приз гумовий човен "SKIPPER 300" вартістю 5000грн (на команду) від головного спонсора спеціалізованого рибальського магазину "Глобус" (м.Біла Церква).

Третє місце - команда "Рибальське подвір'я" (м.Дніпропетровськ) - Філоненко Роман Володимирович (капітан) і Гордієнко Віталій Вікторович, які отримали у підсумку 6 балів, загальний вилов риби за двома етапами - 40,140кг, приз гумовий човен "SKIPPER 280" вартістю 3500грн (на команду) від головного спонсора спеціалізованого рибальського магазину "Глобус" (м.Біла Церква).

Четверте почесне місце - команда "Альтаїр" (м.Біла Церква) - Кічігін Ігор Германович (капітан) і Пазій Валерій Вікторович, які отримали у підсумку 7 балів, загальний вилов риби за двома етапами - 44,600кг, приз навігатор GPS 72 - GARMIN вартістю 1500грн (на команду) від головного спонсора спеціалізованого рибальського магазину "Глобус" (м.Біла Церква).

В номінації "Найбільша кількість хвостів" команда "Наутілус" (м.Біла Церква) - Дригало Василь Антонович (капітан) і Римарчук Валерій Купріянович - 34шт, приз рибальське оснащення вартістю 1000грн (на команду) від головного спонсора спеціалізованого рибальського магазину "Глобус" (м.Біла Церква).

В номінації "Найбільша щука" команда "Наутілус" (м.Біла Церква) - Дригало Василь Антонович (капітан) і Римарчук Валерій Купріянович - 7,360кг, приз рибальське оснащення на суму 1500грн (на команду) від спортивного рибальського магазину "Хищник" (м.Черкаси).

В номінації "Перша піймана риба" команда "Наутілус" (м.Біла Церква) - Дригало Василь Антонович (капітан) і Римарчук Валерій Купріянович - 8:52, приз рибальське оснащення вартістю 1000грн (на команду) від головного спонсора спеціалізованого рибальського магазину "Глобус" (м.Біла Церква).

В номінації "Самий великий судак" команда "Іва" (м.Біла Церква) - Іванов В'ячеслав Володимирович (капітан) і Шалтика Сергій Володимирович - 3,770кг, приз рибальське оснащення на суму 1500грн (на команду) від спеціалізованого виробничого об'єднання по виготовленню сучасних плавзасобів "Water team" (м.Київ).

В номінації "Самий великий окунь" команда "Шериф" (м.Черкаси) - Петраш Сергій Володимирович (капітан) і Булак Сергій Васильович - 0,580кг, приз рибальське оснащення вартістю 1000грн (на команду) від головного спонсора спеціалізованого рибальського магазину "Глобус" (м.Біла Церква).

Приз "Фортуна удачі" у розіграшу виграла команда "Рибальське подвір'я" (м.Дніпропетровськ) - Філоненко Роман Володимирович (капітан) і Гордієнко Віталій Вікторович, приз ехолот фірми "Лоуренс" вартістю 2200грн. (на команду) від спеціалізованого рибальського магазину "Світ рибалки" (м.Черкаси).

Спеціальний приз Головному судді за відповідальну працю - Гернаденко Броніславу Володимировичу, приз рибальський одяг вартістю 300грн від головного спонсора спеціалізованого рибальського магазину "Глобус" (м.Біла Церква).

Спеціальний приз активному члену організаційного комітету - Палагуті Валерію Васильовичу, приз воблер фірми "Rapala" вартістю 120грн від головного спонсора спеціалізованого рибальського магазину "Глобус" (м.Біла Церква).

Спеціальний приз імениннику, члену БМГО "Рибальський клуб Юр`ївська Рось" - Бондарю Валерію Васильовичу, приз рибальський одяг вартістю 250грн від мисливського магазину "Стрілець" (м.Біла Церква).

Загальний фонд призів і подарунків склав у сумі: 26670 грн.

Особиста подяка за допомогу у організації цього змагання активному члену Черкаської обласної федерації рибальського спорту, захиснику природи і водних живих ресурсів, порядливій та відповідальній людині - Погостинському Кирилу Борисовичу від: рибалок м.Біла Церква, організаційного комітету Клубу та керівництва БМГО "Рибальський клуб Юр`ївська Рось", відділу Білоцерківської міської ради з питань фізичної культури та спорту, Білоцерківського міського центру фізичного здоров'я населення "Спорт для всіх", управління у справах сім`ї молоді та спорту Черкаської обласної державної адміністрації, комунальної установи Черкаської обласної ради, Черкаського обласного центру фізичного здоров'я населення "Спорт для всіх".

Голова БМГО "Рибальський клуб Юр`ївська Рось" - Богданець І.В.

Більш детальнішу інформацію дивіться на сторінках нашого сайту:
www.yurivska-ros.com.ua
 
Шановні рибалки та усі наші друзі!

Хочу вернутися до останнього змагання "Перший відкритий спільний кубок м.Біла Церква і Черкаської області з вилову хижої риби спінінгом з човна", який відбувся 1,2,3.10.2010 року у Черкаській області Черкаського району на Кременчуцькому водосховищі р.Дніпро близ с.Сокирне на водних базах відпочинку "Автомобіліст" і "Ковчег" та надати свій коментар з приводу подій які відбулися.

Що мені сподобалося:
1. Своєчасно приїхали і відповідно був настрій, музика, об'яви та реєстрація пройшла без зауважень.
2. Невелика кількість команд (18) створили умови спокою на березі, порядок і дисципліну, яка тільки можлива при таких умовах перебування.
3. Об'єктивне суддівство, безпомилкові підрахунки і як результат нагородження усіх спортсменів грамотами, а переможця, призерів і номінантів призами та подарунками.
4. Як завжди якісне і смачне харчування.
5. Нове розташування штабу і місця для реєстрації та проведення відкриття і закриття заходу.
6. Погода і велика кількість вилову риби на змаганні.
7. Наполеглива підтримка по проведенню заходу активного члена Черкаської Федерації риболовного спорту Погостинського Кирила Борисовича і Черкаської обласної адміністрації (спорткомітет, спорт для всіх).

Що мені не сподобалося:
1. Безвідповідальна позиція деяких членів Клубу і не тільки з приводу - ціноутворення цього заходу. В принципі тринділи одні і ті про одне і теж - дорого, далеко, хрінові призи, можливо проводити було б і краще, це бізнес Богданця, давайте поміняємо місце розташування, давайте проводити без Черкащан бо вони місцеві і все знають та взагалі чому проводимо кубок м.Біла Церква, а присутні на змаганні рибалки із: Одеси, Київа, Черкас, Дніпропетровська, Запоріжжя, Полтави і т.д.
Моя відповідь така:
Усіх розумних, хитрих, грамотних та шустрих запрошую від імені рибальського клубу Rybalka.сом на їх змагання, яке відбудеться 6.11.2010 року в Сорокашах біля Пароплава, більш детальна інформація на їхньому форумі (www.rybalka.com/forum/showthread.php?t=12024).
У мене до організаторів нема ні яких питань тому що: у них не змагання у чистому вигляді, а сейшен, то є - усі рибалки самодостатні і відповідають особисто за безпеку на воді, оформлений законно плавзасіб і документи на його управління, ночують як навчилися і як бажають, їдять і п'ють що хочуть.
Там на першому місці подарунки і призи не стоять - бо головне у них спілкування, дружба і людські відносини між рибалками. Внесок 200 гривень на витрати спортивного турніру одного дня (паливо для суддів, закупка призів та інше).

Але у мене є питання до розумних, хитрих, грамотних та шустрих - у них щось сталося з головою - збився коректор рахування, аналізу і порівняння наприкладі цього турніру та інших, вже їм не вистачає розуму визначитися - що, де і як. Ні, відповідь проста - вони хворі (жаба давить). Якщо ці рибалки з м.Біла Церква мотаються по усьому Дніпрі (три водосховища - Київське, Канівське, Кременчуцьке) і знаходяться на водоймі від одного дня до десяти, знімають дорогі домівки на берегах, екіпаж випиває горілки до п'яти літрів і випалює цигарок пів торби, витрачає на паливо тільки для човна 2000 гривень, а тут їм стало дорого і далеко то нехай не смішать дупу бо вона і так смішна.

Що торкається призів то нас путають з федерацією, це у них грамоти, медальки, залік у книжки охрінілого спортсмена і призи от крутих спонсорів - коробочки, катушечки, жилочка, блешеньки, а у нас погані - мотори, човни, намети, бури, одяг, ехолоти, навігатори і т.п. Тому я зразу раджу за призами вступати до Української федерації риболовного спорту, а до нас змагатися за ту "невеличку" нагороду яку ми представляємо. А в приватних бесідах ці усі жлоби кажуть ми за чесні змагання, нам призи не потрібні, а раз так то тоді ні до федерації ні до нас претензій бути не може, але нажаль вони є. Тоді питання, а рибалки лі вони і на що вони тоді здатні.

Що торкається бізнесу Богданця, то це хтось має на увазі що Богданець заробляє гроші на проведенні заходів у тому числі на останньому змаганні на тролінг. Щоби не об`ясняться я на днях опублікую на нашому сайті кошторис і нехай усі подивляться хто кому винен і за які гроші проводиться захід, але зразу хочу зазначити, що не за кошти тих жлобів хто про це балакає.

По місцю розташування, немає найкращого місця для проведення змагання на тролінг від "Страхолісья" і до м.Черкаси по різним причинам - погана бухта, немає умов перебування, немає під'їзду, заборонена зона, непідходяща акваторія і т.д. Так що с.Сокирне під Черкасами найкраще місце для цих подій тому що: знаходиться в центрі України, асфальт почті до самої бази, чудова природа, багато риби, самі найкращі люди, благоустроєні водні бази відпочинку, природна затока під бухту, струм і саме головне там вредні Черкаські рибалки яких хотять взути рибалки з м.Біла Церква. До цього 2010 року у рибалок з м.Біла Церква дуже гарно було з відпочинком, туризмом, горілкою і закускою тільки зі змаганнями трохи не складалося, а на останньому змаганні постаралися - молодці і я думаю що вони зрозуміли, що змагатися можна з ким угодно якщо до цього серйозно відноситися і старатися перемогти.

Балачки про те що кубок м.Біла Церква і там повинні бути присутні тільки спортсмени з м.Біла Церкви - помилкові, чому: перше - ми пишемо "відкритий", а це означає для усіх бажаючих; друге - неможна замикатися у свойому колі і думати що ти покорив весь світ, треба дивитися на інших і переймати у них усе позитивне від їхнього одягу, екіпіровки, човна та тюнінгу до нього, манеру рибалити, оснащення та інше. Ніде нема можливості так щільно поспілкуватися як на такому заході - де збираються справжні чоловіки, хоча із них не кожен уміє толком ловити рибу чи екіпірований та оснащений для такого серйозного випробування і з цього приводу я хочу подякувати усім хлопцям хто приймає участь і хочу виділити родину Дзюбів з м.Черкаси (батько та син). Непотрібно закінчувати академію для того щоби зразу зрозуміти, що перед тобою не бувалі рибалки чи от`явленні браконьєри, а прості наші українські хлопці, які люблять природу, відпочинок, спілкуватися з людьми і показник вилову риби на змаганні не є для них пуп землі - от за те я таких поважаю і серед рибалок їм личать прості, але дорогі слова - людина, громадянин, Українець (і таких слава богу більшість чим триндючих та бздунів і берегових алкоголіків).

Що до рівня проведення - мало хто в Україні може похвалитися рівнем проведення змагань рибальського напрямку, якщо по дорослому рахувати і враховувати: офіційне проведення заходу із затвердженим "Положення" спорткомітетом та його присутністю на ньому, огородженнями та формою одягу як для організаційного комітету так і суддівської бригади, призами та подарунками, умовами перебування, харчування спортсменів та присутніх на заході, загальною організацією, безпеку та розвагу і т.п. - нам це більш менш начебто вдається, але працювати над рівнем проведення потрібно завжди, бо помилки зрозуміло що є.

2. Незрозумілі дії Черкаської федерації рибальського спорту.
Моя думка така:
Я взагалі не зрозумів - що це за зборисько, чим воно займається, яке завдання собі поставило і яке відношення воно має до спорту. Почну спочатку, після участі восьми черкаських команд в тролінгу 2009р. під Черкасами до мене звернувся Кирил Погостинський і запропонував разом провести наступні змагання у 2010р. Як би ви почули скільки було радості у нього коли він мені зателефонував узимку і сповістив мені про те що вони засновують осередок федерації у м.Черкаси і нарешті в такому морському славетному місці буде хоч одна спортивна рибальська організація. З тієї пори ми з Кирилом вели перемовини як нам зробити по фірме змагання на тролінг і у нього були три вимоги:
1) повинен присутній бути джиг;
2) сума внеску членів БМГО "Рибальський клуб Юр`ївська Рось" і членів Федерації Черкаського риболовного спорту повинні бути однакові;
3) витрати повинні бути прозорі і зрозумілі та оприлюднені.
Ну що Вам сказати добрі люди - Кирил молодчина, він працював до останнього і допоміг всім чим міг. Біла Церква гордиться Ігорьошкою Богданцем, а Черкаси можуть гордитися Кирилом Погостинським (шутка), а насправді він зібрав команди, підготовив списки, предоставив подарунки, їздив за майном та документами у Черкаси і все робив на голому ентузіазмі та за свої гроші.
Віват!!! Кирилу, слава!!! - м.Черкаси, де є такі хлопці.

А що федерація - ледь не зірвала нам захід. Балакали ми балакали, готовили "Положення" і залишилося десять днів до початку заходу і федерація каже, якщо джиг - нема питань підтримуємо, а якщо тролінг і джиг то ні. Нам Клубу потрібно проводити захід, а у нас нема підписів та узгоджень з Рибоохороною, Водною транспортною міліцією, ГіМСом, Рятувально-водолазною службою і т.д., бо не хоче писати листа голова Черкаської федерації і каже тролінг потрібно викинути, а золотий джиг залишити от тоді ми з усієї сили будемо проводити "разом". Я бігом зрозумів, що тут діла не буде і через свій спорткомітет зв'язався з Черкаською обласною адміністрацією і за п'ять днів вирішили усі існуючи проблеми по дозволам і узгодженням цього заходу. Слава богу зусиллями Кирила, спорткомітету м.Біла Церкви і обласної Держадміністрації Черкаської області ми не зірвали захід, а я його провів.

Але у мене виникає питання - що це така за федерація риболовного спорту. Дитячих закладів чи їх створення чи підтримки - щось не бачив і не чув, громадська діяльність для панів з федерації не потрібна (Черкаси усі в сітках, на берегах та на островах сміття), прості рибалки які не є членами федерації їх не цікавлять, самі собі придумали і визначили види рибальського спорту, для тролінгу не знайшлося місця, а японці, американці, фіни і інші виходить дурні -бо випускають в масової промисловості воблера, оснащення і пишуть про них у фахових рибальських виданнях, показують по телебаченню, але для крутої Української федерації рибальського так називаємого спорту якісь там японці, американці, австралійці і інші - хіба авторитети. Недарма сьогодні більшість звичайних рибалок обласні федерації називають - федерастами, вони не розуміють нахріна вони їм потрібні, там нема місця молоді і пенсіонерам бідним та немічним, а для держави це взагалі не зрозуміла обуза від якої ні річкам, ні рибі, ні прибережній смузі нема ради. От таке враження у мене склала Черкаська федерація рибальського спорту, якщо я помиляюся то давайте разом підготуємося до тролінга на наступний рік. 1)Найдемо фінансового спонсора і зробимо доступну ціну благодійного внеску для рибалок. 2) Виставимо призи по фірме і нагородимо найкращих. 3) Організуємо досуг, харчування та перебування на базах під час заходу на найвищому рівні. 4) Забезпечимо фахове суддівство і як його результат визначимо справжніх спортсменів - героїв Українського рибальства. 5) Цей захід для рибалок і присутніх повинен бути святом.

Я цього прагну і крок за кроком до цього їду, хто поділяє таку думку мій друг і товариш, хто ні - той теж мій друг і товариш, але просто мене критикує і тримає під контролем.

З повагою до усіх без винятку.
Голова БМГО "Рибальський Клуб Юр`ївська Рось" - Богданець І.В.
 
Шановні рибалки та усі наші друзі!

На нашому сайті (www.yurivska-ros.com.ua/index.php?option=com_content&view=article&id=625&I temid=403) у розділі "Заходи" за 2010 рік поступив кошторис витрат по змаганню "Перший відкритий спільний кубок м.Біла Церква і Черкаської області з вилову хижої риби спінінгом з човна", який відбувся 1,2,3.10.2010 року у Черкаській області Черкаського району на Кременчуцькому водосховищі р.Дніпро близ с.Сокирне на водних базах відпочинку "Автомобіліст" і "Ковчег". Він реально відображає тільки грошові надходження і їх цільові витрати. Загальний кошторис витрат по справжньому складає приблизно 100000 (сто тисяч) гривень, але за рахунок спонсорів і фанатів нашого Клубу та Кирила Погостинського, майно яке було застосовано і куплено раніше - дозволило нам втричі здешевити цей захід.

Я думаю, що тепер зрозуміло чому я кажу що потрібно об'єднувати зусилля для проведення змагань, бо є тільки два варіанти:
1. Чи ми проводимо змагання на високому рівні.
2. Чи ми змагання перетворюємо в "деребас".

Голова БМГО "Рибальський Клуб Юр`ївська Рось" - Богданець І.В.
 
Цитата
Шановні рибалки та усі наші друзі!

На нашому сайті (www.yurivska-ros.com.ua/index.php?option=com_content&view=article&id=625&I temid=403) у розділі "Заходи" за 2010 рік поступив кошторис витрат по змаганню "Перший відкритий спільний кубок м.Біла Церква і Черкаської області з вилову хижої риби спінінгом з човна", який відбувся 1,2,3.10.2010 року у Черкаській області Черкаського району на Кременчуцькому водосховищі р.Дніпро близ с.Сокирне на водних базах відпочинку "Автомобіліст" і "Ковчег". Він реально відображає тільки грошові надходження і їх цільові витрати. Загальний кошторис витрат по справжньому складає приблизно 100000 (сто тисяч) гривень, але за рахунок спонсорів і фанатів нашого Клубу та Кирила Погостинського, майно яке було застосовано і куплено раніше - дозволило нам втричі здешевити цей захід.

Я думаю, що тепер зрозуміло чому я кажу що потрібно об'єднувати зусилля для проведення змагань, бо є тільки два варіанти:
1. Чи ми проводимо змагання на високому рівні.
2. Чи ми змагання перетворюємо в "деребас".

Голова БМГО "Рибальський Клуб Юр`ївська Рось" - Богданець І.В.

Солидно ! можно былобы в ШИчи  за 100 000 грн и ЛОБАДУ с группой Армия  пригласили  на соревнования :dv:.....  я и не думал что такие мероприятия как у вас проводятся..... респект Вам и уважуха за организацию мероприятия на таком уровне.
 
Цитата
Шановні рибалки та усі наші друзі!

На нашому сайті (www.yurivska-ros.com.ua/index.php?option=com_content&view=article&id=625&I temid=403) у розділі "Заходи" за 2010 рік поступив кошторис витрат по змаганню "Перший відкритий спільний кубок м.Біла Церква і Черкаської області з вилову хижої риби спінінгом з човна", який відбувся 1,2,3.10.2010 року у Черкаській області Черкаського району на Кременчуцькому водосховищі р.Дніпро близ с.Сокирне на водних базах відпочинку "Автомобіліст" і "Ковчег". Він реально відображає тільки грошові надходження і їх цільові витрати. Загальний кошторис витрат по справжньому складає приблизно 100000 (сто тисяч) гривень, але за рахунок спонсорів і фанатів нашого Клубу та Кирила Погостинського, майно яке було застосовано і куплено раніше - дозволило нам втричі здешевити цей захід.

Я думаю, що тепер зрозуміло чому я кажу що потрібно об'єднувати зусилля для проведення змагань, бо є тільки два варіанти:
1. Чи ми проводимо змагання на високому рівні.
2. Чи ми змагання перетворюємо в "деребас".

Голова БМГО "Рибальський Клуб Юр`ївська Рось" - Богданець І.В.

100000 это не показатель уровня.Рыбалка может десять или двадцать тысяч стоить,а рыбы ноль(дэрэбасыты нема чого).Ось такэ!
 
Цитата
100000 это не показатель уровня.Рыбалка может десять или двадцать тысяч стоить,а рыбы ноль(дэрэбасыты нема чого).Ось такэ!

А если еще и внемательней уметь читать то можно разгледеть что "дэрэбасыты Є чого":

Цитата
--------------------------------------------------------------------------------

Перше місце - 59,920кг,

Друге місце -  42,760кг,

Третє місце -  - 40,140кг

Четверте почесне місце - 44,600кг
с Уважением...
 
Цитата
А если еще и внемательней уметь читать то можно разгледеть что "дэрэбасыты Є чого":


с Уважением...

ммм да... мы тут на людей за судачька лишнего кидаемся... а тут......59.. кг... однако. гуманней не куда........ перелова нет !
 
Цитата
ммм да... мы тут на людей за судачька лишнего кидаемся... а тут......59.. кг... однако. гуманней не куда........ перелова нет !

Ну это ведь соревнования на троллинг, а не береговые там где catch&release пожно "применить".
Судьи не могут к каждому подплывать за каждой рыбкой, взвешивать и отпускать. Распугав лодкой рыбу рядом.
Может есть лучшая перспектива оцениванию?

(Если не ошибаюсь, то данное мероприятие согласовывалось с рыбинспекцией или рыбохраной)
 
Цитата

(Если не ошибаюсь, то данное мероприятие согласовывалось с рыбинспекцией или рыбохраной)

Что за чушь ? Ни один инспектор не возьмет на себя "добро на браконьерство" !

Я бы понял такие уловы на частных зарыбленных водоемах, но не на водоемах общественного пользования. Тут конечно есть чему задуматься инспекции в плане проверки таких мероприятий.
 
Цитата
Что за чушь ? Ни один инспектор не возьмет на себя "добро на браконьерство" !

Я бы понял такие уловы на частных зарыбленных водоемах, но не на водоемах общественного пользования. Тут конечно есть чему задуматься инспекции в плане проверки таких мероприятий.


Уважаемый Serg Admin.

По поводу проверок соревнований по Украине - то 90% из них надо вроде бы закрывать, но я противник этого. У нас хорошие ребята и неплохие рыбаки, просто в нас сидит совок от "а" до "я". Поэтому девиз "Поймал - отпусти" надо подхватить Вам и остальным кто хоть немного имеет совесть и есть возможности быть ведущим в этом направлении. Я этот девиз подхватил и уже два года (два  соревнования на тролинг) применяю у себя от Сикорского Сергея на кубке "SALMO", за что ему очень благодарен. Мне кажется, только личный пример самый лучший для подражания, но источник этой беды не только в "совдепии" но и в повседневной нашей жизни: бедность, безграмотность, бескультурье, поголовный обман и некомпетентность причем не простых людей, а руководства и депутатского корпуса. Я потому не сторонник с простого рыбака делать преступника, а Сорокаши все в сетях, но в Косачивке и Тужаре нет давно рыбколхоза - откуда эти так называемые "рыбаки" (местное название настоящих браконьеров). А "Dozvil" возьмет, например и расстреляет какого-то рыбака (около 67 буя) за то, что у него не 3кг, а 7кг словленной рыбы - рыбака с удочкой за 4кг расстреляем, а браконьеров с сетями оставим - вот это по-нашему по-украински. Тут проблема немножечко в другом для "Dozvilа" - надо менять законодательство и ужесточить штрафы и санкции к браконьерам (что-то они застряли у Януковича) ну и государству поднимать социальный стандарт жизни для людей.

А какой кайф получаешь, когда отпускаешь рыбу в речку и видишь, как она смывается от радости в любую сторону - только подальше от нашего брата рыбака.  

С уважением Голова БМГО "Рибальський клуб Юр`ївська Рось" - Богданец Игорь.
 
Очень рад встретить тут тебя "Samosval" и спасибо за поддержку, они просто не внимательно читали наш отчет по соревнованию на тролинг или не поняли, что мы ловим на соревнованиях под девизом "Поймал -отпусти".

Так что общественная позиция их мне очень нравиться - значит, будем с ними общаться ведь они нам братья.

Кстати посмотри, как люди нормально общаются на этом форуме, а не так как у нас на форуме "Говорун".

С уважением Голова БМГО "Рибальський клуб Юр`ївська Рось" - Богданец Игорь.
 
Цитата
Поэтому девиз "Поймал - отпусти" надо подхватить Вам и остальным

У нас с этими дивизами все впорядке. Как пример, на последних соревнованиях был отпущен победный сом, так как организаторы не поленились жечь бензин и подходить на преварительное взвешивание к участникам.


Цитата
А "Dozvil" возьмет, например и расстреляет какого-то рыбака (около 67 буя) за то, что у него не 3кг, а 7кг словленной рыбы - рыбака с удочкой за 4кг расстреляем, а браконьеров с сетями оставим - вот это по-нашему по-украински.

Конечно расстреляет и будет прав. Не надо пытаться оправдать мелкие нарушения, тем что рядом крупные. Я не знаю как часто вы бываете в Сорокошах, но "попасть там в сетку" уже тяжело. Нормальные рыболовы сами вытеснили от туда злостных браконьеров.

Цитата
надо менять законодательство и ужесточить штрафы и санкции к браконьерам (что-то они застряли у Януковича)

Вся страна там сейчас застряла ...

В общем эпилог прост. Начинать надо с себя и своего менталитета, и нефиг прикрываться "бедными дедушками, которые на бамбуковую удочку переловили 200 гр.". Это смешно. Каждый дедушка когда-то был мальчиком ...
 
Цитата
А "Dozvil" возьмет, например и расстреляет какого-то рыбака (около 67 буя) за то, что у него не 3кг, а 7кг словленной рыбы - рыбака с удочкой за 4кг расстреляем, а браконьеров с сетями оставим - вот это по-нашему по-украински. Тут проблема немножечко в другом для "Dozvilа" - надо менять законодательство и ужесточить штрафы и санкции к браконьерам (что-то они застряли у Януковича) ну и государству поднимать социальный стандарт жизни для людей.

ну например стрелять никто не будет. просто составляется протокол и человек платит штраф, и не мне, а по решению суда в казну.
и проблема эта не для меня - менять законодательство и поднимать социальные стандарты жизни для людей.
хотя уже надо бы задуматься о представительстве в органах законодательной власти от рыбаков. давно пора
 
[QUOTE=Serg Admin;239904]
Конечно расстреляет и будет прав. Не надо пытаться оправдать мелкие нарушения, тем что рядом крупные. Я не знаю как часто вы бываете в Сорокошах, но "попасть там в сетку" уже тяжело. Нормальные рыболовы сами вытеснили от туда злостных браконьеров.
[QUOTE]


Уважаемый Serg Admin.

Я в этом году был всего три раза, но зимой я там постоянно, мы с ребятами считали где-то шесть бригад браконьеров как ногами ходят, так и на мотоциклах и на скутерах ездят.
"Dozvilу" можно производить расстрел прямо с прибережной зоны, например с базы "Эко Дніпро" или "Вершина" - сети ставят, капканы ставят, лодки все побитые как снаружи так и изнутри еще вдобавок текут, спасательные круги не дают прокатчикам, мотор на "Язь" ставить нельзя, это я к чему - во время проведения нашего соревнования на тролинг, шесть команд бунтовщиков из г.Белая Церковь по разным причинам сделали в Сорокашах свой турнир по рыбалке, общению и алкоголизму - они на это имели полное право, а дело все в том, что Госрыбоохрана (этого участка) проверяла документы на водный транспорт (права не проверяли) и подплывали только к тем, у кого не было госномеров на лодках - то есть ко всем резинкам, а с номерами лодки не трогали. Они имеют право проверять - но только по контролю водных живых ресурсов, а наличие регистрации в Гимсе это не их прямая компетенция, но они могут оформить это нарушение и потом передать водной транспортной милиции или в Гимс или еще куда-то (Прокуратуру, суд и т.д.).
Словили рыбака с нарушением по Гимсу, а оформили мелкое нарушение по правилам рыболовства Украины - это я хочу сказать, что Госрыбоохрана тоже наша украинская. Поэтому участок Госрыбоохраны в Сорокашах, а заодно Переяслав -Хмельницкого (и меня лично проверяли) - надо тоже силами вышестоящего руководства расстрелять без суда и следствия (за коррупцию).

Но я как был противником радикального подхода, как к рыбакам, так и к контролирующим органам так и остался. Надо ужесточить все нарушения за продажу сеток и их использование и не дай бог электроловов. А что касается мелких нарушений, то должна быть разница, например: у рыбака 6 крючков вместо 5 и штраф 34грн, а сеткаря оформляют на 340грн (минимум), а наш гуманный суд (в г.Белая Церковь) отдает ему назад сеть, лодку и дает штраф 51грн. Вот это концерт, мне не рыбака того жалко, что его оставили в дураках с одним крючком - мне за государство обидно. Потому что не только людей не уважают в нем, но и государственные органы (Госрыбоохрану). Ведь сеткаря не так просто взять, да еще и с рыбой я уже не говорю с электроловом (сам сидел в засадах с инспекторами рыбоохраны).

Хочу сказать, что должен быть дифференцированный подход, а у нас получается справедливость только на том свете.      
     
С уважением Голова БМГО "Рибальський клуб Юр`ївська Рось" - Богданец Игорь.
 
Цитата
"Dozvilу" можно производить расстрел прямо с прибережной зоны, например с базы "Эко Дніпро" или "Вершина" - сети ставят, капканы ставят, лодки все побитые как снаружи так и изнутри еще вдобавок текут, спасательные круги не дают прокатчикам, мотор на "Язь" ставить нельзя
с сетями понятно, но что-то совсем не могу понять причем я - к капканам, побитым лодкам, спас-кругам, и о Боже - к запрету ставить на Язи моторы? вы понимаете о чем говорите?

Цитата
дело все в том, что Госрыбоохрана (этого участка) проверяла документы на водный транспорт (права не проверяли) и подплывали только к тем, у кого не было госномеров на лодках - то есть ко всем резинкам, а с номерами лодки не трогали. Они имеют право проверять - но только по контролю водных живых ресурсов, а наличие регистрации в Гимсе это не их прямая компетенция, но они могут оформить это нарушение и потом передать водной транспортной милиции или в Гимс или еще куда-то (Прокуратуру, суд и т.д.).
Словили рыбака с нарушением по Гимсу, а оформили мелкое нарушение по правилам рыболовства Украины - это я хочу сказать, что Госрыбоохрана тоже наша украинская. Поэтому участок Госрыбоохраны в Сорокашах, а заодно Переяслав -Хмельницкого (и меня лично проверяли) - надо тоже силами вышестоящего руководства расстрелять без суда и следствия (за коррупцию).
опять вы меня удивили. уж вы то должны знать "Правила" получше других. инспектора госрыбоохраны ИМЕЮТ право проверять лодки на воде на наличие гос-номеров.
буду вас просвещать http://zakon.rada.gov.ua/cgi-bin/laws/main.cgi?nreg=z0269-99
3.15. Забороняється лов водних живих ресурсів:
...
з незареєстрованих  плавзасобів  або  таких,  що  не мають на корпусі  чіткого  реєстраційного  номера  (за  винятком веслових човнів);
------------------

так что расстрел применяйте по отношению к себе :bk:, а не к сотрудникам  "Госрыбоохраны в Сорокашах, а заодно Переяслав -Хмельницкого"
 
Цитата


опять вы меня удивили. уж вы то должны знать "Правила" получше других. инспектора госрыбоохраны ИМЕЮТ право проверять лодки на воде на наличие гос-номеров.
буду вас просвещать http://zakon.rada.gov.ua/cgi-bin/laws/main.cgi?nreg=z0269-99
3.15. Забороняється лов водних живих ресурсів:
...
з незареєстрованих  плавзасобів  або  таких,  що  не мають на корпусі  чіткого  реєстраційного  номера  (за  винятком веслових човнів);


Уважаемый "Dozvil".

Мне нравится эта дискуссия, хотя и неприятная. В законе четко написано - "Заборонено" и это не дает право рыбоохране проверять рыбака; есть у него документы на лодку или нет, или право на ее вождение, тем более что рыбоохрана не разбирается в требованиях разных подразделений Держфлота Украины как прямые специалисты этого профиля.

Например. Вы вышли на воду и увидели пять лодок без госномеров, Вы подплыли к ним и немедленно запретили незаконный лов рыбы без каких либо проверок на лодку - кроме водных живых ресурсов, а какие меры наказания вы примите это Ваше дело (на усмотрение инспектора). Но если они Вас проигнорируют и будут продолжать делать незаконные действия по лову рыбы, вот тут Вы включаете санкции на всю катушку (во всяком случаи Вы имеете на это все полномочия от государства).
А если вы собрали мелкие штрафы, а лодки без госномеров остались ловить дальше рыбу и Вы не "Заборонили" как гласит закон, а в добавок Вы еще и проверяете документы на лодки это уже не шуточный расстрел - это служебное несоответствие, кстати Переяславская рыбоохрана проверяет только наличие госномеров и если их нет ловить рыбу не дает - для них расстрел отменяется.
Для Вас расстрел тоже отменяется - потому что Вы работаете выше своих сил и на сегодняшний день к сожалению это единственная водная служба которая действительно работает.        

С уважением Голова БМГО "Рибальський клуб Юр`ївська Рось" - Богданец Игорь.
 
Цитата
Уважаемый "Dozvil".

Мне нравится эта дискуссия, хотя и неприятная. В законе четко написано - "Заборонено" и это не дает право рыбоохране проверять рыбака; есть у него документы на лодку или нет, или право на ее вождение, тем более что рыбоохрана не разбирается в требованиях разных подразделений Держфлота Украины как прямые специалисты этого профиля.

Например. Вы вышли на воду и увидели пять лодок без госномеров, Вы подплыли к ним и немедленно запретили незаконный лов рыбы без каких либо проверок на лодку - кроме водных живых ресурсов, а какие меры наказания вы примите это Ваше дело (на усмотрение инспектора). Но если они Вас проигнорируют и будут продолжать делать незаконные действия по лову рыбы, вот тут Вы включаете санкции на всю катушку (во всяком случаи Вы имеете на это все полномочия от государства).
А если вы собрали мелкие штрафы, а лодки без госномеров остались ловить дальше рыбу и Вы не "Заборонили" как гласит закон, а в добавок Вы еще и проверяете документы на лодки это уже не шуточный расстрел - это служебное несоответствие, кстати Переяславская рыбоохрана проверяет только наличие госномеров и если их нет ловить рыбу не дает - для них расстрел отменяется.
Для Вас расстрел тоже отменяется - потому что Вы работаете выше своих сил и на сегодняшний день к сожалению это единственная водная служба которая действительно работает.        

С уважением Голова БМГО "Рибальський клуб Юр`ївська Рось" - Богданец Игорь.

принимается. конечно не каждый инспектор может добиться от нарушителя покинуть акваторию если имеет место факт нарушения, даже не большой - нужно для этого иметь опыт, так сказать, ВНУШЕНИЯ. у кого-то его больше, у кого меньше, кто-то вообще не умеет внушать - только угрозы и прочее. у нас нет инспекторов с рыбоохранским образованием - не учат у нас этому делу. а зря! но это история иного разговора.

P.S. к неприятным разговорам я привык, работа такая. была. но в них узнается истина и находится понимание. спасибо и вам за оценку моего труда
Страницы: 1

Надоела реклама?
Поддержите DIRTY — активируйте Ваш золотой аккаунт!