Сьогодні св. Миколая. І хоч я не Миколай, але вирішив своїх побалувати східним пиріжком. Просто і смачно.
Для цього зранку на базарі купив свиняче ребро.
Далі все просто.
Беремо чавунний казанок. Вистеляємо дно шматочками сала.
На сало кладемо почищену картоплю. Я її додатково ножем порізав неглибоко, щоб краще всередину попадала підлива. І перед тим, як покласти, посолив.
На картоплю складаємо шар м'яса, я взяв ребра, хоча підійде будь-яке м'ясо, тільки не магазинна курка. М'ясо гарненько перемішуємо з приправами: хмелі-сунелі, чорний перець, сіль, розмарин. (кому що подобається, тільки без часнику).
Далі закриваємо кришкою і на слабкий вогонь. Без води. Години десь на дві мінімум. Бажано не відкривати. Готуватиметься м'ясо буде на пару від власного соку. Через дві години відкрию, якщо картопля не готова (має бути знизу коричневувата, як по-уланівськи), додам вогню, поки не дійде, але на великому вогні потрібно буде вже слідкувати, щоб не підгоріла. Ну, і відпишусь, що вийшло :ds:
Для цього зранку на базарі купив свиняче ребро.
Далі все просто.
Беремо чавунний казанок. Вистеляємо дно шматочками сала.
На сало кладемо почищену картоплю. Я її додатково ножем порізав неглибоко, щоб краще всередину попадала підлива. І перед тим, як покласти, посолив.
На картоплю складаємо шар м'яса, я взяв ребра, хоча підійде будь-яке м'ясо, тільки не магазинна курка. М'ясо гарненько перемішуємо з приправами: хмелі-сунелі, чорний перець, сіль, розмарин. (кому що подобається, тільки без часнику).
Далі закриваємо кришкою і на слабкий вогонь. Без води. Години десь на дві мінімум. Бажано не відкривати. Готуватиметься м'ясо буде на пару від власного соку. Через дві години відкрию, якщо картопля не готова (має бути знизу коричневувата, як по-уланівськи), додам вогню, поки не дійде, але на великому вогні потрібно буде вже слідкувати, щоб не підгоріла. Ну, і відпишусь, що вийшло :ds: