Страницы: 1
[ Закрыто ] Поплавок. Відкрита IV першість м.Біла Церква - 27.05.2012р.
 
«ПОГОДЖУЮ»
Начальник відділу Білоцерківської
міської ради з питань фізичної
культури та спорту
______________ Матвієць В.М.
«_____»_____________2012р.


«ЗАТВЕРДЖУЮ»
Голова Білоцерківської міської
громадської організації
«Рибальський клуб Юр`ївська Рось»
_____________ Богданець І.В.
«_____» ____________2012р.


«ЗАТВЕРДЖУЮ»
Директор Білоцерківського міського
центру фізичного здоров’я населення
«Спорт для всіх»
_____________ Павлюк К.М.
«_____» ____________2012р.


ПОЛОЖЕННЯ (проект на 3.05.2012)

про проведення змагання

"Четверта відкрита першість м.Біла Церква з вилову риби поплавцевою вудкою"

Приурочена 80-річчю створення Київської області


Київська область, Володарський район,
село Тарган, річка Тарганка, ставок «Картар»
27 травня 2012р.


Головний спонсор змагання:
спеціалізований рибальський магазин «Глобус»
ПП Лемеш Дмитро Анатолійович (м.Біла Церква).


1. Мета та завдання.
1.1. Популяризація риболовного спорту з вилову риби поплавцевою вудкою.
1.2. Підвищення спортивної майстерності, вдосконалення техніки володіння сучасними риболовними знаряддями.
1.3. Визначення переможців та призерів змагання, як в командному так і в особистому заліку.
1.4. Оздоровлення учасників факторами оточуючого середовища під час заходу та виховання навикам екологічної культури.
1.5. Приклад для молоді проведення особистого вільного часу на природі, в колі друзів та однодумців.

2. Місце і час проведення.
2.1. Захід проводиться 27 травня 2012 року (неділя) на річці Тарганка, ставок «Картар», село Тарган, Володарський район, Київська область.
2.2. Субота 26 травня - тренування з 8:00 до 18:00.
2.3. Неділя 27 травня - змагання з 6:30 до 18:00.

3. Статус і характер.
3.1. Змагання - не є комерційне.
3.2. Змагання по характеру: особисто - командне.
3.3. Склад команди – 3 спортсмена.

4. Учасники. Спортсмени. Безпека.
4.1. Організаційний комітет, керівництво, спонсори, запрошені почесні гості, судді, вболівальники та інші – автоматично набувають статус «Учасник» і знаходячись на території заходу згідно свого статусу виконують умови даного «Положення».
4.2. До змагання допускаються учасники, віком від 16 років, з відповідним станом здоров'я, які сплатили благодійний реєстраційний внесок та отримали виклик - запрошення організаторів.
4.3. Учасники які виконали вимоги п.4.2 – надалі набувають статус «Спортсмена» і згідно свого статусу виконують умови даного «Положення».
4.4. Спортсменам видаються бейджики встановленого зразка, які являються: перепускними документами на змагання, атрибутами для встановлення особи рибалки та розіграшу призу «Фортуна удачі» і інших призів.
4.5. Спортсменам потрібно бути екіпірованими - знаряддями вилову та оснащенням до них, мати гумові чоботи (заброди) для участі у змаганні.
4.6. Учасники та спортсмени зобов'язані:
4.6.1. дотримуватися правил поведінки - даного «Положення», а також морально-етичних норм в суспільстві під час заходу;
4.6.2. беззаперечно виконувати розпорядження і вказівки суддів;
4.6.3. під час заходу нести відповідальність за наслідки, до яких можуть привести порушення ними: правил безпеки на водоймі, недотримання спортивного режиму, невиконання норм поведінки в місцях загального призначення.
4.7. Спортсмену у випадку погіршення стану здоров'я на змаганні - негайно повідомити головного суддю.
4.8. На змагання запрошені видатні і відомі ЗМІ м.Біла Церква.
4.9. По закінченню заходу буде зроблено загальне фото учасників та спортсменів, а також індивідуальне фотографування переможців, спонсорів, керівництва та організаторів заходу.
4.10. Після закінчення заходу група обслуговування, яка отримала в користування атрибутику Клубу та майно, повинна отримане здати особисто голові Клубу чи особі, яка здійснювала видачу.
4.11. Спортсмен чи учасник заходу, який не має бейджика на лацкані одягу в районі грудей для визначення (свій-чужий) не допускається до змагання та харчування.
4.12. Захід від початку і до кінця знімається на відеоапаратуру оператором Клубу, надалі змонтованим фільм буде демонструватися на каналах наших телевізійних спонсорів та розташований на сайті Клубу (www.yurivska-ros.kiev.ua) у розділі «Відеогалерея». Всі видатні та цікаві моменти будуть зафіксовані фотографом Клубу і розташовані на сайті Клубу у розділі «Фотогалерея» .
4.13. Кожен спортсмен приймаючи участь у змаганні повинен бути уважним при вилові риби, користуватися обережно вудкою та підсаком, щоб не оступитися і не травмуватися, не впасти в воду.
4.14. Безпеку під час проведення заходу забезпечують підрозділи рятувально-водолазної служби, а також фахівці МНС м.Біла Церква. Усі вимоги і вказівки по безпеці на березі вище перелічених служб є обов’язковим для негайного виконання спортсменами та учасниками на протязі усього заходу.

5. Реєстрація команд і спортсменів.
5.1. Усі спортсмени бажаючі прийняти участь у змаганні повинні попередньо зробити заявку шляхом: зателефонувавши організаторам заходу (телефон 050-448-5015 Ігор), в усній формі або зареєструватися на форумі Клубу чи форумах відповідних федерацій у розділі «Поплавок. Відкрита четверта першість м.Біла Церква-27.05.2012р».
5.2. При реєстрації вказати такі дані:
- Назва команди та з якого міста;
- Прізвище, ім’я та по батькові кожного спортсмена;
- Хто капітан команди.
- Категорія, мобільний телефон капітана.

Приклад:
Команда «Олександрія» м.Біла Церква
к. Сокира Петро Іванович («КОФРС») 050-111-11-11
Лопата Іван Петрович («БМГО»)
Гарбуз Олександр Абрамович (м.Біла Церква)

5.3. Командам і спортсменам з м.Біла Церква благодійні реєстраційні внески можливо здавати секретарю змагання в будь-який день, але не пізніше 24.05.2012 року (четвер).
5.4. Приїжджим командам і спортсменам благодійні реєстраційні внески можливо здавати секретарю змагання в день реєстрації 27.05.2012 року (за попередньою домовленістю).
5.5. Подача заявок та реєстрація проводиться до 27.05.2012 року.

6. Організатори. Суддівство.
6.1. Безпосередню організацію і підготовку заходу здійснює БМГО "Рибальський клуб Юр`ївська Рось", при спільній організації з відділом Білоцерківської міської ради з питань фізичної культури та спорту та Білоцерківським міським центром фізичного здоров’я населення «Спорт для всіх».
6.2. Безпосереднє проведення та суддівство змагання здійснюється - суддівською бригадою під керівництвом головного судді, яких узгодили і затвердили організатори заходу.
6.3. Головний суддя керує проведенням змагання, несе відповідальність за додержання спортсменами діючих «Правил» і «Положення», розподіляє обов'язки серед судів.
6.4. Судді виконують огляд, дають дозвіл приймати участь, а також здійснюють нагляд за діями спортсменів під час змагання, а також збирають та проводять зважування виловленої риби.
6.5. Суддівська колегія у відповідності до діючих Правил і Положення про змагання несе відповідальність за визначення результатів змагання.
6.6. Нагляд за роботою суддів виконує головний суддя змагання. У випадку прояву суддею лояльного або навпаки упередженого ставлення до спортсменів, такий суддя підлягає дискваліфікації та негайній заміни.
6.7. Склад суддівської колегії: головний суддя, секретар змагання, судді.
6.8. Секретар змагання: реєструє спортсменів, приймає благодійні внески, проводить жеребкування і несе відповідальність за оформлення всієї документації та підрахунків результату змагання.
6.9. Спортсмен не може втручатися в роботу судів. Всі довідки з питань проведення змагання і щодо результатів - він повинен одержувати через капітана команди.

7. Програма заходу.
7.1. "Четверта відкрита першість м.Біла Церква з вилову риби поплавцевою вудкою" проходить протягом одного дня в два тури.

26.05.2012р., субота - день тренування.

8:00 - 18:00 заїзд спортсменів та учасників на місце розташування заходу, розгортання табору змагання, влаштування спортсменів і учасників, розташування автозасобів, встановлення огородження по всьому периметру зон і секторів змагання.

27.05.2012р., неділя – день реєстрації та змагання.

6:30 - 7:15 реєстрація команд і спортсменів, видача рибальської атрибутики, жеребкування між командами і спортсменами по визначенню зон та секторів вилову риби.
7:15 - 7:30 урочисте відкриття змагання.
7:30 - 8:55 час спортсмену для прибуття до своєї зони першого туру, після перевірки (по голосовій команді суді) – вхід в свій сектор, підготовка місця, приготування принади та рибальського знаряддя для змагання.
8:55 - 9:00 час спортсмену для кормління риби (по голосовій команді суді).
9:00 старт змагання ( постріл Головного судді зі стартового пістолета ) початок першого туру.
12:00 кінець першого туру змагання, збирання суддями виловленої риби окремо по зонам, складання спортсменами рибальського оснащення та особистого майна для переходу в іншу зону чи сектор (постріл Головного судді зі стартового пістолета ).
12:00 - 13:00 зважування виловленої риби спортсменів суддями змагання в штабі секретаріату в присутності капітанів
команд, фіксування результатів зважування першого туру в протоколи, оголошення результату першого туру
13:00 - 14:00 обід (юшка, картопля з м’ясом, салат, нарізка, котлети, напої, чай, кава, хліб).
14:00 - 15:25 час спортсмену для прибуття до своєї зони другого туру, після перевірки (по голосовій команді суді) – вхід в свій сектор, підготовка місця, приготування принади та рибальського знаряддя для змагання.
15:25 - 15:30 час спортсмену для кормління риби (по голосовій команді суді).
15:30 початок другого туру ( постріл Головного судді зі стартового пістолета ).
18:30 кінець другого туру змагання, збирання суддями виловленої риби окремо по зонам, складання рибальського оснащення та особистого майна, фініш змагання ( постріл Головного судді зі стартового пістолета ).
18:30 - 19:15 зважування виловленої риби спортсменів суддями змагання в штабі секретаріату в присутності капітанів
команд, занесення результатів зважування другого туру в протоколи, підбиття підсумків змагання за двома турами вилову риби як у командному так і в особистому заліку.
19:15 - 19:45 урочисте нагородження переможців та призерів за підсумками результату змагання, як в командному так і в особистому заліку, розіграш призу «Фортуна удачі» і інших призів та закриття змагання.
19:45 - 21:00 збирання та складання майна Клубу, прибирання зон вилову риби і місця розташованого табору та автостоянки, відбуття з території проведення заходу.

8. Правила змагання.
8.1. Змагання проводяться по діючим «Правилам любительського і спортивного рибальства України», а також «Правилам змагання» Федерації Рибальського Спорту України.
8.2. "Четверта відкрита першість м.Біла Церква з вилову риби поплавцевою вудкою" змагання особисто - командне, проводиться у два тури протягом одного дня, тривалість кожного туру – три години, перерва між турами - дві с половиною години.
8.3. Кожна команда формується самостійно з призначенням капітана, склад команди три спортсмени, назва команди вільна.
8.4. Спортсмен зобов'язаний змагатися в відповідній по сезону рибальській спортивній формі, мати нагрудний номер, документи що засвідчують його особу (паспорт, водійські права, для членів БМГО "Рибальський клуб Юр' ївська Рось" - посвідчення Клубу).
8.5. Спортсмен зобов'язаний знати і додержуватися «Правил» змагання та «Положення» заходу, своєчасно з’являтися на старт і фініш та під час змагання не шуміти і не заважати іншим спортсменам.
8.6. Для командного змагання суддями встановлюється три зони вилову риби, які діляться на сектори згідно кількості команд.
8.7. При реєстрації проводиться жеребкування капітанами команд, після цього кожен спортсмен отримує свою зону і свій сектор вилову риби.
8.8. Спортсмени після перерви автоматично переходять по заздалегідь визначеним зонам та секторам, згідно жеребкуванню, але заходять у сектори після огляду, тільки по команді чи дозволу лінійного суді.
8.9. Огляд спортсменів перед заходом в свій сектор здійснює лінійні судді даної зони.
8.10. Спортсмени, які пройшли огляд лінійними суддями і не мають від них зауважень, або до початку туру виправили зауваження, вважаються допущеними до змагання.
8.11. Спортсмени можуть використовувати виділений їм сектор за своїм розсудом, але їм не дозволяється входити або займати нейтральні зони. У своєму секторі спортсмени повинні пересуватися спокійно і без зайвого шуму.
8.12. Максимальна довжина вудки не повинна перевищувати 13 метрів. Вудка може бути оснащена котушками будь-якої конструкції. Спортсмени можуть підготувати будь-яку кількість вудок, але одночасно ловити на одну.
8.13. Оснастка для вилову повинна обов'язково мати поплавець. Дозволяється застосовувати лише одинарні гачки. Перевантаження поплавця забороняється (вага оснастки нижче поплавця не повинна перевищувати його вантажопідйомності).
8.14. Садок повинний мати мінімальний діаметр 50 см і довжину не менше двох метрів. Під час змагання він повинний бути максимально занурений у воду, використання інших засобів для збереження вилову забороняється. Спортсмен, який пред'являє до зважування покалічену рибу, піддається санкціям.
8.15. Під час змагання спортсменам дозволяється користуватися платформами, максимальні розміри яких становлять 1х1 метр, ящиками або стільцями. Вони повинні в разі потреби розташовуватися поза водою або частково у воді (із дозволу лінійного судді). Поруч з основною платформою, можуть бути встановлені додаткові платформи, призначені для допоміжного устаткування і матеріалів.
8.16. Прикормка та насадка повинні бути природного походження. Дозволяється використання атрактантів та фарбуючих речовин. Кількість прикормки і насадки може бути обмежено організаторами змагання. У цьому випадку вони повинні бути піддані контролю членами суддівської колегії. Максимальна кількість прикормки на один етап - не більше 17 літрів вологої суміші.
8.17. Дозволяється прикормлювання лише однією рукою або за допомогою портативної рогатки, яку можна тримати обома руками, а також за допомогою чашки. Прикормка має бути сформована і закинута без яких-небудь пакувальних пристосувань або матеріалів (чохли, годівниці, пакети та інше).
8.18. При закиданні прикормки спортсмену дозволяється тримати вудлище в руці або класти на берег, на воду або на спеціальні тримачі, не виймаючи снасть із води.
8.19. До заліку приймається вся виловлена риба. Заліковується риба навіть, коли вона випадково виловлена не за рот. У разі наявності обмежень щодо видів та розміру риби, яка дозволена для ловлі відповідними правилами, інформація про це буде надана спортсменам перед змаганням.
8.20. Спортсмен, який виловив рибу виду або розміру забороненого відповідними правилами, зобов'язаний негайно випустити її у водойму. Така риба не заліковується.
8.21 Спортсменам дається 90 хвилин на підготовку як в першому так і в другому турі. З моменту прибуття на місце змагання, спортсмени повинні скласти знаряддя та оснащення у своїх секторах, але до сигналу не мають права залишатися в цих секторах (це також стосується осіб, що допомагають при транспортуванні знаряддя). Будь-яка підготовка знаряддя та іншого оснащення забороняються до сигналу, що дозволяє спортсменам вхід у свій сектор. Під час підготовки спортсмени не мають права одержувати ніякої допомоги.
8.22. Вхід в сектор спортсмен здійснює після першого сигналу (голосова команда). Після нього спортсмен може приступити до підготовки своїх снастей, вимірювати глибину, готувати прикормку, встановлювати садок у воду та інше.
Формовані кулі прикормки, готуються спортсменами тільки після входу в сектор.
8.23. Після сигналу про заняття сектору спортсмен може тимчасово залишити його тільки із дозволу судді. Питна вода та їжа може бути передані спортсмену тільки через суддю.
8.24. Після подачі другого сигналу (голосова команда), за 5 хвилин до старту, спортсмени можуть починати прикормлення риби великою кількістю прикормки.
8.25. Третій сигнал (постріл зі стартового пістолета) означає початок змагання, під час яких спортсмени можуть використовувати лише невеликі кількості прикормки, яку можна затиснути в кулаку однієї руки, без використання будь-якого упора (відро, підставка та інше).
8.26. Четвертий сигнал (голосова команда) попереджує спортсменів про те, що до закінчення туру залишилося 5 хвилин. П'ятий сигнал (постріл зі стартового пістолета) повідомляє про закінчення туру.
8.27. Під час змагання спортсмени зобов’язані зберігати рибу таким чином, щоб вона залишалася живою на момент її збору для зважування.
8.28. Після сигналу, який сповіщає про закінчення змагання зараховується риба, яка знаходиться не в воді.
Спортсмени залишаються на місці вилову у власному секторі до прибуття лінійного судді. Підходити спортсменам один до одного до закінчення збору виловленої риби в секторах не дозволяється.
8.29. На змаганні будуть подаватися такі звукові сигнали:
- попереджувальні - за п'ять хвилин до старту та фінішу, за півтори години до початку (голосова команда);
- старт та фініш турів (постріл зі стартового пістолету);
8.30. При участі у змаганні спортсмен повинен бути забезпечений власним годинником для вірного виміру часу.
8.31. Після закінчення змагання спортсмени повинні прибрати в секторі все сміття.
8.32. Після закінчення змагання, кожен спортсмен здає особисто отриману Клубну атрибутику – нагрудний номер.
8.33. У випадку пошкодження чи втрати майна Клубу – нагрудного номеру, зі спортсмена стягується кошти в сумі вартості цього майна – 80грн.
8.34. У випадку пошкодження чи втрати особистого бейджика спортсмена, він автоматично вибуває з розіграшу призу «Фортуна удачі».
8.35. При проведенні двох турів змагання з ловлі риби поплавковою вудкою на одній ділянці водойми, тренування проводиться на цій же ділянці. Тренування обов'язкове для всіх команд у повному складі. На тренуваннях будуть присутні представники суддівської бригади.
8.36. Риба впіймана на змаганні спортсменами переходе у власність Клубу.
8.37. Через несприятливі погодні умови змагання може бути припинено або скасовано. Якщо погодні умови дозволяють продовжити змагання в рамках розкладу програми заходу, змагання може бути відновлено, або скорочено по тривалості. Якщо погодні умови не поліпшуються, або розклад програми заходу не дозволяє продовжити змагання, то тур вважається чинним, якщо його тривалість склала не менше однієї години.

9. Спортсменам забороняється:
9.1. Тренування в день змагання.
9.2. Розпочинати вилов риби до початку змагання.
9.3. Приймати від спортсменів та інших осіб практичну поміч у підготуванні місця змагання, снастей, насадки і прикормки, виведенні риби та надавати допомогу іншим спортсменам.
9.4. Заходити в воду під будь яким приводом під час змагання.
9.5. Передавати та приймати виловлену рибу від інших спортсменів чи третіх осіб.
9.6. Використовувати токсичні та отруйні речовини, що можуть привести до загибелі чи відлякування риби.
9.7. Вживати спиртні напої до, під час та після змагання.
9.8. Купатися в зонах змагання під час його проведення.
9.9. Використовувати живу чи мертву рибу або ікру в будь-якої якості.
9.10. Будь - яка підготовка оснащення без дозволу суді чи голосової команди.
9.11. По закінченні тренування чи турів змагання - викидати у водойму залишки прикормки.
9.12. Кидати прикормку в праву і ліву нейтральні сектори.
9.13. Навмисне багріння риби.
9.14. Входити в свій сектор чи виходити з нього без дозволу суді чи голосової команди.
9.15. Ловля на:
- донку;
- із важком, що лежить на дні із застосуванням поплавця або без нього;
- із спливаючим поплавцем або з підводною частиною оснастки, яка вільно плаває;
- на блешню, штучні мушки.

10. Штрафні санкції.
10.1. За порушення пунктів «Правил змагання» до спортсменів застосовуються такі санкції:
- попередження: за порушення будь-яких пунктів «Правил змагання»;
- усунення від змагання: у разі наявності у спортсмена двох попереджень за порушення одного і того ж пункту «Правил змагання»;
- усунення від змагання: у разі наявності у спортсмена трьох попереджень по різним пунктам.
10.2. Попередження може бути оголошено спортсмену лінійним суддею зони та головним суддею. Попередження негайно фіксуються у протоколі порушень (додаток 1) з зазначенням пункту «Правил змагання», який був порушений та підписується спортсменом. Протоколи порушень в зонах після закінчення туру здаються до суддівської колегії.
10.3. Спортсмен, який порушив правила змагання, може бути тимчасово відсторонений суддею від змагання, до прийняття рішення суддівською колегією.
10.4. Спортсмен, який був суддею тимчасово відсторонений від змагання може бути знятий суддівською колегією зі змагання, при цьому він автоматично набуває статус - учасник заходу.
10.5. Спортсмен, який був помічений у підтасуванні результатів змагання, підкладанні риби, пійманої не в заліковий час, передаванні своєї риби іншому учаснику або прийманні риби від іншого учасника негайно усувається від змагань із наступною дискваліфікацією на один календарний рік. Спортсмени, двічі помічені в підтасуванні результатів, дискваліфікуються з безстроковим позбавленням права їхньої участі на яких-небудь змаганнях.
10.6. У випадку усунення спортсмена від змагання або дискваліфікації йому нараховується кількість очок, яка дорівнює кількості команд-учасниць плюс одне очко. У цьому випадку спортсмени, які ідуть в заліку за ним зберігають свої початкові місця.
10.7. Порушнику «Правил» змагання що був відсторонений від змагання за рішенням суддійської колегії - благодійні реєстраційні внески не повертаються.

11. Протести.
11.1. Кожний учасник змагання має право подавати протести. Протест подається письмово через капітана команди до суддівської колегії.
11.2. Протести, за винятком тих, що стосуються визначення, місць, подаються не пізніше, ніж через час після закінчення відповідного туру змагання. Протести, що стосуються визначення місць, повинні бути подані не пізніше 30 хвилин після офіційного оголошення результатів відповідного туру або загальних результатів змагання.
11.3. Рішення щодо протестів (за винятком тих, що стосуються розподілу місць), повинні бути прийняті суддівською колегією до затвердження результатів туру або змагання. Під час розгляду кожного протесту ведеться протокол.
11.4. Капітан команди, яка подала протест, зобов’язаний бути присутнім на засіданні головної суддівської колегії під час розгляду протесту.
11.5. Рішення щодо протестів приймається відкритим голосуванням суддівської колегії більшістю голосів. Рішення суддівської колегії щодо протестів є остаточним.

12. Витрати.
12.1. Спортсмени вносять благодійні реєстраційні внески в фонд БМГО "Рибальський клуб Юр`ївська Рось", за рахунок яких закуповуються призи та здійснюються витрати щодо організації проведення заходу.
12.2. Сума благодійного реєстраційного внеску спортсмена: члена БМГО "Рибальський клуб Юр`ївська Рось"- 130грн., інших спортсменів - 180грн.
12.3. Згідно Закону України «Про соціальне забезпечення» реєстрація пільгових категорій громадян, які бажають прийняти участь у змаганні, добровільний благодійний внесок приймається з урахуванням пільг (при пред’явлені відповідного посвідчення ).
12.4. Усі зареєстровані спортсмени, суддівський корпус, організаційний комітет, запрошені гості – забезпечуються харчуванням під час перерви - безкоштовно.
12.5. Витрати на прибуття в місце проведення заходу, розміщення та від’їзд після його закінчення, кожний спортсмен чи учасник забезпечує самостійно за власні кошти.
12.6. Витрати по проведенню заходу несуть БМГО "Рибальський клуб Юр' ївська Рось", відділ Білоцерківської міської ради з питань фізичної культури та спорту, Білоцерківський міський центр фізичного здоров’я населення «Спорт для всіх» та спонсори.

13. Визначення підсумків. Нагороди.
13.1. У змаганні нагороджується команда переможець - кубком, медалями, дипломами і цінними призами. Призери командного змагання за друге, третє місця нагороджуються - медалями, дипломами та цінними призами.
13.2. У змаганні нагороджується спортсмен який переміг у особистому заліку - кубком, медаллю, дипломом і цінним призом. Призери за друге, третє місця у особистому заліку нагороджуються - медалями, дипломами та цінними призами.
13.3. Спортсмени, які не є переможцями чи призерами в першості та не визначилися у номінаціях - отримують дипломи за участь у змаганні.

Визначення результату змагання по формулі:

1. Підведення підсумків здійснюється на підставі суддівських протоколів.
2. Особисте місце спортсмена в зоні визначається за вагою спійманої риби (за один грам нараховується 1 очко).
3. Місце визначається по більшості набраним очкам.
4. Командне місце визначається за сумою місць, зайнятих спортсменами команди за трьома турами.
5. Бали нараховуються згідно зайнятому місцю (1 місце – 1 бал, 2 місце – 2 бали і так далі).
6. Спортсмени з нульовим результатом займають місце, рівне кількості спортсменів в зоні плюс один бал (тяжкий нуль). Приклад: в зоні змагаються 10 спортсменів, двоє з них залишилися без улову і вони отримують відповідно по 11 балів (11-е місце кожен).
7. Спортсмен чи команда яка отримала найменшу кількість балів займає перше місце і так далі по черзі згідно шкалі виміру.
8. Переможцем у змаганні стає та команда чи спортсмен у яких найменша кількість балів за підсумками трьох турів змагання.
9. У випадку однакової кількості балів, перемагає команда чи спортсмен у яких більша вага виловленої риби.
10. У випадку однакової кількості балів та однакової ваги вилову риби, перемагає команда чи спортсмен які впіймали більше риби у третьому турі.
11. При рівній вазі вилову в одній зоні спортсменам, зараховується місце, яке визначається як середнє арифметичне від суми місць, що вони повинні були б поділити. Приклад 1: два спортсмена, що претендують на 5-е місце, (5+6): 2 = 5,5 балів одержує кожний; Приклад 2: три спортсмена, що претендують на 8-е місце, (8+9+10): 3=9 балів одержує кожний.

13.4. Критерії оцінки для визначення переможців та призерів змагання і їх нагороди:

- Перше командне місце - призи на суму 2500грн (від спеціалізованого рибальського магазину «Глобус» м.Біла Церква).

- Друге командне місце - призи на суму 1500грн (від спеціалізованого рибальського магазину «Глобус» м.Біла Церква).

- Третє командне місце - призи на суму 1000грн (від спеціалізованого рибальського магазину «Глобус» м.Біла Церква).

- Перше особисте місце - приз на суму 1300грн (від спеціалізованого рибальського магазину «Глобус» м.Біла Церква).

- Друге особисте місце - приз на суму 600грн (від спеціалізованого рибальського магазину «Глобус» м.Біла Церква).

- Третє особисте місце - приз на суму 300грн (від спеціалізованого рибальського магазину «Глобус» м.Біла Церква).

- Номінація «Сама велика виловлена рибина» - приз на суму 300грн (від спеціалізованого рибальського магазину «Трофей» м.Біла Церква).

13.5. Завершальна стадія заходу - розіграш призу «Фортуна удачі» між спортсменами - приз на суму 1000грн.

Порядок розіграшу такий:

- Спортсмени складають свої персональні бейджики в заздалегідь приготовлений барабан, які потім перемішуються в ньому протягом однієї хвилини на зразок лото;
- Головний суддя навмання виймає із барабану один бейджик - прізвище спортсмена на бейджику вказує володаря призу «Фортуна удачі».

13.6. Загальний призовий фонд змагання складає приблизно – 8500 (вісім тисяч п’ятсот) гривень.

Організатори мають виключне право: встановлювати номінації для нагородження не вказані в даному положенні, змінювати початок чи кінець часу змагання, склад учасників, кількість судів, кількість чи вартість призів та інше у зв’язку з погіршенням погодних умов чи іншими
ускладнюючими чинниками до та під час проведення заходу.

Контактні телефони:

050-448-50-15 Богданець Ігор (голова Клубу).
сайт Клубу: www.yurivska-ros.kiev.ua
 
«Картару» і «Поплавку» - ВІВАТ!!!

Шановні рибалки та усі наші друзі.

1. Були проведені попередні переговори з приводу проведення змагання на «Поплавок» з керівником рибоохоронної дільниці №5 м.Київа та Київської області розташованої в м.Біла Церква – Порубанським Володимиром Вікторовичем де він чітко зазначив, що змагання провести можливо тільки згідно «Правил рибальства», а саме в строки і на ділянках позначених для рибальства після нересту. Якщо перекласти на доступну мову то після 9.06.2012 року можливо провести це змагання, але на ділянці Ротка по річці Рось почнеться купальський сезон і провести там вже неможливо, є ще одна важлива перепона проведення «Поплавка» по річці Рось на Ротку після 9.06.2012 року – починається літня спека в додаток відпуски та випускні вечори як в школах так і в «Вузах» та в інших учбових закладах, тобто строки від 17 червня для нас не підходять ніяк. Як один із варіантів вирішення питання по змаганню по «Поплавку» - це провести його на закритій водоймі зі своїм режимом експлуатації і тут знову вийшла пропозиція провести у нашого спонсора на відомому ставку «Картар».

2. Для перевірки і затвердження водойми «Картар» годної для проведення змагання на «Поплавок» було вирішено послати туди більш менш досвідчених рибалок вододіючих поплавцевою снастю. Першого травня я особисто зі своїм товаришем Анатолієм в шість годин ранку прибули на «Картар», зайняли вільні сектори, закинули вудки, прикормили і з хвилюванням почали вилов риби, а в цей час була не весела інформація що в: Салівонках, Косівці, Пилипчі, Матюшах, Селезенівки та в інших місцях вилов риби – «0». Наш результат був задовільний аж занадто, в одинадцять дня ми закінчили лов по тій причині що одною вудкою риби було зловлено достатньо – задоволення отримано, риби було по відру, а у Толика ще й короп на 2кг, а у мене обірвав жилку і разом з поплавком та гачком втік. Що там за риба: карасик від 70 до 200 грам, середня вага 130 грам, повно коропа, є плітка, окунь та йорж це те що ми зловили. Якщо зробити висновок по присутності риби – то вода від неї кипила, після ранньої весни коли ми в непогоду тут були і нічого не зловили – сьогодні цей ставок нас порадував і здивував: чистий, зелений (весь по периметру в деревах), під’їзд в любу погоду, може риба (карась) і не така велика як десь але її багато та карася ловити дозволено без обмежень, короп краде вудки і за ними потрібно дивитися, розташування ставка від Білої Церкви (30км), ціна (не в день змагання) майже даром то є до обіда з ранку 30 грн з рибака – в додаток привітний та радісний господар усім кто приіхав порибалити чі відпочити (зрозуміло згідно "правил").

3. Виходячи з попередньої перевірки водойми «Картар» і домовленостями з її господарем (нашим спонсором), тепер ведемо переговори з капітанами команд о прийняті участі у цьому змаганні. Попередні домовленості та умови проведення змагання:
- весь зловлений короп, товстолоб, білий амур незалежно від розміру випускається в водойму.
- весь зловлений карась, плітка, окунь, йорж обов’язково забирається організаторами заходу.
- господар ставка виставляе свою команду під назвою «Картар» на умовах членів Клубу.
- чистота і порядок повинні підтримуватися під час, до та після змагання.
- оренда ставка за рахунок спонсорської допомоги Ковальчука Романа Васильовича для розвитку рибальства та рибальського спорту в м Біла Церква.
- кількість посадочних місць для спортсменів до 45, тобто 15 команд по три спортсмена.
- решта умов згідно попереднього кошторису.
- офіційне тренування у суботу 26.05.2012 року для спорстменів безкоштовно але тільки по перепутці з умовою усю пійману рибу відпускати у водойму і не заважати іншим відпочиваючим.

Кількість та назви команд при попередньому опитуванню:
1. «Глобус».
2. «Три Сергія».
3. «Три Сашка».
4. «Картар».
5. «Трофей».
6. «Гайок».
7. «Пірати».
8. «ДНС».
9. «Окунь».
10. «Баракуда».
11. «Доктор».

Запрошуємо усіх бажаючих до нас на змагання.

Продовжується попередня реєстрація команд, заявки подавати в цій темі та на нашому форумі http://yurivska-ros.kiev.ua/forum/viewtopic.php?f=24&t=2916&p=3753#p3753

або за тел. 050-448-50-15 Ігор (голова Клубу).
E-mail: [EMAIL="[email protected]"][email protected][/EMAIL]
сайт Клубу: www.yurivska-ros.kiev.ua
 
Шановні рибалки та усі наші друзі!

            Ще дві команди попередньо подали заявку на участь у змаганні "Четверта відкрита першість м.Біла Церква з вилову риби поплавцевою вудкою", Київська область, Володарський район, село Тарган, річка Тарганка, ставок «Картар» - 27 травня 2012 року, а саме команди:

 «М.Ю.» - м.Біла Церква.
 к. Батенко Микола Олександрович (БМГО)
 Балановський Юрій Федорович (БМГО)
 ----------------------------------------
 
 «DRAGON» - м.Київ.
 к. Веселков Геннадій Анатолійович (КФРС)
 Міщук Андрій Ігоревич (КФРС)
 Майборода Євген Ігоревич (КФРС)

Запрошуємо усіх бажаючих до нас на змагання.

Продовжується попередня реєстрація команд, заявки подавати в цій темі та на нашому форумі:
- http://yurivska-ros.kiev.ua/forum/viewtopic.php?f=24&t=2916

або за тел. 050-448-50-15 Ігор (голова Клубу).
E-mail: [EMAIL="[email protected]"][email protected][/EMAIL]
сайт Клубу: www.yurivska-ros.kiev.ua
 
Новини по «Поплавку».

Шановні рибалки та усі наші друзі!

1. Керівник водойми «Картар» - Ковальчук Роман Васильович надає усім спортсменам які будуть приймати участь у заході "Четверта відкрита першість м.Біла Церква з вилову риби поплавцевою вудкою" – по два абонента (по одному на кожний день) на вилов риби цілодобово – безкоштовно кожному. Скористуватися безкоштовним абонентом можливо на протязі всього «весняно - осіннього» риболовного сезону вилову риби 2012 року на водоймі «Картар». Абонент може бути переданий і використаний іншим рибалкою на умовах діючих правил вилову риби даної водойми.

2. На сьогоднішній день по правилам ФРСУ по поплавцевій вудки водойма «Картар» по всім категоріям підходе для проведення змагання, а саме:
- В водоймі зі своїм власним режимом користування термін «Нерест» по «Правилам любительського та спортивного рибальства України» - не торкається «Картара».
- Глибина водойми, яка використовується для змагання дозволеними знаряддями, а саме вудками до 13 метрів – повинна бути неменше як 1,5 метра (а там 2,5 метра).
- Риба до заліку береться уся «мирна», крім хижака (судак, щука, окунь, сом, жерех, клень).
- Завширшки водойма повинна бути неменше як 70 метрів від берегової смуги одного берега до берегової смуги другого (а там добрих 150 метрів).

У нас з’явилися чутки що начебто карась і короп не є той рибою яка береться на залік і треба щось інше, то довожу до відома усіх  «полавочників» що на Чемпіонаті України і Кубку України в 2012 році призначені водойми «ставського» типу де карась і короп є основою вилову.

3. Коротка характеристика водойми «Картар». Водойма знаходиться за селом «Тарган» Володарського району Київської області, краєм людських городів торкається вершина і сам ставок виходе в чисте поле до є обвідна дамба яка як і весь ставок обсипана щебенем і піском та придатна для користування в любу погоду на протязі всього риболовного сезону. Об’їм дзеркала води – 16 гектарів. Водойма закритого типу (ставок) але стоїть на річці Тарганка і має постійне поповнення та витік води через зливну сучасну дамбу і додатковий злив води. Риба в ставку майже уся річкова але перенасичена карасем, коропом і товстолобиком. По більшості ставської берегової смуги на невеликій від неї відстані по периметру розташовані прорізані верби які складають уют, тінь і затишок рибалкам та спортсменам під час вилову риби. В ставку є підводна кам’яна гряда яка залишилася від колишнього кам’яного кар’єру. Дно майже по всій водоймі рівне, без корчів і ям не рахуючи русло яке розташовано неменше як за 50 метрів від берега та є плавним (до 3 метрів) з невеликим нальотом мулу практично без рослин не рахуючи метр камишу під берегом. Вода чиста (праця товстолобів), карась від 70 до 250 грам, короп від 150 грам до 8 кіло, товстолоб від 1 до 3 кіло решта риби по вазі нерегульована. Риба молода (карась, короп, товстолоб) – виріст риби пішов третій рік. Я надав коротку характеристику водойми там де буде проходити змагання по «Поплавцевій вудці», а взагалі дуже красива водойма і багато живності та птахів – є господар акваторії лебідь «Гоша» зі своєю коханою яка висиджує яйця та сільські гуси та качки не встигають лапи свої помочити у ставку і тікають поки «Гоша» по «потилиці» не надавав. Але сама велика цінність цього ставку це наш друг і спонсор, радужний господар ставку «Картар» - Ковальчук Роман Васильович.

Запрошуємо усіх бажаючих на «Картар» - на змагання.                

Продовжується попередня реєстрація команд, заявки подавати в цій темі та на нашому форумі http://yurivska-ros.kiev.ua/forum/viewtopic.php?f=24&t=2916&p=3753#p3753

або за тел. 050-448-50-15 Ігор (голова Клубу).
E-mail: [EMAIL="[email protected]"][email protected][/EMAIL]
сайт Клубу: www.yurivska-ros.kiev.ua
 
Передостанній список команд та спортсменів на «Поплавок».

Шановні рибалки та усі наші друзі!

На 25.05.2012 року маємо такий підтверджений список команд та спортсменів які будуть приймати участь у змаганні "Четверта відкрита першість м.Біла Церква з вилову риби поплавцевою вудкою", Київська область, Володарський район, село Тарган, річка Тарганка, ставок «Картар» - 27 травня 2012 року, а саме:

1. «Трофей» - м.Біла Церква.
к. Бондаренко Леонід Сергійович
Хомінський Юрій Олександрович
Гордієць Олександр Павлович

2. «Гайок» - м.Біла Церква.
к. Ніколенко Віктор Миколайович
------------------------------
------------------------------

3. «Пірати» - м.Біла Церква.
к. Брезіцький Петро Олександрович
Бондар Валерій Васильович
Ферт В’ячеслав Григорович

4. «ДНС» - м.Біла Церква.
к. Богданець Сергій Ігорович
Орел Максим Петрович
Орел Денис Петрович

5. «Окунь» - м.Біла Церква.
к. Старунський Олег Миколайович
Тищенко Віталій Павлович
Линник Олександр Олександрович

6. «Доктор» - м.Біла Церква.
к. Бондар Федір Володимирович
Гриб Олександр Григорович
Ємчинський Сергій Васильович

7. «М.Ю.» - м.Біла Церква.
к. Батенко Микола Олександрович
Балановський Юрій Федорович
---------------------------

8. «Пилар» - м.Рокитно.
к. Костина Тарас Петрович
Забродський Роман Сергійович
Кривенький Роман Олексійович

9. «DRAGON» - м.Київ.
к. Веселков Геннадій Анатолійович
Орлов Михайло Костянтинович
Майборода Євген Ігоревич


Заявки на участь у цьому змаганні приймаються до сьомої години ранку – 27.05.2012 року прямо на водоймі «Картар».

Запрошуємо усіх бажаючих до нас на змагання.

Продовжується реєстрація команд, заявки подавати в цій темі та на нашому форумі:

- http://yurivska-ros.kiev.ua/forum/viewtopic.php?f=24&t=2916

або за тел. 050-448-50-15 Ігор (голова Клубу).
E-mail: [EMAIL="[email protected]"][email protected][/EMAIL]Ця електронна адреса захищена від спам-ботів, Вам потрібно включити JavaScript для перегляду
сайт Клубу: www.yurivska-ros.kiev.ua

Інформація про події та переможців і призерів змагання будуть наданні на нашому сайті в відповідних розділах і новинах.

Всім успіхів і удачі.
 
Вітаємо переможців та призерів і номінантів по «поплавку».

Шановні рибалки та усі наші друзі!

Вітаємо переможців та призерів і номінантів змагання "Четверта відкрита першість м.Біла Церква з вилову риби поплавцевою вудкою", Київська область, Володарський район, село Тарган, річка Тарганка, ставок «Картар» - 27 травня 2012 року, а саме:

За підсумками змагання місця, прізвища переможців та призерів і номінантів, такі:

Команда переможець у командному заліку:
"Доктор" – м.Біла Церква (13 балів; 11,820кг)
к. Бондар Федір Володимирович
Гриб Олександр Григорович
Ємчинський Сергій Васильович

Команда призер за ІІ місце у командному заліку:
"DRAGON" - м.Київ (13 балів; 10,980кг)
к. Веселков Геннадій Анатолійович
Орлов Михайло Костянтинович
Майборода Євген Ігоревич

Команда призер за ІІІ місце у командному заліку:
"ДНС" - м.Біла Церква (26 балів; 6,360кг)
к. Богданець Сергій Ігорович
Орел Максим Петрович
Орел Денис Петрович

Переможець в особистому заліку:
Веселков Геннадій Анатолійович - (КФРС) м.Київ (2 бала; 5,630кг)

Призер за ІІ місце в особистому заліку:
Бондар Федір Володимирович - (БМГО) м.Біла Церква (2 бала; 5,570кг)

Призер за ІІІ місце в особистому заліку:
Ємчинський Сергій Васильович - (БМГО) м.Біла Церква (3 бала; 4,640кг)

Номінації:

Сама велика вага пійманої рибини:
Балановський Юрій Федорович – (БМГО) м.Біла Церква (окунь - 0,280кг)

Неочікувана піймана рибини:
Константинова Ольга Григорівна - м.Біла Церква (щука - 0,260кг)

Приз «Фортуна удачі» у розіграші виграв:
Ємчинський Сергій Васильович – м.Біла Церква

Найтепліші слова подяки хочу висловити Ковальчуку Роману Васильовичу господарю водойми «Картар» за ту спонсорську, матеріальну і фізичну допомогу яку він надав нам для проведення цього чудового спортивного заходу зі своїм невеликим але трудолюбивим і міцним колективом.

Особиста подяка усім організаторам, спонсорам, вболівальникам та саме головне спортсменам за їх участь, а також усім хто допоміг провести цей захід на найвищому рівні.

Готуються: відомості вилову риби І і ІІ турів як в особистому так і в командному заліку, фотосесія змагання, відеофільм, а також кошторис витрат та офіційний і особистий звіт.
 
Шановні рибалки та усі наші друзі!

               Дивіться на нашому сайті усі відомості вилову риби, а саме:

- Відомість вилову риби першого туру (зона "А,В,С")
http://www.yurivska-ros.kiev.ua/index.php?option=com_content&view=article&id=1057&Itemid=523

- Особиста відомість вилову риби першого туру
http://www.yurivska-ros.kiev.ua/index.php?option=com_content&view=article&id=1058&Itemid=524

- Відомість вилову риби другого туру (зона "А,В,С")
http://www.yurivska-ros.kiev.ua/index.php?option=com_content&view=article&id=1059&Itemid=525

- Особиста відомість вилову риби другого туру
http://www.yurivska-ros.kiev.ua/index.php?option=com_content&view=article&id=1060&Itemid=526

- Загальна особиста відомість за двома турами
http://www.yurivska-ros.kiev.ua/index.php?option=com_content&view=article&id=1061&Itemid=527

- Загальна командна відомість за двома турами
http://www.yurivska-ros.kiev.ua/index.php?option=com_content&view=article&id=1062&Itemid=528
 
Звіт
Про проведення змагання:
"Четверта відкрита першість м.Біла Церква з вилову риби поплавцевою вудкою"
Приурочена 80-річчю створення Київської області
Київська область, Володарський район, село Тарган,
річка Тарганка, ставок «Картар»
27 травня 2012 року.
                                                                                     
1. Організатори: БМГО "Рибальський клуб Юр`ївська Рось", при спільній організації з відділом Білоцерківської міської ради з питань фізичної культури та спорту і Білоцерківським міським центром фізичного здоров’я населення «Спорт для всіх».

2. Дата і місце проведення: Київська область, Володарський район, село Тарган,
річка Тарганка, ставок «Картар» 27 травня 2012 року.
В особисто-командному змаганні брали участь: 9 команд,  26 спортсменів, а саме:

1. «Трофей» - м.Біла Церква.
к. Бондаренко Леонід Сергійович
Хомінський Юрій Олександрович
Гордієць Олександр Павлович

2. «Гайок» - м.Біла Церква.
к. Ніколенко Віктор Миколайович
Константинова Ольга Григорівна
Котляренко Валентина Ігорівна

3. «Пірати» - м.Біла Церква.
к. Брезіцький Петро Олександрович
Бондар Валерій Васильович
Ферт В’ячеслав Григорович

4. «ДНС» - м.Біла Церква.
к. Богданець Сергій Ігорович
Орел Максим Петрович
Орел Денис Петрович

5. «Окунь» - м.Біла Церква.
к. Старунський Олег Миколайович
Тищенко Віталій Павлович
Линник Олександр Олександрович
     
6.  «Доктор» - м.Біла Церква.
к. Бондар Федір Володимирович
Гриб Олександр Григорович
Ємчинський Сергій Васильович

7.  «М.Ю.» - м.Біла Церква.
к. Батенко Микола Олександрович
Балановський Юрій Федорович
-------------------------------

8. «Пилар» - м.Рокитне
к. Костина Тарас Петрович
Забродський Роман Сергійович
Кривенький Роман Олексійович

9.  «DRAGON» - м.Київ
к. Веселков Геннадій Анатолійович
Орлов Михайло Костянтинович
Майборода Євген Ігоревич

Загальна вага виловленої риби – 49,890кг.
Реєстраційний внесок: з членів БМГО – 130грн, не з членів БМГО – 180грн.

Керівний склад :
1. Голова БМГО «Рибальський клуб Юр`ївська Рось » м.Біла Церква – Богданець Ігор Васильович.
2. Секретар БМГО «Рибальський клуб Юр`ївська Рось » м.Біла Церква – Гернаденко Броніслав Володимирович.
3. Заступник голови спортивного комітету м.Біла Церква – Серьогін Сергій Сергійович.
4. Директор Білоцерківського міського центру фізичного здоров’я населення «Спорт для всіх» -  Павлюк Костянтин Миколайович.
5. Господар водойми «Картар»  – Ковальчук Роман Васильович.
6. Голова сільської ради села Тарган – Ушинський Василь Євгенович.

Судейський корпус:
Головний суддя – Сиротенко Сергій Борисович (м.Харьків).
Лінійний суддя (зона А) – Гернаденко Броніслав Володимирович (м.Біла Церква).
Лінійний суддя (зона В) – Харов Олег Іванович (м.Біла Церква).
Лінійний суддя (зона С) – Володькін Олександр Вікторович (м.Біла Церква).
                         Всього: 4 чоловіка.
 
Організаційний комітет:
1. Богданець Сергій Ігорович (м.Біла Церква).
2. Городенко Павло Павлович (м.Біла Церква).
3. Каплун Володимир Васильович (с.Тарган).
                    Всього: 3 чоловіка.

Харчування:
1. Головний кухар – Богданець Лариса Петрівна.
2. Кухар – Третьякова Марина Володимирівна.
3. Кухар – Орел Світлана Миколаївна.
                    Всього: 3 жінки (м.Біла Церква)

Відеозйомка:
Костюк Євген Валерійович телеоператор ТРК «Крокус1» (м.Біла Церква).

Фото:
1. Гернаденко Броніслав Володимирович (БМГО)

3. Спонсори змагання:

Генеральний спонсор:
- спеціалізований рибальський магазин «Глобус» ПП Лемеш Дмитро Анатолійович (м.Біла Церква), всі призи і подарунки для спортсменів і учасників надав на загальну суму 5000 (п’ять тисяч) гривень - безкоштовно.

Головний спонсор:
- Білоцерківська міська громадська організація «Рибальський клуб Юр`ївська Рось » м.Біла Церква.

Харчовий спонсор:
- ТМ “Дригало” керівник – Дригало Людмила Борисівна, Дригало Василь Антонович м.Біла Церква.

Телевізійні спонсори:
- ТРК “Крокус1” виконавчий директор - Ступак Юрій Іванович м.Біла Церква.
- ТРК “Бест ” керівник - Варов Володимир Геннадійович м.Біла Церква.

Спонсор озвучення заходу:
- Фірма «Технотрон-авто» керівник - Гура Володимир Олексійович м.Біла Церква.

Інформаційний спонсор:
- Газета “Гриф”  головний редактор - Рабенок Валерій Борисович м.Біла Церква.

Спонсори:
- Спеціалізований рибальський магазин «Трофей» керівник – Степурко Олег Фридрихович м.Біла Церква.
- Господар водойми «Картар»  – Ковальчук Роман Васильович м.Біла Церква.
- ТОВ “Валтекс” керівник - Жилко Руслан В`ячеславович м.Біла Церква.
- Рекламно - інформаційне агентство «INFO» керівник – Ямковий Павло Володимирович м.Біла Церква.
- Рекламно - інформаційне агентство «ПолітТрансТур» керівник – Матвієць Тетяна Миколаївна м.Біла Церква.  
- ТМ «VADIM» керівник - ПП Лукашенко м.Біла Церква.
- Магазин «Стрілець» директор – Сільнов Олександр Сергійович м.Біла Церква.
           
Організаційні спонсори:
- Білоцерківська Міська Громадська Організація "Рибальський клуб Юр`ївська Рось".
- Відділ Білоцерківської міської ради з питань фізичної культури та спорту м.Біла Церква керівник Матвієць Валерій Миколайович.
- Білоцерківський міський центр фізичного здоров’я населення «Спорт для всіх» м.Біла Церква керівник Павлюк Костянтин Миколайович.
- Господар водойми «Картар» - Ковальчук Роман Васильович.

4. За підсумками змагання місця, прізвища переможців, призерів і номінантів, такі:
     
Команда переможець у командному заліку:
"Доктор" – м.Біла Церква (13 балів; 11,820кг)
к. Бондар Федір Володимирович
Гриб Олександр Григорович
Ємчинський Сергій Васильович

Команда призер за ІІ місце у командному заліку:
"DRAGON" - м.Київ (13 балів; 10,980кг)
к. Веселков Геннадій Анатолійович
Орлов Михайло Костянтинович
Майборода Євген Ігоревич

Команда призер за ІІІ місце у командному заліку:
"ДНС" - м.Біла Церква (26 балів; 6,360кг)
к. Богданець Сергій Ігорович
Орел Максим Петрович
Орел Денис Петрович

Переможець в особистому заліку:
Веселков Геннадій Анатолійович - (КФРС) м.Київ (2 бала; 5,630кг)

Призер за ІІ місце в особистому заліку:
Бондар Федір Володимирович - (БМГО) м.Біла Церква (2 бала; 5,570кг)

Призер  за ІІІ місце в особистому заліку:
Ємчинський Сергій Васильович - м.Біла Церква (3 бала; 4,640кг)

Номінації:

Сама велика піймана рибина:
Балановський Юрій Федорович – (БМГО) м.Біла Церква (окунь - 0,280кг)

Неочікувана піймана рибина:
Константинова Ольга Григорівна - м.Біла Церква (щука - 0,260кг)

Приз «Фортуна удачі» у розіграші виграв:
Ємчинський Сергій Васильович – м.Біла Церква

Приз кожному спортсмену від господаря водойми «Картар» - два безкоштовних квітка на добове рибальство до кінця рибальського сезону 2012 року.
 
Четвертое Открытое первенство города Белая Церковь по ловле рыбы поплавочной удочкой — отчет команды DRAGON.

Идея принять участие в четвертом Открытом первенстве города Белая Церковь по ловле рыбы поплавочной удочкой появилась совершенно спонтанно. Узнал о турнире Андрей, найдя информацию в дебрях Домика рыбака, и уже на следующий день, связавшись с организатором турнира Богданцом Игорем Васильевичем  и узнав всю важную информацию, мы зарегистрировались на турнир!

К сожалению обстоятельства сложились так, что основным составом выступить у нас не получалось, Андрей был занят на работе. Выручить команду DRAGON взялся наш друг, член команды СИКО-Trabucco Михаил Орлов, за что ему огромное спасибо.

Итак, решив ехать, мы серьезно взялись за изучение вопроса.   Первым делом были изучены правила, которые во многом соответствовали международным, но были и важные отличия.
1)      Турнир проходил в два тура, но не по 4, а по 3 часа каждый. Оба тура проходили в один день.
2)      На подготовку дается 1,5 часа вместо двух.
3)      Команды состояли из 3-х, а не 4-х спортсменов.
Остальные отличия в основном касались длины садка и прочих мелочей.

Вторым пунктом стало изучение водоема. Для проведения турнира из-за нерестового запрета организаторами был выбран карповый водоем Картар.

Впрочем, мониторинг отчетов с водоема дал предварительную информацию, что на карпа рассчитывать не стоит, основной рыбой скорее всего должен стать карась.

Для проверки предположений за неделю до турнира команда DRAGON выдвинулась на тренировку!

Водоем встретил нас солнцем, сильным ветром и уныло сидящими рыболовами – не клюет.

Боясь проиграть коротким махам при хорошем клеве,  тестируем штыки 9 метров.

В процессе ловли выясняем оптимальное распределение огрузки, диаметр лески, размер крючков и лучшую насадку.

Промер глубины показывает ярко выраженную бровку на 7 метрах. Закармливаю 7 и 9 метров и выясняю, что на 7 метрах рыбы нет вообще, а на 9 рыба есть, но четко поставить карася не удается. Поиск рыбы приводит к интересным результатам – карась стоит на пол метра-метр дальше прикормки и нормально ловить получается только в прикидку.

Миша тем временем тестирует матч и выясняет, что карась хорошо ловится  метрах в 20 от берега, где глубина меньше и солнце лучше прогревает воду. Впрочем, к вечеру карась подходит к берегу и штык выигрывает у матча.
За тренировку на троих удается наловить 10 кг рыбы, есть ощущение, что немного разобрались.
————————————————————————————————————————————————————————————­——
По дороге домой анализируем тренировку и приходим к таким выводам:
1)      Вода прохладная и карась стоит дальше, на солнце. До 11 метров днем на воде тень от нависающих веток деревьев, а значит нужно ловить да большей дистанции.
2)      Возможно, карась боится светлой прикормки, так как в водоеме есть хищник, а значит, на всякий случай прикормку стоит затемнить.
3)      Оптимальная длина поводка, по общему мнению, 20 см.
4)      Расстояние от основного грузила до подпаска не более 15 см.
5)      Оснастки нужно делать три: до грамма, полтора грамма и 2,5 грамма, так как присутствует очень мелкая синька и когда она подходит ловить легкими поплавками становится просто невозможно. Кроме этого по прогнозу погоды в день соревнований должен быть сильный ветер, ловить легкими оснастками будет не удобно.
6)      Насадка однозначно опарыш. На мотыль карась берет не охотно.
————————————————————————————————————————————————————————————­——
Неделя до турнира проходит в томительном ожидании.
Вечер субботы проводим за шашлыком в дружеской обстановке на водоеме и спать укладываемся только к двенадцати, вставать в 6.00
Утро встречает холодом, за ночь в машине мне удается основательно промерзнуть и простудиться. Постепенно подтягиваются команды, церемония открытия встречает небывалым размахом и уровнем. Везде флаги и баннера спонсоров, через аудиосистему выступают организаторы и прочие официальные лица. Все снимает местное телевидение. В общем нам бы такую организацию, спонсоров и призы на ЧУ.

Открытию предшествует жеребьевка, на которой Жене тяну самую мелководную зону А, сектор 8. Себе вытягиваю В2 – сектор через два от Жени. Миша попадает в самый глубоководный сектор С.

Бегом мчимся к секторам и тут обнаружаваю, что мой сектор прямо у водослива на повороте(( В тоже время вокруг нет деревьев и тени, потому решаю ловить на 9 метров.

С трудом укладываюсь в отведенные 1,5 часа для подготовки, но вот звучит выстрел.

Пять минут и тишина. Соседи тоже молчат, но тут поклевка и в садок отправляется первый карасик.

С переменным успехом начинаю ловить, отрываясь от соседей на 5 рыб, соседи постепенно начинают подлавливать, правда с заметно более низким темпом. Расслабляюсь и получаю провал в клеве. Тем временем сосед справа сразу за водосливом начинает пороть карася на матч. У меня тишина и начинаю нервничать. Закатываю две чашки колбасок и снова начинаю ловить. 3 часа тура проходят очень быстро, карась, несмотря на постоянный докорм, клюет очень капризно и за прикормкой, а не на столе. Делаю для себя вывод, что с 9 метровым штыком я свалял дурака, нужно было ловить на 11 метрах.

Тем не менее под конец тура разгоняюсь, но уверенности в результате нет – как ловят дальше четвертого сектора не видел.

Взвешивание показывает 1940 грамм и первое место в зоне. Сосед справа, заставивший меня понервничать, второй с отставанием в 700 грамм. Остальные участники не дотянули до килограмма, не обошлось в зоне и без нуля.
————————————————————————————————————————————————————————————­——
Для достижения результата использовались:
Штекер MAVER 05 в длинах 9 м и 11,5 м
Резина MAP 0,8 мм в два колена и Preston 0,91 мм в три колена
Поплавки Preston Innovations PB INTER2 0,8 и 1,5 грамма
Основная леска MAVER SMART Elite Lenza 0,1 мм
Поводочная леска MAVER SLR 0,08 мм
Крючки MAVER KATANA 1040 №16-№14
Огрузка: подпасок дробинка №9, через 10 см промежуточное грузило 2 дробинки №9, через 10 см основная огрузка.
————————————————————————————————————————————————————————————­——
Спешу узнать результаты Жени и Миши. Миша второй с отставанием в два раза по весу  — для меня это сюрприз. Женя третий, его с большим отрывом обыгрывает местный спортсмен.

Главная же неприятная для нас новость состоит в том, что зоны А и С выигрывают с просто сумасшедшим отрывом спортсмены из команды ДОКТОР.

Спасает то, что в моей зоне их третий спортсмен занимает 4-е место с 300 граммами улова и после первого тура у команд DRAGON и ДОКТОР по 6 очков – значит основная борьба еще впереди!

В личке у меня третье место с отставанием в 500 и 600 грамм от лидеров. Сократить этот разрыв во втором туре будет ой как не просто…

ПРОТОКОЛЫ ПЕРВОГО ТУРА ПО ЗОНАМ
http://www.yurivska-ros.kiev.ua/index.php?option=com_content&view=article&id=1057&Itemid=523

ПРОТОКОЛЫ ПЕРВОГО ТУРА В ЛИЧНОМ ЗАЧЕТЕ
http://www.yurivska-ros.kiev.ua/index.php?option=com_content&view=article&id=1058&Itemid=524

В перерыве всех участников приглашают на обед и просто великолепно кормят юшкой, котлетами, нарезкой и другой вкуснятиной. Не забывают и про десерт ))
Жеребьевка второго тура приносит приятные и не очень сюрпризы. Миша остается в зоне С, причем попадает в край. Вот незачем было шутить перед турниром на счет того, что нормальное место. Место явно гиблое, в дальнейшем выясняется, что еще и самое мелководное. Женя меняется со мной зонами и попадает в середину зоны В – не самый плохой вариант.

Я же вытягиваю себя в сектор, где Женя взял в первом туре третье место!
Разъезжаемся по секторам и тут передо мной встает дилемма. В секторе есть два места, где можно сесть, причем одно явно интереснее, но Женя кормил то, что в другом крае. Учитывая то, что прикормка у нас одинаковая, минут пять не могу решить садиться на прикормленный край или на более перспективный. Сажусь на перспективный среди камней. Памятуя проблемы с дистанцией, выдвигаю платформу чуть вперед и раскладываю штык 11 метров.

На старте закармливаю 15 шарами размером с апельсин, все очень точно , на площадь в пол метра.  4 раза и вовсе попадаю по кончику штекера.
Звучит выстрел, завожу остастку и ….. тишина. Минут 20 сижу без рыбы, сказывается, что край моего сектора вообще не кормили. Сосед справа начинает тягать на матч, сосед слева тоже начинает подлавливать, а у меня полный штиль. Начинаю шифровать, что лопухнулся с местом, но рыба подходит, поклевка и тонкая резина вытягивается на метр. Вывожу карпика граммов на 150. За ним следует ладошечный карасик. Пытаюсь догонять соседей, но спортсмен справа не снижает темп и мы с ним ловим абсолютно синхронно.

Карась клюет, но каждую поклевку приходится ждать минуту-другую и на этом ожидании теряется преимущество штекера.

Через каждых несколько рыб кормлю чашкой. Еще на тренировке заметил, что карась очень пуглив и после закорма с руки минут 5 поклевок нет совсем, потому не рискую. Тем временем постоянный докорм приносит плоды и спортсмен слева выключается, спортсмен справа снижает темп, а у меня наоборот начинается настоящий аншлаг. Эх, жаль, провальное было начало тура и слишком много времени  потеряно.

Интересно, что глубина выставлена так, что бы насадка лежала на дне, но большинство поклевок происходит у самого дна на плавном падении, когда крючок ложится левее прикормленного места, а поплавок выкладывается правее и стабилизация происходит прямо над прикормкой.

Под конец тура начинаю ловить как из пулемета и понимаю, что уже давно обогнал соседей, но у меня конец зоны, а как там, в начале – это вопрос.

Взвешивание показывает, что сосед отловился на 2100. Взвешивают меня и весы показывают 3690 грамм – это заявка, но удастся ли сократить отставание после первого тура, если лидеры снова возьмут единички.

Женя приносит не утешительную весть, что он снова третий, а вторую единичку в копилку опять положил один из докторов. Точный улов Женя не помнит, но помнит, что за трешку и я понимаю, что на моих чемпионских амбициях поставлен жирный крест.

Подходит Миша и сообщает, что он тоже третий, а победил у него в зоне снова один из докторов.

Понимаем, что победа нам не светит и дружески подначиваем друг друга, мол приехали побеждать и так опростоволосились.

Грузимся в машину и оправляемся на награждение. На награждении, как и на открытии все на высшем уровне. Выступление организаторов, спонсоров, гора призов, дипломы кубки и медали. Все это действо снимает местное телевидение, в общем, организация просто класс. Зачитывают результаты в командном зачете.

ПРОТОКОЛЫ ВТОРОГО ТУРА ПО ЗОНАМ
http://www.yurivska-ros.kiev.ua/index.php?option=com_content&view=article&id=1059&Itemid=525

ПРОТОКОЛЫ ВТОРОГО ТУРА В ЛИЧНОМ ЗАЧЕТЕ
http://www.yurivska-ros.kiev.ua/index.php?option=com_content&view=article&id=1060&Itemid=526

Третье место с суммой мест 26 достается команде ДНС (Белая Церковь)
Второе место по сумме мест двух туров делим мы и команда ДОКТОР. Удивительно, но и во втором туре мы отловились на одинаковое количество мест и судьба кубка решалась общим весом пойманной рыбы. С весом 11820 побеждает команда ДОКТОР – достойные соперники, заслужившие эту трудовую и не простую победу.
Наша команда DRAGON вторая с весом 10980 грамм.
В личке Жене достается 6-е место, Миша финиширует пятым. Мне же, о чудо, удается взять первое со смешным отрывом в 60 грамм! Вот тот момент, когда вспоминается каждая упущенная рыба и потерянная минута.

КОМАНДНЫЙ ЗАЧЕТ ПО ИТОГАМ ДВУХ ТУРОВ
http://www.yurivska-ros.kiev.ua/index.php?option=com_content&view=article&id=1062&Itemid=528

ЛИЧНЫЙ ЗАЧЕТ ПО ИТОГАМ ДВУХ ТУРОВ
http://www.yurivska-ros.kiev.ua/index.php?option=com_content&view=article&id=1061&Itemid=527

Результаты турнира выглядят следующим образом:
Команда переможець у командному заліку:
«Доктор» – м.Біла Церква (13 балів; 11,820кг)
к. Бондар Федір Володимирович
Гриб Олександр Григорович
Ємчинський Сергій Васильович

Команда призер за ІІ місце у командному заліку:
«DRAGON» — м.Київ (13 балів; 10,980кг)
к. Веселков Геннадій Анатолійович
Орлов Михайло Костянтинович
Майборода Євген Ігоревич

Команда призер за ІІІ місце у командному заліку:
«ДНС» — м.Біла Церква (26 балів; 6,360кг)
к. Богданець Сергій Ігорович
Орел Максим Петрович
Орел Денис Петрович

Переможець в особистому заліку:
Веселков Геннадій Анатолійович — (КФРС) м.Київ (2 бала; 5,630кг)

Призер за ІІ місце в особистому заліку:
Бондар Федір Володимирович — (БМГО) м.Біла Церква (2 бала; 5,570кг)

Призер  за ІІІ місце в особистому заліку:
Ємчинський Сергій Васильович — м.Біла Церква (3 бала; 4,640кг)

Номінації:
Сама велика піймана рибина:
Балановський Юрій Федорович – (БМГО) м.Біла Церква (окунь — 0,280кг)

Неочікувана піймана рибина:
Константинова Ольга Григорівна — м.Біла Церква (щука — 0,260кг)

Приз «Фортуна удачі» у розіграші виграв:
Ємчинський Сергій Васильович – м.Біла Церква

Хотел бы выразить благодарности:
- Моей команде DRAGON, а именно Евгению Майбороде и Орлову Михаилу за настоящий командный дух, волю к победе и совместную работу над результатом.
- Организатору соревнований Богданцу Игорю Васильевичу за шикарную организацию, достойную самых высоких оценок. Такую бы организацию да на главные старты страны!
- Арендатору озера Картар Ковальчуку Роману Васильевичу за прекрасный водоем, дружеское отношение и помощь во всем. Его работа по развитию водоема заслуживает восхищения, а такого правильного отношения к гостям у арендаторов я еще не встречал.
- Судейскому корпусу во главе с Сиротенко Сергеем Борисовичем за объективное и качественное судейство. Отдельные судьи на каждую зону и постоянный контроль главного судьи – такого судейства не было даже на ЧУ!
- Спонсорам соревнований за отличные призы, которые сделали соревнования еще более захватывающими.
- Всем соперникам за безкомпромисную борьбу, но в особенности команде ДОКТОР, которая дала настоящий бой и показала, как здорово можно ловить махами даже когда у твоих соперников куда более продвинутое оборудование. Очень хотелось бы узнать, как ловили они, и что позволило им ловить в разы больше других спортсменов ловивших матчами и махами.

В заключение
В планах Богданца Игоря Васильевича в следующем году сделать соревнования рейтинговыми и привлечь еще больше спортсменов. Глядя на то количество команд, которые выступают в рамках лишь одного города под эгидой клуба Юрьевская Рось, на количество спонсоров и потрясающий уровень организации понимаешь, что планы эти более чем реальны.

Для меня же эти соревнования стали первой победой в рыболовном спорте и конечно не забудутся никогда.

Веселков Геннадий (команда DRAGON)
http://kpl.kiev.ua/?page_id=919
Страницы: 1

Надоела реклама?
Поддержите DIRTY — активируйте Ваш золотой аккаунт!