Страницы: 1
Азіатський пиріжок
 
Сьогодні св. Миколая. І хоч я не Миколай, але вирішив своїх побалувати східним пиріжком. Просто і смачно.
Для цього зранку на базарі купив свиняче ребро.
Далі все просто.
Беремо чавунний казанок. Вистеляємо дно шматочками сала.
На сало кладемо почищену картоплю. Я її додатково ножем порізав неглибоко, щоб краще всередину попадала підлива. І перед тим, як покласти, посолив.
На картоплю складаємо шар м'яса, я взяв ребра, хоча підійде будь-яке м'ясо, тільки не магазинна курка. М'ясо гарненько перемішуємо з приправами: хмелі-сунелі, чорний перець, сіль, розмарин. (кому що подобається, тільки без часнику).
Далі закриваємо кришкою і на слабкий вогонь. Без води. Години десь на дві мінімум. Бажано не відкривати. Готуватиметься м'ясо буде на пару від власного соку. Через дві години відкрию, якщо картопля не готова (має бути знизу коричневувата, як по-уланівськи), додам вогню, поки не дійде, але на великому вогні потрібно буде вже слідкувати, щоб не підгоріла. Ну, і відпишусь, що вийшло :ds:
 
Санько. Де ти раніше був....я вже повечеряв)))
 
Цитата
Санько. Де ти раніше був....я вже повечеряв)))
Нічого страшного, не переймайся, до дванадцятої години ще не раз зголоднієш, а там і страва як раз дійде. Головне, було б що для апетиту. )))
 
На рыбалке подобное готовим, в конце минут за 5 посылаем тертым сыром.
 
Фото кінцевого продукта не буде.
Проживаю в квартирі ще з двома створіннями:bk:
І якщо перше створіння просто нявкало, терлося об ноги, лазило по клавіатурі, поки я працював, пхало мені під носа свій хвіст, коротше, майже не заважало :ds: то інше, після того як закипіло і пішов запах (а запах був такий, що навіть в Самарканді розуміючі люди стояли носом до Вінниці :dn:) почало соватися до кухні і кидати думки, що вже пора знімати, що воно вже згоріло, що досить знущатися, пробувало своїми ручками підняти кришку і заглянути в казан, коротше зробило моє життя майже неможливим (і це було не вчора, я про життя :al:). Після того, коли вже дотерпіли-таки, прийшло третє створіння, вигребло півказана в лоток, чмокнуло мене в щоку, сказало "дякую, татусю", і пішло собі додому. А те, що залишилося, можна було вже не фотографувати :bj: Але було дуже смачно! :ds:
 
Цитата
На рыбалке подобное готовим, в конце минут за 5 посылаем тертым сыром.

Я дуже поважаю сир, особливо коли він розплавився. Але, як на мене, саме сюди його бажано не додавати - все-таки страва азійська, а з азійськими приправами сир не комільфо.
Та кожен сипле що захоче....
 
Цитата
Та кожен сипле що захоче....
Тут больше на любителя. Когда то готовил дома такое в казане. Все в том же порядке, но в конце минут за 5, сверху все укрывал слоями 4-5, тонким лавашем.
Страницы: 1

Надоела реклама?
Поддержите DIRTY — активируйте Ваш золотой аккаунт!