Страницы: 1
Атлас радиоактивного заражения территории Украины
 
В новостях читаю: "Впервые за 23 года МЧС Украины издало атлас радиационного загрязнения территории страны. Купить его нельзя, но ознакомиться можно...". Короче МЧС наконец то!!! выпустило атлас радиоактивного заражения аж ВНИМАНИЕ! в 300 экземпляров! И это при том что каждый год рост раковых заболеваний в Украине составляет 3%. Ну не ;@%"!$*!!! При этом на официальной странице МЧС есть типа ссылка на подобные карты но она не работает. Зато работают все остальные сслыки на никому не нужные постановления и протоколы заседаний.

Занялся этой темой. Порыл инет и нашел. Описание ниже. Карты аналогичные как на http://www.chornobyl.in.ua/ua/ukraine-maps.htm но детальнее особенно по прогнозам на 2056 год. Глючит но работает.

1) Качаете с одного из источников образ диска
http://www.easy-share.com/1908743831/Atlas_Chernobyl_.nrg
http://depositfiles.com/files/9qly0uott

2) Прожигаете диск
3) Жмите на диске setup и устанавливаете
Работает с диска.

Огромная просьба поделиться этой информацией с наибольшим количеством людей. Доступ к такому атласу должен иметь каждый украинец (а украинец-рыбак тем более).

_______________________________________________
Атлас радиоактивного заражения территории Украины 1.00.0004 (Ukr)
Атлас "Україна. Радіоактивне забруднення"

Версия в раздаче: 1.00.0004 (ISGEO-0385)
Операционная система: Win
Описание: Атлас висвітлює наслідки аварії на Чорнобильській атомній електростанції, що сталася 26 квітня 1986 року. Крім радіоактивного забруднення території України в Атласі значну увагу приділено проблемам впливу аварії на людину та суспільство.
Атлас складається з 4 розділів:
-У першому розділі вміщено карти забруднення території радіонуклідами пізньої фази впливу аварії. До Атласу включено карти полів забруднення цезієм-137, стронцієм-90, сумою ізотопів плутонію, утворених внаслідок Чорнобильської катастрофи, та прогнозну карту забруднення америцієм-241. Для території України ці карти наведено в масштабі 1:2 500 000, для найбільш забрудненої території (зони відчуження) - картами в масштабі 1:300 000. Для порівняння дано карти доаварійного забруднення України цезієм-137 та стронцієм-90 (масштаб 1:12 000 000). Додатково до розділу включено карту-схему місць захоронення радіоактивних відходів у зоні відчуження, а також карти забруднення цезієм-137 міст Коростеня і Славутича та прилеглих до них територій. Останні карти побудовані за результатами аерогаммазйомки і наведені в масштабі 1:100 000.
-Другий розділ Атласу містить карти, які дають уявлення про вплив радіоактивного забруднення на людину та медичні наслідки впливу аварії. Найважливіші карти розділу - сумарні ефективні дози внутрішнього та зовнішнього опромінення за 12 та 70 років після аварії (масштаб 1:2 500 000) та дози опромінення щитовидної залози для семи вікових груп населення (масштаб 1:5 000 000). Карти побудовані за даними Наукового центру радіаційної медицини АМН України та Інституту радіаційного захисту АТН України. До розділу включено карту забруднення молока цезієм-137 (середньорічні значення для найбільш забруднених районів, 1991-2000 роки) та ін.
-У третьому розділі Атласу наведено карти соціально-економічних наслідків Чорнобильської катастрофи - зон радіоактивного забруднення за чинним законодавством, чисельності і складу населення, яке має статус постраждалих внаслідок Чорнобильської катастрофи, оздоровлення дітей та ін. До розділу також включено карти міграції населення із забруднених територій та будівництва в рамках Програми ліквідації наслідків Чорнобильської катастрофи з 1996 по 2000 роки. Карти розділу подано в масштабах 1:2 500 000 та 1:5 000 000.
-До четвертого розділу включено матеріали та карти довідкового характеру. Розділ містить карти станцій радіометричної мережі спостережень гідрометеорологічної служби України, грунтів, зонування лісів за щільністю радіоактивного забруднення грунту цезієм-137.
Страницы: 1

Надоела реклама?
Поддержите DIRTY — активируйте Ваш золотой аккаунт!