Страницы: 1
Запрет на рыбную ловлю в Херсонской области
 
я вам про попловки в шандорах и на струе от 6 турбины, а как вы катер увидели проезжая ГЭС ? тем более сетку с карасем и селедкой ?
 
Собственно всё этим и сказано !!!Здесь можно вылаживать информацию на будущие года !!!
 
http://fish-ing.in.ua/39/ запрет на 2011 г.
 
Коля, это первоапрельская шутка такая ? :ds:
 
даты надо было исправить(2009 год)
 
Цитата
Коля, это первоапрельская шутка такая ?
Аха !!!!!!!! Дядь Саша Это только Мы приняли эту шутку )))

Цитата
даты надо было исправить(2009 год)
Просто Про Херсон всегда забывают )) Вот и ришиль Сострить .... Извените если не прав.
Просто ОЧЕНЬ ХОЧЕТСА что-бы про нас не забывали .
 
Просто немного накипело ((((  Вроде всё у нас хорошо и нормально ,но полезной инфы от рыбаков НЕ СЛЫШНО .Ну извените кроме того где браки орудуют и где ОТЛОВОЧНЫЙ надо ))))
З.Ы Конкетной инфы нет ...Будем ждать
З.Ы 2 Вчера розговаривал с приятелем ,он говорит что водная милиция не вкурсе .....ДЖЕМ С ВЕРХУ.
 
НАКАЗ

від 29.03.11 №21

Про встановлення у 2011 році весняно-літньої заборони на лов
риби, інших водних живих ресурсів в рибогосподарських водних
об'єктах у зоні контролю Головного державного управління охорони,
використання і відтворення водних живих ресурсів та регулювання
рибальства у Херсонській області

Відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 28.09.1996 № 1192 "Про затвердження Тимчасового порядку ведення рибного господарства і здійснення рибальства", згідно з пунктами 8.1, 11.1.1, 11.1.2, 11.2.1, 11.2.2, 11.5 Правил промислового рибальства в басейні Чорного моря, затверджених наказом Державного комітету рибного господарства України від 08.12.1998 № 164, зареєстрованим в Міністерстві юстиції України 09.03.1999 за № 147/3440, згідно з пунктами 8.1, 11.1.6 Правил промислового рибальства у рибогосподарських водних об'єктах України, затверджених наказом Державного комітету рибного господарства України від 18.03.1999 № 33, зареєстрованим в Міністерстві юстиції України 25.05.1999 за № 326/3619, згідно з пунктами 4.14, 4.4, 4.6, 5.3 Правил любительського і спортивного рибальства, затверджених наказом Державного комітету рибного господарства України від 15.02.1999 № 19, зареєстрованим в Міністерстві юстиції України 28.04.1999 за № 269/3562, на підставі погоджень Інституту рибного господарства Української академії аграрних наук від 21.03.2011 № 48-08/11 та Херсонської лабораторії Інституту рибного господарства Української академії аграрних наук від 22.03.2011 № 01-06/7, на виконання Плану заходів щодо підготовки і проведення дво- та тримісячника по охороні та відтворенню рибних запасів у рибогосподарських водних об’єктах під час весняно-літньої нерестової заборони на 2011 рік, затвердженого головою комісії з проведення реорганізації Держкомрибгоспу Овчаруком О.Ю. 14.03.2011, з метою посилення охорони риби та інших водних живих ресурсів під час їх природного відтворення, збільшення їх запасів у підконтрольних водоймах Херсонської області,

НАКАЗУЮ:

1. Заборонити:
1.1. Промислове рибальство в зоні контролю Херсондержрибоохорони у такі терміни:
- у річці Дніпро – від гирла до забороненого простору Каховської ГЕС, а також у придатковій системі – з 10 квітня по 15 червня 2011 року. Заборона не поширюється на лов оселедця на ділянці від верхнього кордону Нижньодніпровського забороненого простору до нижнього кордону забороненого простору у с. Львово.
- у річці Інгулець – від гирла до с. Велика Олександрівка – з 10 квітня по 15 червня 2011 року;
- у Дніпровському лимані (в межах Херсонської області) – з 05 квітня по 05 червня 2011 року. Заборона не поширюється на вилов пузанка.
- у Дніпровському лимані (в межах Херсонської області), на відстані 1,5 км від берега углиб лиману на ділянці від нижньої межі Дніпровського забороненого простору до Покровсько-Хуторського лабазу, включаючи всю придаткову озерну систему, – з 06 червня по 15 червня 2011 року;
- у всіх інших внутрішніх водних об’єктах чорноморського басейну (в межах Херсонської області) – з 01 квітня по 30 червня 2011 року;
- у Каховському водосховищі (в межах Херсонської області) – з 10 квітня по 18 червня 2011 року.
1.2. Любительське рибальство в зоні контролю Херсондержрибоохорони у такі терміни:
- у річці Дніпро – від місця впадання у Дніпровський лиман до забороненого простору Каховської ГЕС з притокою Інгулець від гирла до с. Велика Олександрівка, включаючи придаткову систему цих річок, – з 10 квітня по 15 червня 2011 року;
- у Дніпровському лимані (в межах Херсонської області) – з 05 квітня по 05 червня 2011 року;
- у Дніпровському лимані (в межах Херсонської області), на відстані 1,5 км від берега углиб лиману на ділянці від нижньої межі Дніпровського забороненого простору до Покровсько-Хуторського лабазу, включаючи всю придаткову озерну систему, – з 06 червня по 15 червня 2011 року;
- у всіх інших водоймах Чорноморського регіону (в межах Херсонської області) – з 01 квітня по 30 червня 2011 року;
- у Каховському водосховищі (в межах Херсонської області) – з 10 квітня по 19 червня 2011 року.
2. У період заборони на здійснення любительського рибальства в терміни, визначені пунктом 1.2 цього наказу, дозволити проводити любительський лов риби безоплатно однією поплавковою вудкою з одним гачком з берега при нормі вилову 3 кг за світловий день (розмір вилученої риби повинен відповідати вимогам Правил любительського і спортивного рибальства) на наступних ділянках:
- в м. Херсоні – з набережних по проспекту Ушакова, біля парку Слави, а також по річці Вірьовчиній від будинку-інтернату для людей похилого віку до виходу в озеро Безмен;
- в м. Нова Каховка – в районі міської пристані;
- в м. Гола Пристань – в районі міської пристані;
- в м. Цюрупинську – в районі міської пристані;
- в смт Білозерка – в районі пляжу озера Біле;
- у Каховському водосховищі – в межах населених пунктів: м. Каховка, м. Берислав, смт Нововоронцовка, смт Горностаївка, смт Велика Лепетиха, с. Каїри, с. Князе-Григорівка, с. Мала Лепетиха у відкритій частині водойми, виключаючи лов риби у затоках (балках);
- у р. Каланча – в межах смт Каланчак.
3. Старшим державним інспекторам, державним інспекторам, відповідальним за рибоохоронні дільниці Херсондержрибоохорони:
- забезпечити належну охорону місць нересту водних живих ресурсів;
- проконтролювати зняття з промислу та опломбування знарядь лову;
- забезпечити інформування населення про встановлення заборони через місцеві засоби масової інформації;
- систематично проводити спостереження за ходом нересту риби та інших водних живих ресурсів і щоденно інформувати відділ іхтіології Херсондержрибоохорони.
4. Начальнику відділу іхтіології Херсондержрибоохорони Куртіній Л.К.:
- повідомити рибогосподарські організації про встановлення весняно-літньої заборони;
- забезпечити інформування населення шляхом офіційного оприлюднення цього наказу в газеті "Наддніпрянська правда";
- надавати Державному комітету рибного господарства України та Головрибводу інформацію про хід нересту у встановлені терміни.
5. Головному бухгалтеру – начальнику фінансово-бухгалтерського відділу Кльопкіній С.В. забезпечити оплату розміщення об’яви про встановлення заборони згідно з наданим розрахунком.
6. Контроль за виконанням наказу залишаю за собою.

Начальник Б.С.Артющик

ПОГОДЖЕНО:

Заступник начальника О.О.Ковальов

Провідний юрисконсульт А.І.Мельник

Ознайомлені:

Нечитайло В.Л. _________________
Нємчинов М.Г. _________________
Зима С.В. _________________
Драгуновський О.А._________________
Лафазанов Д.П. _________________
Лазуткін Г.В. _________________
Ковтун І.О. _________________
Волков О.А. _________________
Герасимчук О.В. _________________
Копитін С.В. __________________
Солохін П.О. __________________
Яковлєв О.С. __________________
Куртіна Л.К. __________________
Кльопкіна С.В. __________________
Шрам О.С. __________________
 
Судя по приказу, пузанка опять можно ловить! Хоть чтото хорошее написали...
 
Полезная инфа! Огромное спасибо!!!
 
Да... уже который год этот приказ пишут под копирку - запрет с 01.04 по 15.06. В Черниговской обл. с 01.04. по 31.05. В Сумской обл. с 05.04. по 24.05. Выходит в северных областях рыба начинает и заканчивает нерест раньше чем в южных? А может лень работать? Вот в Прибалтике запрет по видам рыбы, и ту же щуку можно ловить с 15.05., а прочая под запретом. Выходит люди работают и контролируют сам процес, а у нас всё под одну гребёнку из года в год.
 
Согласен полностью.
 
Цитата
Да... уже который год этот приказ пишут под копирку - запрет с 01.04 по 15.06. В Черниговской обл. с 01.04. по 31.05. В Сумской обл. с 05.04. по 24.05. Выходит в северных областях рыба начинает и заканчивает нерест раньше чем в южных? А может лень работать? Вот в Прибалтике запрет по видам рыбы, и ту же щуку можно ловить с 15.05., а прочая под запретом. Выходит люди работают и контролируют сам процес, а у нас всё под одну гребёнку из года в год.

100% правы
 
На сайте рыбинспекции опубликовали Наказ № 31 від 23.03.12 р. Про встановлення у 2012 році весняно-літньої заборони на любительське і спортивне рибальство у водоймах чорноморського регіону у зоні контролю Херсондержрибоохорони.

Не понятно как понимать данный пункт приказа:

- у всіх інших водоймах чорноморського регіону в межах Херсонської області – з 01 квітня по 30 червня 2012 року, за винятком р. Дніпро – від місця впадання у Дніпровський лиман до забороненого простору Каховської ГЕС з притокою Інгулець, від гирла до с. Велика Олександрівка, включаючи придаткову систему цих річок.


На Днепре запрет не действует?
Или я что-то не правильно понял?
 
Цитата
р. Дніпро – від місця впадання у Дніпровський лиман до забороненого простору Каховської ГЕС з притокою Інгулець, від гирла до с. Велика Олександрівка, включаючи придаткову систему цих річок
есть информация з 10 квітня по 15 червня 2012 року
 
Цитата
есть информация з 10 квітня по 15 червня 2012 року

Но в приказе об этом ни слова.
А нет запрета-нет нарушения :bk:
 
Всем спасибо за ответы.
Все само собой разрешилось, Рыбинспекция опомнилась и выдала



ДЕРЖАВНИЙ КОМІТЕТ РИБНОГО ГОСПОДАРСТВА УКРАЇНИ



ГОЛОВНЕ ДЕРЖАВНЕ УПРАВЛІННЯ ОХОРОНИ, ВИКОРИСТАННЯ


І ВІДТВОРЕННЯ ВОДНИХ ЖИВИХ РЕСУРСІВ ТА РЕГУЛЮВАННЯ РИБАЛЬСТВА У ХЕРСОНСЬКІЙ ОБЛАСТІ



Н А К А З


02”___04__2012 р. Херсон35

Про встановлення у 2012 році
весняно-літньої заборони
на любительське і спортивне
рибальство у р. Дніпро
та Каховському водосховищі у зоні
контролю Херсондержрибоохорони


З метою посилення охорони риби та інших водних біоресурсів під час їх природного відтворення, збільшення їх запасів у підконтрольних водоймах Херсонської області, керуючись статтею 10 Закону України «Про рибне господарство, промислове рибальство та охорону водних біоресурсів», на виконання наказу Державного агентства рибного господарства України від 28.03.2012 № 150 «Про заходи щодо встановлення весняно-літньої заборони на лов водних біоресурсів у рибогосподарських водних об’єктах України у 2012 році», розпорядження голови Херсонської обласної державної адміністрації від 29.03.2012 № 233 «Про заборону на лов риби, інших водних біоресурсів у рибогосподарських водних об’єктах в зоні контролю Головного державного управління охорони, використання і відтворення водних живих ресурсів та регулювання рибальства у Херсонській області у весняно-літній період 2012 року», згідно з пунктами 4.11, 4.14, 4.14.1, 4.14.3, 4.4, 4.6, 5.3 Правил любительського і спортивного рибальства, затверджених наказом Державного комітету рибного господарства України від 15.02.1999 № 19, на підставі погоджень Інституту рибного господарства Національної академії аграрних наук від 22.03.2012 № 55-03/152 та Херсонської лабораторії Інституту рибного господарства Національної академії аграрних наук від 21.03.2012 № 01-06/07

НАКАЗУЮ:

1. Заборонити любительське і спортивне рибальство в зоні контролю Херсондержрибоохорони у такі терміни:
- у р. Дніпро – від місця впадання у Дніпровський лиман до забороненого простору Каховської ГЕС з притокою Інгулець від гирла до с. Велика Олександрівка, включаючи придаткову систему цих річок – з 10 квітня по 15 червня 2012 року;
- у Каховському водосховищі (в межах Херсонської області) – з 10 квітня по 19 червня 2012 року.
2. У період заборони на здійснення любительського рибальства в терміни, визначені пунктом 1 цього наказу, дозволити проводити любительський лов риби безоплатно однією поплавковою вудкою з одним гачком з берега при нормі вилову 3 кг за світловий день (розмір вилученої риби повинен відповідати вимогам Правил любительського і спортивного рибальства) на наступних ділянках:
1) У пониззі річки Дніпро:
- в м. Херсоні – з набережних по проспекту Ушакова, біля парку Слави, а також по річці Вірьовчиній від будинку-інтернату для людей похилого віку до виходу в озеро Безмен;
- р. Кам’яниха – в районі с. Корсунка;
- ІІ уступ – в районі с. Дніпряни;
- в м. Нова Каховка – в районі міської пристані;
- в м. Гола Пристань – в районі міської пристані;
- в м. Цюрупинську – в районі міської пристані;
- в смт Білозерка – в районі пляжу озера Біле.
2) На річці Інгулець – в межах населених пунктів:
- с. Дар’ївка;
- с. Федорівка;
- с. Інгулець;
- с. Тельманка;
- с. Ульянівка;
- с. Олександрівка;
- с. Микільське;
- с. Садове.
3) У Каховському водосховищі – в межах населених
пунктів: смт Нововоронцовка; с. Бабино; с. Золота Балка; с. Нижній Рогачик; с. Михайлівка; с. Мала Лепетиха; с. Гаврилівка; смт Велика Лепетиха; с. Дудчани; с. Заводівка; с. Саблуківка; с. Каїри; с. Качкарівка; с. Василівка; с. Республіканець; с. Софіївка; с. Червоний Маяк; с. Любимівка; с. Зміївка; м. Каховка; с. Новоберислав; м. Таврійськ; с. Веселе; м. Берислав, смт Горностаївка, с. Князе-Григорівка, у відкритій частині водойми, виключаючи лов риби у затоках (балках).
4. Старшим державним інспекторам, державним інспекторам,
відповідальним за рибоохоронні дільниці Херсондержрибоохорони:
1) забезпечити належну охорону місць нересту риби та інших водних біоресурсів;
2) забезпечити інформування населення про встановлення заборони через місцеві засоби масової інформації;
3) систематично проводити спостереження за ходом нересту риби та інших водних біоресурсів, щоденно інформувати відділ іхтіології Херсондержрибоохорони.
5. Начальнику відділу іхтіології Херсондержрибоохорони Куртіній Л.К.:
1) довести до відома обласної державної адміністрації, зацікавлених підприємств, установ, організацій про встановлення строків весняно-літньої заборони на любительський і спортивний лов водних біоресурсів та проведення заходів з їх охорони;
2) забезпечити інформування населення шляхом офіційного оприлюднення цього наказу в газеті «Наддніпрянська правда»;
3) систематично вести спостереження за нерестом та надсилати до Головрибводу станом на 1-е та 15-е числа кожного місяця інформацію про хід нересту.
6. Головному бухгалтеру – начальнику фінансово-бухгалтерського відділу Кльопкіній С.В. забезпечити оплату розміщення об'яви про встановлення заборони згідно з наданим розрахунком.
7. Контроль за виконанням цього наказу залишаю за собою.

Голова комісії
з припинення юридичної
особи Херсондержрибоохорона М.П.Чорноморченко

ПОГОДЖЕНО:

Заступник голови комісії
з припинення юридичної особи
Херсондержрибоохорона О.О.Ковальов

Провідний юрисконсульт В.В.Сапіга

Ознайомлені:

Яковлєв О.С. _________________
Кльопкіна С.В. _________________
Лазуткін Г.В. _________________
Герасимчук О.В. _________________
Копитін С.В. __________________
Солохін П.О. __________________
Ковтун В.О. _________________
Федічкін Є.В. _________________
Лафазанов Д.П. _________________
Драгуновський О.А._________________
Доля І.В. _________________
Ковтун І.О. _________________


Куртіна 27 24 97



Источник: http://www.ryboohorona.ks.ua/files/zaborona_dnepr_2012.doc
"http://www.ryboohorona.ks.ua/files/zaborona_dnepr_2012.doc"
 
ни хрена себе, даже сайт у рыбинспекции свой появился.... :)))
 
и сколько всего там хорошего написано о их деятельности )))))
 
Коллеги! А как обстоит дело с ловлей в запрет в Северо -Крымском канале на территории Херсонской области?
В Крыму, вот нашел, запрет не действует. На сайте Херсонской рыбоохраны не нашел упоминания вообще о нем...

ЗЫ: на днях буду проезжать вдоль него, вот и подумал, а не стать ли там отдохнуть от дороги, приманки помочить ? Не запрещено ли это сейчас?
 
Думаю запрещено. Но сомневаюсь что там кто то может вас тронуть.
 
В том году по пути в Керчь в машине случайно оказалось 3 спининга со всеми прибамбасами(катушки, приманки).Времени для рыбалки было ооочень много.Ловлю начали при въезде в Джанкой и закончили недоезжая Феодосии.Останавливались через каждые 10-15км на 30-50мин.И что-бы ВЫ думали - за световой день на 3-х ни единной поклевки.Возникло мнение что в Северо-крымском канале РЫБЫ НЕТ. Вот такая рыбалка.С УВ.  Да,забыл сказать:пытались ловить окуня.
 
Интересует сама формулировка "десятикилометровая запретная зона каховской ГЭС"...По всем статьям ниже плотины каховской гэс ловить в нерест можно в пределах пристани новой каховки,а вот на противоположном берегу категорически нельзя круглый год...Чем это обосновано?..Есть ли логическое объяснение запрета ловли на круглый год в десятикилометровой зоне ?...
 
проезжал через ГЕС- куча поплавков, сетка на сетке. раньше чего-то боялись, а в этом году внаглую днем перебирают.
 
какие сетки !?, это осетровые , квота на вылов осетровых для рыбзаводов - каждый год такое
 
Цитата
какие сетки !?, это осетровые , квота на вылов осетровых для рыбзаводов - каждый год такое
и возле "косы" напротив катера тоже ловят осетровых?я видел как перебирали сетки и карась  с селедкой никак не зацепится в осетровую сеть!
 
В Гопрах воду патрулируют рыбинспекция с ментами и с "правым сектором" для предотвращения корупции. Даже самые злосные бракоши бояться выйти на воду. Может быть хоть в этом году рыба нормально отнерестится. Правда немного опоздали- щука и окунь уже отнерестились. Может это и "пуля", но шорох по Гопрам и Збурьевке прошел конкретный!
 
Такими темпами в рыбинспекции скоро работать никто не захочет :)
 
это точно)
Страницы: 1

Надоела реклама?
Поддержите DIRTY — активируйте Ваш золотой аккаунт!